Negailėjo gražių žodžių scenos partneriams

Gruodžio mėnesį vykusio filmavimo metu atlikėja E. Redko neslėpė, kad, nors prieššventinis laikotarpis jos gyvenime yra gana įtemptas, ji jį pasitinka tik su geromis emocijomis.

„Viskas labai puikiai. Dabar, kai išsileidome paskutinę dainą – „Nuo tavęs priklausau“ – viskas tiesiog kažkaip lengvyn ir geryn. Ir šiaip – gruodis, žiema, Kalėdos tuoj, koncertas mano didžiausias. Dabar visko daug vyksta, nėra kada net nerimauti. Man atrodo, kuo daugiau laisvo laiko turi, tuo daugiau prisigalvoji ir kapstaisi savo galvoje“, – kalbėjo ji.

Užsimindama apie naująjį kūrinį „Nuo tavęs priklausau“, kurį E. Redko įrašė kartu su žinomu atlikėju Vaidu Baumila, moteris atkreipė dėmesį, kad šios dainos muzikiniame klipe svarbią rolę atliko ir laidos vedėjo Rolando Mackevičiaus žmona Ieva.

„Mes ją pakvietėme ir aš, iš tikrųjų, negaliu patikėti, kad ji sutiko sudalyvauti visame šiame dalyke, nes kai galvojome apie viso klipo koncepciją, turėjome tokią idėją, kad norėtume turėti vedėją – čia slaptas Ievos talentas“, – šypsojosi Evgenya.

Nors, kaip teigė pati atlikėja, būtent I. Mackevičienei skirti šį vaidmenį vaizdo klipe buvo jos vyro Asi Yehuda idėja, jos simpatijos žinomai moteriai – taip pat didelės.

„Aš Ievai žiauriai simpatizuoju. Aš tikrai ją įdėčiau į topus gražiausių Lietuvos moterų ir šiaip žinau, kad ji klausosi mano kūrybos“, – teigė E. Redko.

Ji taip pat pasidalijo, kaip gimė klausytojų jau pamėgta daina „Nuo tavęs priklausau“.

„Gal keista pavasarį rašyti dainas apie Kalėdas, bet tada pradėjo už lango snigti, susikūrė tokia tobula nuotaika. Kai parašiau tą dainą, man ji iškart skambėjo taip, kad ji turi būti duete ir mes iš karto pagalvojome apie Vaidą, kažkaip intuityviai, organiškai. Man atrodo, kad jo balso tembras čia labai tinka, jis pats toks klasiškas“, – pasakojo E. Redko.

Žinoma atlikėja scenos partneriui negailėjo pagyrų.

„Aš esu didelė Vaido gerbėja nuo pat pirmo jo pasirodymo „Danguje“, kur buvo jo daina „Myliu“ perdainuota. Aš dar nuo tada jį seku, žinau, klausau. Labai faina, kad jis sutiko, kad jam patiko ta daina“, – teigė Evgenya.

Klausydama savo pačios dainų jaučia tik geras emocijas

Laidos metu E. Redko klausytojams gyvai atliko savo žinomus ir gerbėjų širdyse bei galvose jau kurį laiką apsigyvenusius kūrinius. Vienas jų – „Pakylėtas gruodis“, apie kurio gimimą atlikėja papasakojo plačiau.

„Ši daina atsirado dar pernai, kada mes ruošėme mūsų kalėdinį albumą. Idėja buvo tokia, kad įrašykime, sukurkime vieną kalėdinę dainą. Tada aš bandžiau visais įmanomais būdais parašyti vieną dainą ir niekaip negalėjau apsispręsti, apie ką ji turėtų būti, nes yra kelios kalėdinės temos – arba mes kartu per Kalėdas, arba aš pasiilgau tavęs per Kalėdas, arba mes švenčiame kartu“, – prisiminė E. Redko.

Ji teigė, kad noras įrašyti tik vieną kalėdinę dainą viršijo visus lūkesčius. Šventiškomis nuotaikomis apipintų kūrinių tuo metu atlikėjos galvoje gimė kur kas daugiau.

„Daina „Pakylėtas gruodis“ buvo viena iš tų dainų, kur mums norėjosi, kad būtų daugiau funko kažkokio, kad ji tokia šventiška, bet neįprasta, kad ne tik per Kalėdas galėtum jos klausytis. Aišku, tekstas yra labai žiemiškas ir kalėdiškas, bet mes šią dainą ir vasarą grojome per savo koncertus“, – teigė Evgenya.

Plačiau E. Redko aptarė ir visą albumą, pavadinimu „Odė Kalėdoms“.

„Kaip ir sakiau, norėjome parašyti vieną kalėdinę dainą, bet, galiausiai, jos gavosi trys. Šiais metais, kadangi parašiau dar dvi kalėdines dainas, nusprendėme per naujo išleisti tą albumą, o kitais metais gal dar papildysime. Žodžiu, pasirašė dar dvi naujos dainos, o leisti jas tik kaip singlus pasirodė ne visai tinkama, tad įdėjome viską bendrai į tą „Odė Kalėdoms“ albumą, kur visos dainos yra apie šventes, Kalėdas ir visą tą jausmą, kuris atgimsta būtent švenčių laikotarpiu“, – teigė žinoma dainininkė.

Tiesa, nors dažnas atlikėjas savo muzikos klausytis vengia, E. Redko pripažino, kad jai tai nekelia jokių neigiamų emocijų.

„Man kartais patinka pasiklausyti mūsų kuriamos muzikos. Būna sugrįžimas į tą momentą, kada aš parašiau tą dainą. Tai yra faina. Pasiklausai, pamatai ir supranti, kad mes čia visai nemažai esame nuveikę, padarę. Smagu, nes kartais tu dirbi, darai ir pamiršti pasidžiaugti. Kai aš pasiklausau savo muzikos – man tik geri ir šilti jausmai kyla“, – teigė E. Redko.

Kūryba auga ir keičiasi, kaip ir ji pati

Jau ne vienerius metus Lietuvos muzikos pasaulyje žinoma E. Redko teigė, kad šiuo metu savo muzikinį stilių ir įvaizdį ji jaučiasi atradusi, tačiau, anot atlikėjos, visa tai auga ir keičiasi kartu su ja pačia.

„Šiuo metu jaučiuosi pakankamai komfortiškai, bet esu pastebėjusi tokį dalyką, kad pas mane nuolat viskas keičiasi – aš neturiu tokios vienos stiliaus linijos. Netgi albumai mano visi labai skirtingi ir visa ta muzika – ji auganti ir besikeičianti, kaip ir mes patys su Asi, kaip žmonės, kaip kūrėjai keičiamės“, – kalbėjo ji.

Be to, ji išskyrė, kokiais pagrindiniais principais remiasi kurdama savo dainas.

„Mes labai nemėgstame savęs stabdyti ir statyti į kažkokius rėmus, kad dabar turi būti taip ir niekaip kitaip. Kūryba yra apie tai, kad tu nieko nežinai – tu nieko nenuspėsi. Jeigu tu turi visą tą motyvą galvoje, kad esi atviras tam, tu neįsistatai savęs į kažkokius rėmus – tu leidi tai kūrybai pas tave ateiti“, – teigė Evgenya.

Prisiminė laikus kartu su „Lilas ir Innomine“

Dažnas lietuviškos muzikos mėgėjas E. Redko puikiai prisimena laikus, kada atlikėja scena dar dalijosi su grupe „Lilas ir Innomine“. Kaip teigė pati Evgenya, darbas su šia grupe turėjo įtakos ir tam, kur šiandien yra ji pati.

„Jie tikrai prisidėjo prie mano kūrybos vien iš tos pusės, kad aš pradėjau kurti lietuvių kalba. Tai yra pakankamai didelis dalykas. Prieš „Lilą ir Innominę“ aš visą laiką kūriau tik angliškai ir pirmą kartą su Lilu ir Innomine sudainavau lietuvišką dainą, lietuvišką tekstą ant scenos. Kažkaip turbūt per juos ir pažinau lietuvių kalbą rašyme, kūryboje, dainavime“, – teigė ji.

Tačiau repo, kurį anksčiau tekdavo atlikti gana dažnai, savo muzikoje atlikėja teigė nepasiilgstanti.

„Mes per koncertus atliekame porą dainų, kur yra repo partijos, bet nežinau, man tai jau yra toks praeitas etapas. Dabar aš esu kitoje vietoje, tad nesakyčiau, kad labai pasiilgstu. Jeigu vėl kažkada pajausiu – kodėl gi ne?“, – teigė E. Redko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)