A. Zakarauskas laidos pradžioje trumpai papasakojo, kaip ruošiasi savo pasirodymams scenoje. Vyras teigė, kad prieš koncertus visada į vietą, kurioje jie bus, atvyksta jau susikoncentravęs, nemėgsta apsimetinėti, pasirodyti, koks jis svarbus.

„Iš tikrųjų, pats svarbiausias dalykas yra tai, ką tu padarai išėjęs į sceną, o ne kaip ruošiesi. Manau, kad geriausius dalykus reikia pasilikti scenai. Svarbu žinoti savo galimybes, žiūrėti, kokia yra tavo forma, kiek tu su balsu gali toli nueiti, ką gali ir ko negali daryti.

Mano dukterėčia neseniai pasakė: „Dėde Antanai, man toks įspūdis, kad šioje profesijoje ligos ir visokie nepatogumai yra už kampo“. Tai nėra profesija, kai tu tam tikrą valandą ateini ir išeini. Tai yra ne rutina, o visas gyvenimas. Turi būti išsimiegojęs, normaliai pavalgęs, nejausti nerimo. Kaip sakydavo viena mano profesorė iš Australijos: „Antanai, jei siūdamas įsiduri su adata, tą dieną, kai dainuosi, jauti tą pirštelį. Išėjęs į sceną, kad ir kaip bandytumei, atsineši tą momentą“. Nors, scenoje, žinoma, darai viską, kad niekas to nesuprastų, bet pats sau viduje jauti tai“, – kalbėjo A. Zakarauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)