Tautvydas vaikystę praleido Plungėje. Kiek vėliau žinomas atlikėjas persikraustė gyventi į Vilnių, o paskui kurį laiką praleido kosmopolitiškame Londone. Pasak FC Baseball, didesnius miestus jis jaukinosi pamažu.

„Vieta, kur tu augai, vienareikšmiškai palieka antspaudą. Atsimenu, kai po mokyklos atvykau į Vilnių mokytis, buvo tokia įtampa. Iškart pajutom, kad esam iš kito pasaulio. Mano gyvenime lūžis įvyko, kai studijavau Londone. Grįžau ir man Vilnius pasirodė toks paprastas, – pasakojo atlikėjas. – Mano sesė studijavo Vilniuje, tai su traukiniu būdamas 15-16 metų atlėkdavau pas ją. Eidavom į visus barus, į kuriuos mane įleisdavo. O kai atvažiavau mokytis į Vilnių, supratau, kad įstojau ten, kur nereikėjo stoti. Po metų išskridau mokytis į Londoną.“

FC Baseball tikino, kad iš pradžių dideliame mieste nesijautė savas – neturėjo draugų, viską teko pradėti iš naujo. Pasak atlikėjo, Plungė lyginant su Londonu – tarsi sanatorija. Nepaisant to, Londoną laikui bėgant vyras, regis, prisijaukino.

„Daug linksminomės. Tada mečiau universitetą Londone – mokiausi dvejus metus, o apie metimą tėvams iš karto nesakiau. <...> Kai jie tai sužinojo, klausė manęs, ką darysi, o aš sakiau – rašysiu dainas, – prisiminė Tautvydas. – Mano tėvai buvo verslininkai, aš augau gana pasiturinčioje šeimoje. Ir kai būdamas 16-os ėmiau kalbėti, kad „nėra nieko svarbiau už gitarą“ ir kad būsiu rokeris, jie sakė man nenusišnekėti. Iš pradžių, dar mokykloje, jie galvojo, kad tai – hobis. Sėdi namie, groji, viskas tvarkoje.“

Tautvydas Gaudėšius-FC Baseball  /Foto: Justė Urbonavičiūtė

Muzika garsiam atlikėjui jau tada buvo gerokai svarbesnė, nei tuo norėjo tikėti tėvai. Tačiau vienas gyvenimo įvykis Tautvydui į atmintį įsirėžė labai stipriai – regis, tai buvo atspirties taškas pradėti naują gyvenimą, kuriame muzika iki šiol vaidina kone svarbiausia vaidmenį.

„Man buvo 25-eri. Dirbau kitą darbą, paraleliai grojau. Visada žinojau, kad dirbu viską, bet tik ne tai, ką reikia. <...> Vieną vakarą išėjom į miestą, sutikau draugą, lyg tyčia palikau kortelę bankomate – tarsi buvo toks jausmas, kad kažkas bus negerai. Nuėjom į klubą, įvyko kažkoks susitumdymas, susimušėm. Atsibundu Lazdynų ligoninėj, žiūriu – prijungti vamzdeliai, uždėti pampersai. Dairausi, nieko nesuprantu, kur esu. Gydytoja sako – pabudo! Aš – kas pabudo? Neprakalbu, mano lūpa – perplyšusi. Ėmiau verkti, buvau šoke. Pamenu, priėjo moteris ir sako: „ar jūs vartojate narkotikus?“ Galvoju, prie ko čia tie narkotikai? Nuolat kartojau: „aš esu normalus žmogus“. <...> Komoje prabuvau 17 valandų“, – prisiminimu dalinosi „Nepatogių klausimų“ svečias.

Pasak FC Baseball, sutikęs žmogų, su kuriuo tądien susimušė, jis jo atsiprašytų – konfliktas įvyko dėl Tautvydo kaltės. Kaip tikina atlikėjas, ta naktis viską apvertė aukštyn kojom, o pokyčiai prasidėjo nuo labai paprastų dalykų.

„Grįžau namo į butą. Pamenu, sėdėjau ant sofos ir galvojau planą, kaip dabar aš viską pakeisiu. Kitą dieną įkėliau skelbimą, kad parduodu BMW automobilį, kompiuterį, televizorių. Pardaviau viską. Turėjau tokį pluoštelį pinigų – ėmiau kurti muziką“, – kalbėjo vyras.

Apie įvykusią nelaimę dainininkas tėvams nepasakojo – tai jie sužinojo atsitiktinai ir po kelerių metų.

„Su mama nesam artimi – atrodo, save pats auginau. Man nėra labai sunku, nes aš savo galvoj gyvenu. Aplinka gali keistis, bet tai manęs neveikia. Aišku, po komos buvo daug liūdesio. O tėvai apie tai, kad buvau komoje, sužinojo po dviejų metų – žiūrėdami interviu, – šypsojosi FC Baseball. – Dabar mano tėvai – dideli mano muzikos fanai.“

Per laiką atlikėjas sulaukė įrašų kompanijų, tokių kaip „Warner Music“ bei „Sony Music“, pasiūlymų dirbti kartu.

„Jiems patiko estetika, muzika. Tikino, kad ji skamba unikaliai ir kad nėra girdėję nieko panašaus. Kad tai rimta, supratau po to, kai viena muzikos kompanija pasisiūlė po kelių dienų atskristi, – kalbėjo dainininkas. – Tačiau tuomet aš nebuvau pasiruošęs sėkmei, nes viskas vyko labai staigiai.“

Tautvydas papasakojo, kad pirmieji pokalbiai su kompanijomis, siūlančiomis bendradarbiauti, nebuvo labai sklandūs – pasak atlikėjo, jis kone specialiai stengėsi sugadinti būsimą kontraktą savo elgesiu ir bendravimu.

„Pamenu, sėdžiu, geriu pigų šampaną ir galvoju – reikia paskambinti atlikėjui Free Finga, kurio net nepažįstu, bet vien tik tam, kad galėčiau kažkam papasakoti tą keistą jausmą“, – juokėsi FC Baseball.

Pasitikėjimą savimi stovint scenoje atlikėjas pajuto ne iškart – Tautvydas laidoje tikino, kad prireikė kelių dešimčių viešų pasirodymų, kol ėmė tuo mėgautis.

„Mano pirmas koncertas buvo „Kablyje“, visi bilietai buvo išpirkti. Maniau, kad numirsiu. Niekada nebuvau buvęs scenoje. O ten stovi minia žmonių, tu girdi tokį šurmulį ir jis nuolat auga. Man drebėjo rankos, – prisiminė Tautvydas. – Aš tik norėjau rašyti dainas, kas čia įvyko? O dabar aš jau mėgaujuosi.“

Junior A, pasak paties atlikėjo, buvo visai kitas projektas. Kaip tikino Tautvydas, su FC Baseball atsiradimu prasidėjo naujas etapas.

„Karantino metu supratau, kad labai pasiilgau gitaros. <...> O Junior A negrįš, – tvirtai kalbėjo laidos „Nepatogūs klausimai“ svečias. – Aš jo nesikratau, bet tai – kitas serialas, kuris turėjo penkis sezonus, aš jame pavaidinau. Dabar aš esu kitam seriale, kurio jau trečias sezonas – kalbu apie išleistus albumus. Ir dabar aš esu kitas personažas. O vardas FC Baseball nereiškia nieko – esmė, kas slypi po juo.“

Dainai „Gėlės po stiklu“ atlikėjas nufilmavo vaizdo klipą – jame jis įsiamžino su paslaptinga mergina, ne viena scena buvo itin jausminga. Laidos žiūrovai FC Baseball teiravosi, ar su šia mergina jis yra artimas.

„Mes susipažinom tą pačią dieną. Instagrame paklausiau, gal kas nors man gali paskolinti rašymo mašinėlę ir ji parašė, kad „aš turiu rašymo mašinėlę“. Pažiūrėjau, kad graži pana. Papasakojau, kokią turiu mintį, ką mes filmuosim ir ji sutiko nusifilmuoti kartu. Susitikome, nuėjome pas mano draugą į fotostudiją, turėjom apie pusantros valandos pasišnekučiuoti apie viską. Tai ta chemija tikra. Bet vėliau nebebendravome“, – į žiūrovo klausimą atsakė atlikėjas.

