Į laidą atvykusi E. Cololo iškart prabilo apie gyvenimą pabaigus mokyklą. Ji pasakojo, kad iš pradžių planavo išvažiuoti į Angliją studijuoti muziką, tačiau netikėtai viskas apsivertė aukštyn kojomis.

„Aš tokia: „Ką veikti?“ Lietuvoje muzikos nenorėjau studijuoti. Galvoju, kad Lietuvoje muzika... Na, ne tai, kad iš jos aš neišgyvenčiau. Bet iš aplinkinių esu girdėjusi, kad ką šios studijos Lietuvoje duotų? <...> Ir tada prisiminiau, kad kai buvau maža mėgau siūti. Tai ir važiuojam. Per tą karantiną pusiau siuvau namie su mašina. Žinai, kai būna cechinės, kai normaliai varai, o aš čia namie kaip pelė. Nesiuvau jau dvejus metus ir tada staigiai sužinojau, kad mano muzikantas yra dekanas Vilniaus kolegijoje. Jis klausė, ką noriu studijuoti, ir aš sakiau, kad kultūrinės veiklos vadybą.

Mano vizija buvo dirbti kur nors kultūrkėje, su jaunimu, renginiais. Jis pasiūlė studijuoti pas jį muziką, bet aš tada buvau be muzikinio išsilavinimo, nepažinojau natų. Tačiau netyčia per tą valandą, koncertą, kur džezas plaukioja, galvoju, kad gal tikrai verta varyti į muziką, o ir mama apsidžiaugs. Pasibaigė koncas ir sakiau: „Gerai“. Paskambinau mamai, apsidžiaugėm. Pasižiūriu, kaip gerai, kad įstojau į muziką, nes nežinau, apie ką būtų kultūros vadyba“, – prisipažino ji.

Laidos vedėjui Rolandui Mackevičiui priminus, kad paskutinį kartą ji dainą išleido prieš metus, E. Cololo paaiškino, kad prie to galėjo prisidėti ir pasibaigusi sutartis su vadybininkais.

„Baigėsi mūsų bendradarbiavimas. Nesusipykome, o tiesiog baigėsi. Neturiu kažkokių didelių pretenzijų. Matai, visada dirbau su muzikiniu... <...> Planavome, kiek išleisime, ir tada kažkaip sustojau, nebuvo įkvėpimo ir dar mokslus muzikinius pradėjau. Dainuoji iš džiazo, tono, bet labai sunku rasti. Norėčiau kurti muziką su gyvais instrumentais, bet tai yra labai brangu“, – laidoje sakė E. Cololo.

Evita Cololo

Jei nekuria dainų, kur ji dirba? Pasirodo, kad merginą žmonės samdo vestuvėms, restoranams, šventėms ar specialiai džiazo programai.

„To Lietuvoje nėra, tai labai cool. Suprantu, kad paima antrą dalį su fonūškėmis, bet gerbiu, kad paima ir su akustika“, – apie džiazo programą kalbėjo E. Cololo.

Mergina prisipažino, kad darbo su vadyba metu atsidūrė baisioje duobėje – ji ilgą laiką neturėjo pinigų.

„<...> Būsiu biedna, bet teisinga – nuo keturiolikos metų dirbu ir išgyvenu pati. Muzikinė karjera prasidėjo tada, kai varinėjau į konkursus, mane pamatė bažnyčioje. Ir taip, gyvenau su tėvais, bet ir gaudavau pačios uždirbtų pinigų. O tada atsitiko taip, kad po kelių metų pradėjau dirbti su vadyba ir per tuos porą metų buvau visiškoje duobėje – neturėjau pinigų. Mano klipai, dainų išleidimas kainavo, o koncertų tuo metu nepavykdavo turėti. Kurį laiką taip pabuvau ir supratau, kaip gerai būti ant savęs. Kartais turi pasirūpinti, nes aš ne koks Justinas Bieberis, kad spėčiau viską sutvarkyti. Kai esi paprastas muzikantas gali pats tvarkytis su šiais reikalais“, – kalbėjo ji.

Pasiteiravus, kur išleidžia pinigus ir ar jai jų užtenka, E. Cololo iškart atkirto, kad yra studentė, tad ir nuomą reikia susimokėti.

„Nesakysiu, kiek pinigų moku už nuomą, nes pigiai, dar pakels po to. Kiek man reikia? Per mėnesį nusiperku batus ir man keturiems mėnesiams bus gerai, faina, nieko nereikės. Taip pat mėgstu skanų maistą, pavalgyti. Aš labai paprastas žmogus, man per mėnesį užtenka 300 eurų. Be to, man patinka dovanoti dovanas. Mėgstu mamai kažką nupirkti. Buvo bendradarbiavimas su „Adidas“ ir jų striuke, kurią gražinau, nes mama turėjo gražesnę.

Ir ketverius metus niekur neskridau, nes nebuvo pinigų. Kai ateina koncai, aš po jų taupau, nes vėl noriu pakeliauti. Anksčiau daug keliaudavau, o dabar su draugais vyksiu į Ispaniją“, – džiaugėsi ji.

Prisiminusi dalyvavimą projekte „Lietuvos balsas“, E. Cololo pasakojo, kad dėl tėčio ji jau buvo susipažinusi su televizijos užkulisiais.

Tiesa, ji nebuvo didelė projektų gerbėja – iš pradžių į juos eiti nenorėjo.

„Jis dirbo su TV3, o aš iš konkurso važiavau ir pagalvojau, kad užsiregistruosiu. Man nereikia, kad mane lipintų prie jo, nes ten buvo du skirtingi kanalai. Nuvariau, tada dar karantinas atsitiko, tėtis numirė ir tada prasidėjo etapas, kai nežinojau, kaip gyventi. Tu esi telike, visi tave mato, turi siųsti videkus, visi per karantiną sėdi namie ir pradedi susigyventi su dabartiniu gyvenimu. Tada atsiranda visokie komentarai. Aš norėjau mesti ir atsisakyti. Man buvo sunku su tuo dėmesiu. Norėjau dingti, man buvo per daug. Kai atsitinka toks dalykas, kai prarandi vieną iš tėvų ar artimą žmogų, kuris dominavo televizijoje ir dabar tu turi būti ten, nes vis užmeta, tapatina, jie pamiršta, kad reikia išlikti savimi, būti konkurse.

Chebra, aš turiu talentą, su tuo ir varau. Bet tada pradeda sakyti, kad čia dėl to, nes praradau tėtį. Man tada psichologiškai buvo blogai, negalėjau dainuoti. Chebra už mane vis tiek balsavo, nes tokia pavardė, jiems buvo gaila. Aš su tuo ilgai gyvenau. Dėl to nedalinu interviu <...> Bet aš puikiai suprantu ir tuos žmones, kurie nežino, kaip kreiptis, nes nėra praradę vieno iš tėvų. Jie to nėra patyrę ir jei paklausia, kaip sekasi, kaip susigyvenau, žmonės nesuvokia, koks tai jausmas“, – atvirai prabilo ji.

Nesulaukianti klausimų, kokia ji iš tikrųjų yra, mergina laidoje sakė, kad yra labai laisva. Ji visą laiką šeimoje jautė laisvumą, o su mama ir tėčiu nuolat vienas kitą laikė „draugeliais“.

„Niekada nemeluodavau tėvams. Man nebūdavo, kad sakau: „Chebra, einu pas draugę“. Bet iš tiesių einu pas berną. Taip nebūdavo. Pas mane nuo vaikystė buvo, kad ir draugai prie manęs lipo. Vaikystėje girdėdavau, kad „Evita, taip, tavo pavardė tokia ir žinok, kad gyvenime gali būti žmonių, kurie dėl pavardės pasinaudos tavimi.“ Galvojau, kad tokių nesutiksiu, bet sutikau po „Lietuvos balso“. Žmonės pradėjo rašyti. Įprastai neprisileidžiu daug draugų, žmonių, bet tada atsirado naujas, fainas žmogus. Jis buvo vyresnis. Po kurio laiko pradėjau pastebėti tą ir aną. Jis prašė ir tam tikrų dalykų. Pastebėjau, kad išnaudoja. Ir pagalvojau, kad čia ne tie vartai, ne ten pataikei“, – apie ja pasinaudojusiu žmogumi kalbėjo E. Cololo.

Prabilusi apie darbą su „Elitaz“, mergina neslėpė, kad per šį laikotarpį buvo visko.

