Marijos pokalbis su Rolandu Mackevičiumi prasidėjo nuo istorijų apie tai, kaip po skyrybų dainininkė išvyko į Šri Lanką ir ten praleido kelis mėnesius. Vėliau, susipažinusi su naujais žmonėmis, su jais išskrido į Gruziją. Grįžus teko gyvenimą pradėti beveik nuo nulio.

„Aš žinau, kad noriu būti muzikos srityje, bet vis mėtausi. Nes lyg nori kurti tai lėtas dainas, tai greitas, juk tu keitiesi su metais, ir tai normalu. Turiu „folderiuką“ dainų kompiuteryje, bet jų neleidžiu. Viskam trukdo manyje esantis perfekcionistas. Šri Lankoje išmokau nesilyginti su visais. Mano gyvenimas buvo kurti serialą instagrame. Kovidas tai sustabdė. Viskas sustojo, prasidėjo depresija, buvo sunku užsisėdėjus atsistoti nuo sofos. O dar „n“ įvykių, kuriuos slepi, tos pačios skyrybos, apie kurias nesinorėjo kalbėti viešai... Tampi pats sau neįdomus ir galvoji, kad kitiems tapai nebeįdomus irgi. Tačiau supratau, kad tapo atvirkščiai – visi nuo manęs pailsėjo ir ėmė domėtis, ką aš veikiu čia, gyvenime. Taigi pakeliavusi supratau, kad galiu viską“, – laidoje pasakojo Marija.

Populiaria šou verslo pasaulyje ji tapo po šou „X faktorius“, tuomet pajuto, kokią galią turi socialiniai tinklai.

„Žinomumas yra toks dalykas, kuris tau padeda. Padeda sklisti muzikai, dainoms“, – sako atlikėja.

Prieš 4 metus M. Grabštaitė su Nagliu Bierancu pristatė hitu tapusią dainą „Skaniai“, tuomet jiedu leido nemažai laiko kartu, tai stebėjo gerbėjai socialiniuose tinkluose. Tačiau dabar to nebematyti. Laidos žiūrovai teiravosi, kas tarp jųdviejų su Nagliu nutiko.

„Mūsų nematyti kartu, nes aš daug keliauju. Su daug kuo mano draugysčių nebematyti. Po karantino tapau mažiau matoma. Anksčiau rodydavau, kaip atsikeliu, pusryčiauju, o dabar viso to nebėra. Vaizdo įrašus įkeliu tada, kai būna nuotaika. Po kovido supratau, kiek aš esu priklausoma nuo socialinių tinklų, – man vis reikėdavo gerbėjams paduoti po dar vieną serialo apie mano gyvenimą seriją. Tik vėliau supratau, kad tai jau liga. Man tai tapo lyg narkotikas, norėjau, kad gerai jaustųsi kiti, atėję į mano instagramo profilį. Ėmiau jausti kaltę, kai kėliau vis mažiau vaizdų. Bet po to supratau, kad esu ir intravertė, ir ekstravertė. Man reikia ir to, ir to, tai gal truputį mane subalansavo“, – sakė laidos viešnia.

Tada nuskambėjo klausimas, kodėl nutrūko jos bei geriausios draugės Gretos santykiai.

„Mes dėl visko sutarėm, tiesiog išsiskyrė keliai. Su vienom draugėm galbūt dėmesio pritrūksta, su kitom atitoldavau, nes skyriau daugiau laiko savo antrajai pusei. Daug kas galvoja, kad taškau ir mėtau drauges į visas puses, bet niekas nepagalvojo, kad galbūt mane jos mėto į kairę ir į dešinę“, – sakė ji.
Panašią situaciją gerbėjai įžvelgė ir su Karolina Meschino, – su ja Marija anksčiau leisdavo daug laiko, kartu pasirodydavo renginiuose.

„Nežinau, galbūt Karolina atsitraukė. Nenoriu leistis į detales, bet pajutau, kad ji atsitraukė. Daug kam atrodo, kad kai draugauji ir kartą tai parodai socialiniuose tinkluose, tai tada nuolat tą draugystę reikia rodyti, o paskui jauti kaltę, kad nerodai kiekvieno žmogaus, su kuriuo bendrauji. Bet toks gyvenimas. Būna, susipyksti, nesutari. Aš esu tas žmogus, kuris sėdi, tyli ir žiūri, kaip viskas vyksta. Jūs kalbėkit, kurkit savo istorijas“, – sako M. Grabštaitė.

Jos teigimu, draugystė su kita bičiule Igle, taip pat dainininke, nenutrūko, tačiau merginos to nerodo viešai.

Gerbėjai uždavė nemažai klausimų apie Marijos skyrybas su vyru, apie tai spaudoje buvo kalbama gana mistiškai: „Likau viena savo pačios skausme“...

„Aš pusę metu slėpiau, kad mes nebe kartu. Tačiau Šri Lankoje supratau, kad žaidžiu žaidimą su sekėjais, o jie jau kaip ir žino. Visko viešinimas yra žinomumo kaina. Tada turėjau būti sąžininga ir pasakyti, kad man sunku. Pirmas pusmetis buvo tragedija. Viskas buvo šviežia – susituokėm, išsiskyrėm, vėl etiketė prikibo. Buvo gėda visiems žiūrėti į akis, tėvams ypač, viduje jaučiausi pralaimėtoja.

Tai buvo vaikystės meilė, norėjau, kad svajonė turėti šeimą išsipildytų. Bet pavargsti būti vienas lauke karys. Aš buvau ta, kuriai teko tempti santykius. Dėl to ir išsiskyrėm. Buvo daug dalykų, kurie man netiko ir kirtosi su mano vertybėm. Reikia matyti įspėjimus laiku, nebūti aklam. O aš tikėjau meile, galvojau, kad viskas praeis ir bus gerai. Po medaus mėnesio grįžę ėmėm žiauriai pyktis. Tai buvo, turbūt, tragiškiausias medaus mėnuo. Galvoje susikuri, kad turėtų būti tobula, o mes labai daug pykomės. Tai tos pusės, kur jau viskas krito ir griuvo, nerodžiau“, – pasakoja Marija.

Ji sako, kad kurį laiką matė, jog santykiai griūva, bet stengėsi to nepastebėti. Tada prasidėjo nemiga, pervargimas, apatija. Jai pavyko kitus įtikinti, kad gyvena laimingai, o iš tiesų daug kentėjo.

„Bandėme gelbėti santykius, bet iš jo nebuvo noro. Tai nebuvo prioritetas. Jo prioritetas buvo linksmintis. Negaliu pasakyti, kad man jau nebeskauda. Bet yra priežasčių, po kurių nebesigręžioji atgal. Mano svajonė lyg išsipildė, bet nebuvau laiminga. Tai gal tai ir nebuvo svajonė? Nors turėjau gražiausias savo svajonių vestuves, dabar galiu gyvent“, – juokėsi dainininkė.

Po skyrybų jai viskas aptemo, nes priėmė sprendimą skirtis ir nežinojo, ar jis yra teisingas.

„Supratau, kad tas žmogus dėl manęs nekovoja. Nebuvo nieko panašaus iš jo pusės. Kai pasakiau, kad noriu skirtis, jis mane visur užblokavo (socialiniuose tinkluose). Mes iki šiandien taip ir nebendraujam. Po skyrybų iškart turėjau pakeisti miestą, kuriame gyvenau, Kauną, nes mes ten užaugom, viskas asocijavosi su juo. Eidavau į bokso treniruotes ir tekėjo ašaros. Pirmi 3–4 mėnesiai buvo tragedija. Karantinas, karjeros nėra, skyrybos. Bet jei ne tie metai, aš nestovėčiau taip tvirtai dabar ir nežinočiau, ko noriu“, – pasakoja Marija.

Kas jai padėjo atsitiesti po skyrybų, kaip po pasaulį keliauti turint vos 10 eurų kišenėje, ką jaučia matydama kitų vestuves ir atsakymai į klausimus apie plastines operacijas – laidoje „Nepatogūs klausimai“. Visą įrašą žiūrėkite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)