Pasak Tautvydo, pradėti santykius tokiu būdu jam atrodo paprasčiausiai nesąžininga – žinomumas kartais ne tik pasitarnauja, bet ir kenkia nuoširdžiam bendravimui.

„Visai neseniai pradėjau susitikinėti su viena mergina, kuri irgi yra šou versle. Ir pajutau keistą dalyką – jos norą lygintis, kuris iš mūsų yra žinomesnis. Aš niekada nenorėjau būti žymus, norėjau, kad klausytų mano muzikos. <...> Matau, kad žmogui buvimas žinomu yra kaip kažkokia valiuta, kuri parodo tavo vertę. Man taip nėra, – kalbėjo pašnekovas. – Yra daug moterų, kurios mane išvadintų labai negerais žodžiais. Aš galvoju, kad tų fanų gerumas, žmonių įsivaizdavimas, koks aš esu – kartais jaučiuosi lyg apsimelavęs jiems. Bet čia gyvenimas.“

Žiūrovui pasiteiravus, ar jo atliekamos dainos – asmeniniai išgyvenimai ar vaizduotė, atlikėjas tikino, kad kiekvienas kūrinys yra aliuzija į jo išgyvenamą realybę.

„Tai mano išgyvenimai, bet jie nėra tokie apgalvoti. Turiu dainą „Merginos“, kur dainuoju „kai jaučiuosi vienas baisiai, aš liečiu save“. <...> Aš buvau Plungėje, mano mergina buvo Vilniuje ir aš du mėnesius buvau vienas. Aš jai skambinu, sakau, pradėjau sapnuoti tave. Tada pradėjau rašyti šitą dainą ir supratau, kad čia viskas labai labai aišku. Jeigu du mėnesius nevalgysi kepsnio – kepsnys atsidurs dainoj“, – juokėsi FC Baseball.

Santykiai su moterimis, pasak Tautvydo, dažniausiai būna komplikuoti dėl jo veiklos – muziką jis vadina savo pirmąja meile.

„Suvokiau, kad nuo tada, kai išsikrausčiau iš tėvų namų, iki 31-erių su moterimi aš pragyvenau gal dešimt metų. Visada stengiausi žongliruoti – būti ir geru vaikinu, ir geru muzikantu. Bet ateina momentas, kai nebepavyksta. Tada kažkas kenčia, bet nėra nieko liūdniau, nei matyti liūdnas merginos akis, – įsitikinęs atlikėjas. – Bet jei nebeskiriu daug laiko muzikai, tada kankinuosi aš. <...> Aš esu tikrai ištikimas žmogus. O muzika yra mano pirmoji meilė.“

FC Baseball

Nepaisant to, atlikėjas tikino, kad ateityje nori sukurti šeimą.

„Ilgą laiką mąsčiau, kad nenorėčiau vaikų. Pavyzdžiui, aš su sese buvau labai artimas, kol jai gimė vaikai. Tada ji iš sesers tapo mama. Bet nėra taip, kad man nebūtų skaudu, jog mūsų ryšys praktiškai nutrūko, – kalbėjo FC Baseball. – Tada atsirado žmogus, su kuriuo aš norėjau vaikų. Kartais priklauso nuo žmogaus, įsivaizduoju, kad va, tu būtum gera mama, tu gerai augintum mano vaikus. Bet yra kaip yra. Ateity pamatysim.“

Laidos „Nepatogūs klausimai“ žiūrovas pasiteiravo – kokia mergina būtų tobula? Tautvydas nedvejodamas išvardijo pagrindines savybes.

„Aukšto intelekto, gero humoro jausmo, didele širdimi. Kad žmogus suprastų, kaip gyvenu, jis turi turėti aistrą gyvenime, nes aš vienareikšmiškai ją turiu muzikai. Ir jeigu tas konceptas mano antrai pusei bus visiškai svetimas, jinai visada lauks manęs su šalta vakariene, – šypsojosi vaikinas. – Realybėje to iki galo niekad nesu pajautęs, nes niekas nėra toks aistringas savo veikloms, koks aš esu aistringas savąjai. Nors, jei abiejų nekada nėra namie, gal irgi nėra gerai.“

Visą pokalbį su atlikėju FC Baseball galite pamatyti ir išgirsti laidoje „Nepatogūs klausimai“. Vaizdo įrašą rasite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją