Į laidą atvykusi žymi pianistė iškart papasakojo, kad būdama vos 17-os paliko Lietuvą. Jauna mergina nutarė išvykti mokytis į Italiją.

„12 klasę pabaigiau užsienyje. Mane išleido tėvai, nes laimėjau stipendiją. Turėjau stiprią vertybinę sistemą, kuri man sprogo it burbulas. Atvažiavau į Italiją ir jau pirmąją savaitę du gėjai susikibę bučiavosi. Čia gal buvo 2008-ieji, tai visai kiti laikai. Man buvo kultūrinis šokas“, – pripažino I. Dūdaitė.

Ji neslėpė, kad šias reakcijas galėjo sukelti ir jėzuitų gimnazijos įtaka. Besimokydama Lietuvoje jauna mergina buvo įsitikinusi, kad būtina kiekvieną priimti.

„Net biblijoje parašyta, kad šis pasaulis priklauso mažutėliams. Mes visi iš dulkės kilę į dulkę pavirsime. Tad visada žiūrėdavau tolerantiškai. Nebuvau kategoriška, kad reikia kažką nurašyti. Bet nuvykus viduje pajutau smalsumą ir nesusipratimą, nes to viešai nemačiau. Ir tas pasaulis, Lietuva, buvo tik lašas jūroje, kai tuo metu yra visas okeanas, pilnas kitų žmonių, patirčių“, – prisiminusi savo nuostabą pasakojo moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją