Laimėjusi TV projektą, mergina gavo 15 tūkst. eurų prizą ir, kitaip nei daug kitų talentingų jaunų žmonių, nugalėjusių muzikiniuose šou, ji iš scenos nedingo. Atvirkščiai – ėmė kurti hitais tapusias dainas, leisti sėkmingus albumus ir gerbėjų minias džiuginti įspūdingais pasirodymais. Šiandien Monique – įvairių patirčių užgrūdinta, savimi pasitikinti, viena garsiausių ir itin scenoje laukiamų mūsų šalies atlikėjų. Tik iš daugelio kitų žvaigždžių išsiskiria tuo, jog net ir pakeitus daugybę plaukų spalvų, skirtingų įvaizdžių, gerokai išaugus honorarams, dainininkė giliai viduje – vis dar ta pati nuoširdžiai jautri paauglė, kurią užgrūdino gyvenimas be tėčio, skaudžios klasiokų patyčios ir meilės sau nepridėję aplinkinių priekaištai dėl neva kažkokių standartų neatitinkančios išvaizdos.

Tikrąjį Monikos veidą galima išvysti ir laidoje „Nepatogūs klausimai“, kur, atsakinėdama į Rolando Mackevičiaus skaitomus žiūrovų užduotus klausimus, mergina atviravo apie nepavydėtinas itin skaudžias gyvenimo patirtis, beveik vėjais paleistus laimėtus 15 tūkst. eurų, apie santykių klaidas, mylimąjį, su kuriuo jau apkalbėjo vestuvių bei vaikų klausimus, ne itin draugiškus pramogų pasaulio užkulisius.

Dainininkė laidos metu sulaukė ir ne vieno nurausti verčiančio klausimo apie nekaltybės praradimą su kitu „X Faktoriaus“ dalyviu, sekso žaisliukus, biseksualumą, o pokalbio pabaigoje Monikai pasiūlyta iškrėsti neplanuotą pokštą scenos kolegai Vaidui Baumilai.

Laida prasidėjo nuo pokalbių apie laimėtą „X Faktorių“ ir konkurencinį kitos televizijos projektą „Lietuvos balsas“, kuriame Monique yra viena mokytojų, o R. Mackevičius – vedėjas.

Santykiams su vaikinais trukdė vaikystė be tėčio

Vėliau paklausta apie tai, ar iš pirmo žvilgsnio laiminga, sėkminga, nuolatos besišypsanti atlikėja išsijungus rampos šviesoms išgyvena ir sunkius momentus savo gyvenime, Monique teigė, jog viešai matomas įvaizdis dažnai klaidina gerbėjus.

„Iš vienos pusės, gal visai neblogai, kad žmonės taip galvoja. Nesprogdinsiu to burbulo. Nenuvertinu jokiais būdais savo laimės ir savo sėkmės, kuri, man atrodo, gyvenime mane lydi. Jei pradėčiau pasakoti ar rodyti dienoraščio ar dainų sąsiuvinius, tai žmonės prieš tai sakydami pagalvotų du kartus.

Labai daug dalykų atsiranda iš vidaus, iš vaikystės traumų. Jei turi normalią šeimą, mamą ir tėtį, viskas ten buvo normaliai, labai tave sveikinu, esi labai laimingas žmogus. Labai reta šeima yra tokia laiminga. Su pavydu žiūriu į tokias šeimas, kurios susikabinę rankomis. Aš, pavyzdžiui, nežinau, ką reiškia Tėčio diena. Dėl to man gyvenime buvo labai sunku su kai kuriais dalykais taikstytis, daryti pasirinkimus. Tai labai stipriai lietė pasitikėjimo klausimus, tuo pačiu ir vaikinų klausimus.

Monika Pundziūtė

Rinkdamasi vaikiną tu renkiesi ateitį, nesu ta mergina, kuri norėtų labai daug nuotykių gyvenime su tais, kurie neatsimintų net tavo vardo. Tu negalvoji, kad esi vertas tam tikrų dalykų, elementariausios pagarbos, laimės. Turėjau santykių su tokiais, kurie nerodydavo elementarios pagarbos, bet galvodavau, kad taip ir turi būti. Kai tave labai ankstyvame amžiuje palieka žmogus, kuris turėtų būti šalia, imi prisirišinėti prie savęs žmones, kurių tau net nereikia. Tai ir savotiška pamoka kitoms merginoms, kurios taip gyvena, kad reiktų pažiūrėti į veidrodį ir pasakyti sau, kad šiaip tai tu esi verta gerokai geresnio žmogaus šalia savęs. Aš įsimylėdavau vyro potencialą. Ne tai, kas jis yra šiandien, o tai, kas, manau, jis bus rytoj, nes gal aš jį pakeisiu. Įsimylėdavau tą atvaizdą, kuris niekada nebus toks realybėje. Man truko tiek ilgai tai suprasti, kad per tą laiką aš išgyvenau daugybę dalykų, visos mano liūdnesnės dainos rėmėsi į tai.

Mokyklų vadovėliai turėtų apie tai būti rašomi. Kad kai susitinki vaikiną, tikiesi, kad jis pasikeis, o vaikinai tikisi, kad sutikta mergina niekad nepasikeis, ypač kalbant apie išvaizdą. Tai reiktų aiškiai parašyti: tai neveikia“, – savo patirtimi dalijasi M. Pundziūtė.

Šou versle draugų nėra

Monique žvaigždė sužibo itin greit ir itin ryškiai, ar pramogų pasaulio užkulisiuose buvo tokių, kurie iškart buvo priešiškai nusiteikę?

Monika Pundziūtė-Monique

„Buvau labai naivi tuomet ir maniau, kad visi bus labai malonūs, jei kalbės už nugaros, tai tik gražiai. Toks nusistatymas nebuvo labai geras, bet tuomet aš tokia buvau, apie visus žmones galvojau, kad jie geri, kodėl čia turėtų kažkas manęs nekęsti? Bet realybė man atvėrė akis, tikrai vyko daug visko, bet gal tai nebuvo dėl didžiulių dalykų. Blogiausia, kad žmonės gali kurti istorijas ir kalbėti netiesą, o tu negali apsiginti, nes bandydamas tai daryti atrodysi kaip kvailys. Tikrai šou versle draugų nėra. Arba bent jau reta. Pramogų versle konkuruojama, tai ypač jaučiasi tarp moterų. Manau, tai yra iš pavydo, su kuriuo ir aš susiduriu. Nevaidinu Motinos Teresės, man irgi būna, kai pagalvoju, kodėl kitas išleido tokią gerą dainą, o ne aš, bet antra mintis iškart – pasaulis didelis, visiems vietos užteks, geriau pasimėgauk tuo, ką tu darai. Visi nori būti išgirsti, nori daugiau peržiūrų ir iima kovoti nelabai protingais resursais“, – sakė atlikėja ir nusijuokė, kad prieš filmavimą R. Mackevičius prašė leisti jam sėstis kairėje, nes ta jo pusė atrodo fotogeniškiau.

Pasak Monique, taip dažnai vyksta pramogų pasaulyje – kartais žmonės kalba tai, kas net nenutiko realybėje, o tu po to privalai dėl to teisintis. Apsimetęs pyktelėjusiu, laidos vedėjas atsistojo ir išėjo iš filmavimo aikštelės, o M. Pundziūtei teko pačiai sau perskaityti kitą žiūrovų jai užduotą klausimą.

Sprendimo apsinuoginti nesigaili

Paklausta, ar jau nori vaikų ir ar svajoja tapti jauna mama, Monique sakė: „Ne, nenoriu būti jauna mama, bet aš noriu kažkada tapti mama. Mane mama pagimdė būdama virš 30-ties, šiuo atveju aš visiškai sekčiau jos pavyzdžiu. Tada jau esi paleidęs savo egoizmą, pabuvęs sau, tada jau gali pradėti gyventi dėl kito“.

Laidoje prisimintas ir didžiulio atgarsio sulaukęs drąsus Monique įrašas socialiniuose tinkluose, kur vien su apatiniais nusifotografavusi dainininkė prakalbo apie savo netobulas, tačiau jokios gėdos nedarančias kūno formas, siųsdama svarbią žinutę jaunoms merginoms, jog svarbiausia – ne kilogramai, o meilė sau. Kokių reakcijų atlikėja po to sulaukė ir ar nesigailėjo tokio sprendimo?


„Daug metų žiauriai nepasitikėjau savimi ir, jei man iki šiol tai pavyko nuslėpti, gal ir super, bet supratau, kad pavargau. Būdavo, kad pirštais badydavo kažkur per suknelę matomą rinkę, todėl pagalvojau, kad pati užkirsiu kelius žmonėms taip elgtis – pati tuos netobulumus gražiai parodysiu. Tai nutiko ne todėl, kad jaučiausi nepasitikinti savimi, o todėl, kad priėjau prie tokio taško, kai pradėjau labai mylėti tas savo vietas. Kai pamilau save, man tapo įdomu sveika mityba, sportas.

Problema atsiranda, kai instagrame matai kitas gražias merginas, imi save su jomis gretinti, nors, greičiausiai, jos taip pat turi kompleksų ir fotografijoje susisiaurino liemenį su kokia nuotraukų koregavimo programėle. Dar didesne problema tai tampa, jei turi partnerį, kuris laido priekaištus dėl vieno kito priaugto kilogramo. Aš pati negaliu sukrauti kaltės ant kažkurių savo buvusiųjų, nes viskas iš tikrųjų įvyksta tavo galvoje, bet buvo, kai artimas žmogus pasakydavo, kad gal nelabai kaip tu čia atrodai. Skaudu apie tai kalbėti.

Po tos fotosesijos taip pat sulaukiau pačių įvairiausių nuomonių, bet buvo tiek daug teigiamų žinučių, kad skaudūs komentarai paskendo gausybėje gerų. Ir kai jautiesi gerai, į patyčias reaguoji gerokai ramiau. Bet įsivaizduokime žmogų, kuris yra liūdnas, pasimetęs ir sulaukia tokių komentarų... Manau, tokių yra labai daug ir per mažai apie tai kalbama.

Dabar šia tema jau vis daugiau diskutuojama ir labai džiugu. Tai nebuvo mano kažkoks suplanuotas strateginis reklaminis ėjimas, todėl neturiu konkretaus plano, kaip viskas klostysis toliau, bet bandysiu nenustoti apie tai kalbėti. Ir pati fotosesija nebuvo suplanuota“, – pasakojo dėl šio savo žingsnio nesigailinti M. Pundziūtė.

Vienu ypu gautus 15 tūkst. eurų dabar panaudotų kitaip

Gerbėjus domino ir atlikėjos finansinė padėtis, ar ji sugeba išgyventi vien iš muzikos?

„Aš visad buvau tokia, kuri labai gerai apgalvoja kiekvieną pirkinį, todėl taip, aš galiu pragyventi iš muzikos. Man juokingiausia tai, kad žmonės galvoja, jog visas puošnias sukneles perkamės patys, bet neslėpkim, žinomi žmonės daug ką gauna nemokamai: drabužių, papuošalų ir pan. Beveik visur, kur aš būnu papuošta, išdažyta, tai nėra mano išlaidos, tuo pasirūpina projektų kūrėjai, savo produkciją išbandyti dažnai siūlo ir patys gamintojai, rėmėjai. Todėl mano išlaidos labai paprastos, gyvenimiškos, galbūt kelionėms negailiu pinigų“, – apie tikrąjį žinomų žmonių gyvenimą pasakoja Monique.

O koks buvo didžiausias dainininkės honoraras arba suma, vienu kartu papildžiusi jos banko sąskaitą?

„Didžiausia suma, kurią gavau vienu ypu, buvo tie 15 tūkst. eurų laimėjus projektą „X Faktorius“. Kaip aš juos išleidau, niekada nebuvau viešai atsakius, bet dabar atsakysiu: tikrai gailiuosi to, kaip tuos pinigus išleidau. Negalima sakyti, kad tą sumą iššvaisčiau, bet aš iš jų tiesiog gyvenau tol, kol ėmiau uždirbti iš muzikos. Galima sakyti, kad iš mamos duodamų 20 eurų per savaitę gaunančios studentės staiga tapau ta, kurios sąskaitoje – 15 tūkst. eurų. Tarpinio varianto nebuvo. Būdama 12-tokė, aš atsiribojau nuo mamos finansų ir truko apie pusantrų metų iki to, kad imčiau gauti pajamas kaip atlikėja. Tą visą laiką gyvenau iš laimėto piniginio prizo. Dabar aš tikrai tą sumą investuočiau ir tai patariu visiems muzikinių projektų dalyviams.

Monika Pundziūtė

Įdomiausia tai, kad žmonės susidarę labai klaidingą nuomonę apie atlikėjų pajamas. Vieni galvoja, kad uždirbu 10 tūkst., kiti – kad 50 tūkst. eurų per mėnesį, kas labai skiriasi nuo realybės. Bet žmonės tokį paveikslą yra nusitapę, gal negadinkime to“, – juokiasi Monique.

Sulaukė klausimų apie nekaltybės praradimą ir biseksualumą

Žiūrovui pasiteiravus, ar tiesa, kad Monika nekaltybę prarado su vienu iš „X Faktoriaus“ dalyvių, su kuriuo draugavo ir pasibaigus projektui, o po to, susirgusi žvaigždžių liga, jį paliko, atlikėja bandė sulaikyti juoką.

„Sugalvojau atsakymą, kurį galėčiau pasakyti tik draugams, todėl garsiai neištarsiu. Bet čia yra absoliutus absurdas, neįsivaizduoju, iš kur žmonės gali ištraukti tokį dalyką. Iš kur jie gauna tokią informaciją? Jei pasisakė pats tas žmogus, tada jis giriasi nebūtais dalykais“, – stebėjosi gandais dainininkė.

Monika Pundziūtė-Monique

O ar tiesa, kad Monique – biseksuali?

„Tai“ su moterimi nesu dariusi, bet pirmas bučinys su moterimi buvo grojant Katy Perry dainai „I Kissed a Girl and I Liked It“. Čia buvo prieš kokius 7 metus. Ar ji buvo žinoma mergina? Ne, ta mergina buvo ir iki šiol yra mano geriausia draugė. Dabar tų bučinių apmažėjo, nes ji ne Lietuvoje gyvena. Nemanau, kad esu biseksuali, bet man labai gražu yra žiūrėti į moteris. Pavyzdžiui, alpstu dėl aktorės Penelopes Cruz, jos išskirtiniai veido bruožai – kažkas fantastiško“, – sakė dainininkė.

Su mylimuoju jau aptarė vestuves ir vaikų planavimą

Neseniai, tik po metų draugystės, M. Pundziūtė viešai prakalbo apie savo santykius su žinomu muzikos prodiuseriu, muzikantu, dainų kūrėju Pauliumi Vaicekausku. Ar iki ausų įsimylėjusi M. Pundziūtė su antrąja puse jau galvoja apie vestuves?

„Kartu jau esame pusantrų metų ir buvo toks pokalbis apie vaikus, vestuves. Bet to labiau reikėjo, kad išsiaiškintume, ar sutampa mūsų požiūris į ateitį, šeimą. Nes nieko nėra blogiau už ilgai trunkančius santykius, kai vienas poroje tikisi vaikų, antras jų nenori, bet jiedu šiomis temomis nesikalba ir apie šiuos skirtumus net nežino.

Monika Pundziūtė-Monique su mylimuoju

Tai mes gan anksti išsiaiškinome, kad einam ten pat, abu neskubame su vaikų planavimu, vestuvėmis ir mums neatrodo, kad palaukus iki 30-ties, jau bus vėlu. Jei viskas vyks pagal planą, tai bus labai puiku. Beje, aš jau įspėjau Paulių, kad galimai aš esu ta, kuri susilauks dvynukų, nes mūsų šeimoje jų yra.

O vestuvės man nėra kažkoks tikslas gyvenime, pasiekimas. Aišku, pasvajoju apie suknelę, tam tinkamą vietą, bet, beje, kodėl aš turėčiau atsakinėti į šį klausimą?“ – kuklinosi Monika ir juokėsi išgirdusi šmaikštų R. Mackevičiaus pasakojimą apie jo paties pasipiršimą būsimai žmonai.

Skaudūs išgyvenimai mokykloje turėjo ir teigiamą pusę

Temai pakrypus apie patirtas patyčias mokykloje, M. Pundziūtė neslepia, kad tas laikas jai buvo labai sunkus.

„Viskas prasidėjo nuo paprasčiausių prasivardžiavimų, pasistumdymų koridoriuje. Kas buvo žiauriausia ir į ką visa tai išsivystė – tai boikotas. Vienas žmogus, kuris turėjo susikūręs kažkokiu būdu autoritetą, klasėje, o po to ir visoje mokykloje, paskelbė, kad su manimi negalima draugauti, kalbėtis. Ir neturėjau nieko, kas man padėtų. Iki pat dabar neįsivaizduoju, kodėl klasiokai taip elgėsi ir ką aš padariau ne taip. Gal buvau per daug naivi, atvira mergaitė. Bet tai buvo tas etapas, kai draugai yra svarbiausi gyvenime, o aš jų nei vieno neturiu. Ir tada išvažiavau mokytis ten, kur aplink tik muzikantai, ten ne tik pritapau, bet visi aplink tapo draugais. Klausytis savo širdies buvo labai geras sprendimas.

Bet dar ir šiandien neturiu jokio atsakymo vaikui, ką daryti, kai iš tavęs tyčiojasi. Vienintelis geras dalykas iš viso to buvo, kad kol bendraamžiai po pamokų trainiojosi gatvėmis, aš sėdėjau prie pianino. Ir skyriau nežmoniškai daug laiko tam, iš ko dabar galiu uždirbti pinigus. Tai buvo mano „dovana“ tiems, kurie užgauliojo. Ačiū, chebryte. Tai mane užaugino kaip stipresnį žmogų. Aplinkinių pagrūmojimas tam, kuris tyčiojasi, nepadės, viena ką gali suprasti – tai vis tiek praeis, o kol nepraėjo, gali daug iš tos situacijos pasisemti. Gali pasirinkti po pamokų griūti lovon ir verkti, arba „susirinkti“ save ir sėstis prie pianino“, – patyčias patiriantiems žmonėms pataria Monique.

R. Mackevičiui pasiūlius laidos viešniai papokštauti – paskambinti dainininkui Vaidui Baumilai su prašymu M. Pundziūtės rašomiems memuarams truputį pasukčiavus išgalvoti kokią nebūtą istoriją, kuri intriguotų bei skatintų skaitytojus pirkti jos knygą. Kuo baigsis bičiulių pokalbis ir ar V. Baumila sutiks meluoti dėl Monique?

Visas pokalbis su atlikėja apie vienos nakties nuotykius, populiarių muzikinių TV projektų užkulisius, kodėl kitai „X Faktoriaus“ laimėtojai Iglei karjera klostosi prasčiau nei M. Pundziūtei, juoką kelianti R. Mackevičiaus piršlybų dabartinei žmonai istorija ir atviri dainininkės atsakymai į rausti verčiančius kitus klausimus – itin populiarios „Delfi“ laidos „Nepatogūs klausimai“ įraše straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)