„Šiandien turime išskirtinę galimybę Lietuvoje turėti tokį išskirtinį projektą. Tikiuosi, kad jis įkvėps kūrybiškai žvelgti į maisto gaminimą. Kitaip, nei esame įpratę. „Skonio žinynu“ labai džiaugiamės dėl to, jog čia nėra nė vieno konkretaus recepto, nė vieno paveikslėlio. Knyga labiau panašį į maldaknygę, kurią galima laikyti ant lovos stalelio, ja galima džiaugtis“, – susirinkusiems svečiams kalbėjo A. Ivanauskas.

„Virtuvės mitų griovėjai“ vakarėlio dalyviams pristatė knygą, kurią, anot jų, namuose pravartu turėti net ir dažnai negaminantiems. Esą ji – puiki pagalbininkė visiems, kurie nori daugiau suprasti apie skonių derinimą, pasigaminti įmantrių patiekalų.

Renginio organizatoriai svečius viliojo kvietimais, kuriuose tenurodė, jog po vakarėlio maisto gaminimas taps intriguojančia kūryba. Svečiai iki paskutinės akimirkos nežinojo, kuo mitų griovėjai nustebins, tačiau vos išvydę patrauklią pagalbininkę, aiktelėjo iš nuostabos.

Vakaro šeimininkai pasakojo ne tik apie maldaknyge daugelio namuose tapsiančia knyga, bet ir vaišino susirinkusiuosius gurmaniškais patiekalais bei Prancūzijoje gaminamu gėrimu, kuris visame pasaulyje parduodamas su lietuviškomis etiketėmis.

Pagalbininkės įvertinti atvyko ir stilistas Mantas Petruškevičius su draugėmis – verslininkėmis Rasa Arlauskiene ir Jolanta Sadauskiene. Vakarėlyje apsilankė ir dainininkės Justė Arlauskaitė-Jazzu, Ingrida Martinkėnaitė, Dailės akademijos studentė Agnė Jagelavičiūtė, parlamentarė Ingrida Valinskienė, dizaineriai Egidijus Sidaras bei Egidijus Rainys ir kiti.

„Virtuvės mitų griovėjų“ vakarėlių akimirko – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją