Šiandien Liepa itin užimta – jos muzikinė karjera vystosi puikiai, o planų ir užsakymų ji turi net keliems mėnesiams į priekį.

„Mano koncertą galima užsisakyti už 1800 eurų plius PVM. Tiek yra už mano solo programą, – atvirai pokalbį pradėjo Liepa. Ji tikino, kad šiuo metu koncertuoja ir su gyvo garso grupe. – Kainos po truputį keičiasi – viskas brangsta. Tų koncertų yra – gruodžio mėnesį į dieną bus po du-tris koncertus. Pavyzdžiui, naujiesiems metams turiu tris koncertus – būsiu Ukmergėje, tada važiuosiu į Kauną ir galiausiai į Birštoną.“

Liepos muzikinės karjeros pradžia rūpinosi Deivydas Zvonkus ir Juozas Liesis, o vėliau moteris ėmė dainuoti grupėje „Pop Ladies“. Kaip tikino pašnekovė, solinę karjerą ji vis dar vysto, o savo kelio vis dar aktyviai ieško.

„Buvo metas, kai man nelabai reikėjo galvoti, ką daryti, viskas ėjosi savaime. Bet kai viskas dingo (grupė „Pop Ladies“), ėmiau galvoti, ką daryti. Dainuojančių žmonių yra labai daug, svarsčiau, ką padaryti kitaip. Visada labai norėjau dainuoti su gyvo garso grupe, bet atsiradus merginų grupei savo muzikinį kelią pakreipiau kita linkme. <...> Kai viskas baigėsi, grįžau daryti to, ką noriu daryti“, – dabartine veikla pasidžiaugė Liepa, kuri savo dainas šiuo metu kuria pati.

Tačiau muzikinė veikla nebuvo ta kryptis, kuria Liepai linkėjo eiti jos tėvai. Jie abu – medikai, tad tikėjosi, kad bent viena iš trijų dukterų taip pat pasirinks medicinos kelią.

„Pagal planą vyriausioji sesuo turėjo būti medike, bet jos kelias pasisuko kitaip. Kita sesė iškart sakė, kad medike tikrai nebus, o aš likau tas „trečias brolis Jonas“. Manęs tėvai nevertė studijuoti medicinos, bet jaučiau, kad tarsi turiu įgyvendinti jų svajonę, kad jiems būtų gerai. Visiems paskelbiau, kad būsiu medike. <...> Turėjau planą, kad būsiu plastikos chirurgė. Tad stojau ir įstojau į VU Medicinos fakultetą. Kai atvažiavau į Vilnių, iškart prasidėjo ir mano muzikinė karjera. Mano pusseserė Eglė Skrolytė tuo metu buvo ištekėjusi už Juozo Liesiaus, tuomet jo dėka susipažinau su Deivydu Zvonkumi. <...> Nuvažiavom į studiją, aš padainavau ir jie nusprendė su manimi pradėti darbuotis. Vienas gyvenimas buvo scenoje, kur viskas cool, o mokytis buvo sunku. <...> Trečiame kurse prisidariau labai daug skolų moksluose. Kai turi tris skolas, pasako, kad tave meta iš universiteto. Tėvams pasakyti bijojau, kurį laiką jie nieko nežinojo“, – atviravo L. Mondeikaitė.

Praėjus kiek laiko moteris pakalbėjo su savo tėvais – nors pati juos bandė įtikinti, kad nori būti medike, pati tuo jau seniai nebetikėjo. Liepa atviravo ir apie santykį su pinigais – neslėpė, kad būdama studentė gyveno bendrabutyje, o pragyvenimui tekdavo ir skolintis.

„Ilgai tėvų prašydavau pinigų. Būdavo, sėdi ir matai, kad kortelėje likę 50 eurų. Man buvo kokie 23 metai, tas amžius, kai žmogus jau realiai dirba kažkokį darbą. Plius aš ir dabar esu nemokanti turėti daug pinigų. Turiu tą problemą. Ir vyras man taip sako, – šypsojosi pašnekovė. – Mano ir vyro finansai yra visiški atskiri. Šeimoje yra taip – jei man kažkuriuo metu sunku su pinigais, aš iš jo pasiskolinu, bet vėliau turiu juos grąžinti. <...> Bet aš nesiskolinu pinigų rankinukui. Pavyzdžiui, yra koks nors svarbus projektas ir tuo metu neturiu tam tikros pinigų sumos – tuomet pasiskolinu. Bet suprantu tai kaip normalų dalyką. Jis yra dirbantis, leidžia savo valandas darbe, aš irgi esu dirbanti, tad negali būti, kad turiu vyrą, kuris turi mane išlaikyti. Jeigu poreikiams neužtenka finansų, reikia galvoti, ką daryti.“

Tęsdama temą apie mokslus, Liepa prisipažino, kad medicinos nebaigė, tačiau įstojo į kitą universitetą – galvoje buvo užkoduota žinutė, kad aukštasis išsilavinimas jos šeimoje privalomas. Moteris baigė politikos mokslus, tačiau dėl savo ateities ir kelio pasirinkimo ir tuomet nebuvo tikra.

„Kai atsiranda nežinomybė, imu viską juodai piešti. Sugebu taip susidėlioti dalykus, kad viskas aplinkui ima atrodyti labai blogai – nuo šeimos, darbo, išvaizdos. Žinau, kad esu tas žmogus, kurį reikia stumti į priekį ir girti. Prisigalvoju, kad esu neįdomi, gal per mažai perklausų „Youtube“. <...> Kai gyvenime turėjau didelių emocinių duobių ir supratau, kad jų neišspręsiu, nuėjau pas psichoterapeutę. Pora gyvenimo etapų buvo labai gąsdinantys – tai išgąsdino ir mane, ir mano artimuosius. Išsigąsdavau savo juodų minčių, pavyzdžiui, kad galiu kažką pasidaryti sau. Gulėdavau lovoje, verkdavau ir negalėjau įvardinti, kodėl konkrečiai taip jaučiuosi, – itin atvirai kalbėjo „Nepatogių klausimų“ viešnia. – Su psichoterapeute išsiaiškinome, kad daug dalykų yra atėję iš praeities. Tai man padėjo suprasti save. Šiuo metu esu labiau apsaugota, nes žinau, kas manęs gali laukti ateityje. Gyvenu su ta baime, kad palūžimų bus dar. Supratau, kad esu labai daug emocijų turintis žmogus, plius esu introvertiška, nors visiems atrodo, kad yra atvirkščiai. Bet grįžtu namo ir atsipučiu. Pavyzdžiui, mano vyras Evaldas yra labai lengvai bendraujantis, jam reikia būti žmonių rate. Netgi galvojau, kad esu bloga partnerė, kad gal jam reikėjo kažkokio žmogaus, kuris yra labiau bendraujantis. Aš mieliau sėdėsiu namie su pledu. Ir yra vos keli žmonės, su kuriais man yra gera ir galiu negalvoti, ką pasakyti – tai Evaldas ir mano sesės.“

Natalijos Bunkės vestuvių svečiai Maljorkoje

Didžiausią nepasitikėjimą savimi Liepai kelia klausimai apie muzikinę ateitį. Nors scenoje moteris jau ne vienerius metus, o pramogų pasaulyje pažįsta didžiulį būrį žmonių, vis tik savo talentą yra linkusi nuvertinti.

„Nepasitikėjimas man labai kiša pagalius į ratus. Stebėdama pažįstamus suprantu, kiek pasitikėjimas savimi ir tikėjimas gali daug duoti ir kaip toli nuvesti. <...> Pavyzdžiui, dabar išleidau dainą „Baigėsi laikas“ – gal ji nėra surinkusi labai daug peržiūrų „Youtube“, bet kažkas jos klauso. Neturiu iš karto dainuoti šimtatūkstantinėms minioms. Scenoje aš jau daug metų, bet ilgą laiką buvau neapibrėžta, neaiški dainininkė. Dabar man reikia save apsibrėžti ir daryti tai, ką jaučiu ir kaip jaučiu“, – tikino Liepa.

Moteris tikino svajojusi tapti plastikos chirurge, tačiau ar pati yra pasinaudojusi šių specialistų paslaugomis? Į šį nepatogų klausimą dainininkė atsakė atvirai.

„Taip, esu kai ką susitvarkiusi. Man yra tvarkyta krūtinė. Veido plastinių operacijų nesu pasidariusi, prieš kokius metus esu susileidusi į kaktą botoksą. Man yra sakę, kad mano nosis yra išoperuota. Pamenu, dalyvavau laidoje, kurioje buvo veidotyrininkė. Ir ji atėjusi man sako: tavo nosis yra operuota. Sakau, kad ne. Ji tvirtino, kad taip negali būti. Pasak specialistės, mano veidui tokia nosis yra netinkama, – juokėsi Liepa. – Vieną kartą esu putlinusi lūpas, bet paskui nusprendžiau, kad geriau nereikia. <...> Anksčiau būdavo daug komentarų apie mano išvaizdą, aš pergyvendavau ir galvodavau, kad nesu ta standartinė pupytė ir tai yra negerai. Bet viskas su manimi yra gerai.“

Liepa Mondeikaitė

Liepa atsakė ir į kitą laidos žiūrovo klausimą – ar tiesa, kad scenos užkulisiuose ansčiau būdavo labai daug alkoholio ir narkotikų? Ar moteris ir pati mėgo linksmą gyvenimą?

„Narkotikų tai tikrai ne, kai buvau jauna ir tik pradėjau savo sceninę patirtį, niekada to nei mačiau, nei regėjau. O alkoholio būdavo pakankamai daug – tam tikrais gyvenimo etapais mėgdavau pabaliavoti ir pati. Būdavo, pareini šeštą, merginos beldžia į duris, nes reikia važiuoti į koncertą, o aš miegu. Bet tas etapas ėjo ir praėjo. Manau, daug kas juos pragyvenę. Būdavo, kad baliavoju nuo trečiadienio iki šeštadienio“, – pasakojo moteris.

L. Norkevičienė prakalbo ir apie tai, kokios situacijos koncertuojant yra sudėtingiausios ir nemaloniausios.

„Pavyzdžiui, atvažiuoji koncertuoti, nėra kur rengtis ir tave nuveda į kažkokį rūsį. Ten šlapios grindys, nėra šviesos, pasišviesdama telefonu dažausi. Bet man jau labai seniai dingusi žvaigždžių liga – nuvažiavusi į koncertą nerodau savo įgeidžių. <...> Tik visada noriu, kad būtų garsistas ir jis būtų blaivus. Nes yra buvę, kad stoviu prie girto garsisto. Dabar to mažiau, bet anksčiau būdavo“, – kalbėjo Liepa.

Natalija Bunkė, Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė, Katažina Zvonkuvienė

Laidos žiūrovei pasiteiravus, kodėl Liepai nepavyksta prasimušti į didžiąją sceną ir kodėl ji tenkinasi baruose ir renginiuose, moteris atsakė, kad kol kas pasirodymai arenose dar ne jos ėjimas.

„Bet aš dainuoju ne tik baruose – dainuoju miesto šventėse, ten, kur tų žmonių ir daugiau yra. Gal nekeliu į socialinius tinklus, nesimato to. Bet taip, aš daugiau pasirodau privačiuose renginiuose, uždarose šventėse, įmonių vakarėliuose. O ko man reikia? Gerų dainų. Tai turi būti tęstinis dalykas – reikia susikurti fanų bazę, o aš jos neturiu. Reikia konkretumo“, – šypsojosi dainininkė.

Nors istoriją apie Liepos tikrąjį vardą žino daugelis jos gerbėjų, laidoje „Nepatogūs klausimai“ atlikėja tai papasakojo dar kartą.

„Aš esu Karolina Norkevičienė. Anksčiau buvau Mandeikaitė. Kai prasidėjo mano muzikinis kelias, Juozas Liesis sugalvojo, kad man reikia slapyvardžio – kad niekas nežinotų mano praeities. Netgi buvo pakeista mano pavardės viena raidė – prisistačiau kaip Mondeikaitė. Buvom sukūrę įvairius mitus, kad aš neva nesinaudoju telefonu, visiems tik laiškus rašau. Reikėdavo sėdėti ir meluoti. O šeima mane vadina Karolina. Evaldas mane vadina Liepa arba „pupyte“. Bet ties Kryžkalniu jis ima mane vadinti Karolina, nes pas savo tėvus aš esu Karolina, – atskleidė moteris. – O paso aš niekada nesikeisiu, Liepa nebūsiu.“

Natalija Bunkė, Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė

Liepa su Evaldu susituokę jau 8-erius metus, o romantiškus santykius vienas kitam puoselėja daugiau nei 9-erius metus. Tiesa, per šį laiką buvo visko.

„Mūsų santykių kreivė labai vingiuota. Iš pradžių buvo labai sunku. Tuomet aš dar iki galo nebuvau padėjusi taško savo buvusiuose santykiuose. Evaldas norėjo būti su manimi, aš norėjau būti su juo, bet bijojau pabaigti senus santykius. Kai susipažinau su Evaldui, supratau, kad jis visai kitoks žmogus, nei man iki tol buvo tekę bendrauti. Anksčiau mėgau tokius sunkius žmones, o Evaldas – labai geras žmogus. Man iš pradžių buvo keista, maniau, kad jis per geras. O susipažinome kazino. Pasui susitikome viena iš Vilniaus klubų, jis priėjo ir ėmė kažką sakyti. Vėliau draugė man bandė įrodyti, kad jis turi sužadėtinę. Bet tuo metu Evaldas jau buvo seniai nutraukęs santykius, o ta draugė nieko nežinojo. <...> Susižadėjome po 3 mėnesių draugystės, tada prasidėjo gyvenimas kartu. Pamatėme, kad esame skirtingi. Visko yra buvę – ir verksmų, ir riksmų, ir batų mėtymo. Taip, susipykom ir mečiau į jį batą. Laimei, batas praskrido pro šoną, – juokėsi Liepa. – Kaip ir visuose santykiuose, būna tam tikros duobės, kai pradedi galvoti, kad kažkas negerai, bet dabar yra labai geras etapas. Bet mes dar neturim vaikų – vaikai yra dar didesnis išbandymas.“

Garsi moteris atvira – apie vaikus juodu su Evaldu pakalba, tačiau susilaukti jų neskuba.

„Mes jau ir vyresni esam – atrodo, tingim dabar vargti, atsisakyti komforto, kurį esame susikūrę. Išeiti iš komforto zonos baisu, dar pagalvoji, kaip gerai dabar viskas yra. Bet suprantu, kad kai susilauki vaikų, tavo gyvenimas pasikeičia į gerąją pusę. Aš vaikus labai myliu ir jie mane myli. Man smagu, pasižiūriu, bet dar smagiau, kad galiu atsistoti ir išeiti. Bet mes norime vaikų“, – atviravo dainininkė.

Šiuo metu šeima įgyvendina didelį projektą – įsirenginėja namą, į kurį žada įsikelti metų bėgyje. Ar namo statybos tapo iššūkiu jųdviejų santyiams?

„Daug kas sakė, kad darom klaidą statydami namą, o ne pirkdami jau pastatytą. Bet dar prieš porą savaičių buvome nuvažiavę į statybų vietą ir lipdamas į mašiną man Evaldas sako: „Aš nesuprantu, kodėl mus taip nuteikė.“ Mes neturėjom nei vieno nesutarimo – gal mums labai pasisekė su statybininkais, bet mes neturim jokių jokių problemų, nepaisant to, iš kur gauti pinigų, – juokėsi L. Norkevičienė. – Tai yra labai didelė investicija. Mes turbūt nesuvokėm, kiek tai daug kainuos. Mūsų namas – 300 kv.m. Mes nusipirkom didžiulį sklypą iki galo neišsiaiškinę ir neįsivertinę, kad jis yra, pavyzdžiui, parke. <...> Bet jau įpusėjom ir tikimės, kad vasaros pabaigoje pavyks įsikelti.“

Visą pokalbį su atlikėja Liepa Mandeikaite galite žiūrėti Delfi TV laidoje „Nepatogūs klausimai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)