„Buvo, kai visiškai š*dina, bet buvo ir to, kai pradėjau suvokti, kad buvo labai faina. Jei ne „Lietuvos balsas“, galimybė prisiliesti prie muzikinės industrijos, aš čia dabar nebūčiau. Tas ir nice, nes galėjau dirbti ir pasirinkti, su kuo dirbti.

Tie, kas nepamato, kas nėra matę televizijos industrijos, tie patys stilistai, kurie nėra su tuo susidūrę, vis tiek gauna dėmesio. Tu iškrenti, bet žmogus tave žino kaip dainininką. Mano atveju jau buvau su tuo susipažinus. Jei norisi matomumo, tai labai gera terpė. Bet jūs turite būti stiprūs, nes yra kitų dalykų, kurie gali jums įkąsti. Turi būti ir savitas, nes bus daug terpių, kur bandys atskirti, išmaišyti ir išspausti. Aš jau žinojau, kas tai yra“, – apie darbą televizijoje kalbėjo ji.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos pusfinalio dalyvė Evita Cololo

Dainininkė sulaukė klausimo ir apie įspūdį keliančią šeimos pavardę – Cololo. Pasirodo, jos šaknis galima rasti graikų kraštuose.

„Tai yra graikiška pavardė. Neprisiminsiu istorijos, nes man su istorija irgi prastai, bet graikų kolonijos buvo Ukrainoje. Ir ten kažkokiu būdu užgimė mano pavardė. Mano senelio tėčio tėčio tėtis buvo graikas. Ir tada lyg buvo su ukrainiete. Senelio mama buvo jauna, kai ji mirė. Taip ir prasidėjo. Tai visus, kurie turi Cololo pavardę, aš žinau. Aišku, pasuose skirtingai rašo. <...> Bet ne, man patinka, niekada nenorėjau keisti“, – šypsodamasi sakė E. Cololo.

Laidoje „Nepatogūs klausimai“ mergina prisiminė ir savo vaikystę su tėčiu Vitalijumi Cololo. Nors daug laiko ji praleisdavo su mama, grįžęs komikas jai skirdavo visą savo dėmesį.

„Matai, kai buvau maža, daug laiko su mama praleisdavau, nes jis važinėdavo į renginius. Bet jam grįžus aš gaudavau tiek daug dėmesio per tas keturias dienas per savaitę, kad net nepajusdavau, kad kiti vaikai kiekvieną dieną su abiem tėvais valgydavo vakarienę. Pas mus viskas buvo faina. Aš sėdžiu aštuonių metų vaikas, mane atvažiuoja pasiimti su džipu ir grojančiu Bob Marley. Jis ir pastatė visą mano muzikinį pagrindą. Ir šiaip mes su juo labai panašūs. Mama sako, kad aš iš viso iš charakterio jo kopija. Viskas su mumis eidavosi gerai“, – pasakojo ji.

E. Cololo prisiminė juoką iki šiol keliantį momentą, kai jos tėtis užsiregistravo socialiniame tinkle „Facebook“. Nuo to karto ji matydavo, kaip tėtis dalijasi įvairiausiais įrašais.

„Jis visą laiką vaikščiodavo su mygtukiniu telefonu. Turėjo „Nokia“, gal keturias, bet nežinau, per kur nusipirkdavo. Ir tada nusipirko „Samsung“, atsisiuntė feisbuką į telefoną ir pridėjo mane į draugus. Ten jis dalijosi savo komedijos nesąmonėmis. Pradėjo tapti influenceriu. Turėjau jį fotografuoti prie narcizų Druskininkuose. Sakydavau: „Gražiai atsistok.“ Jis reklamuodavo dalykus ir visa kita. Man tai buvo taip keista. Man septyniolika metų ir jis dalinasi „Facebook“ nesąmonėmis. Kur yra vaizdo įrašai, o šalia užmeta ir žvengus“, – prisiminė ji.

Smagia akimirka su tėčiu jauna mergina įvardija ir prisiminimą, kai jam pasakė, jog rūko. Tiesa, ji ne pasakė, o parodė.

„Prisimenu mes nuvarėme kebabų ir jis kartais rūkydavo cigariles. Nuėjo kebabo, išėjo į kiemą parūkyti, o aš su mama viduje sėdėjau. Bet kas čia yra, man septyniolika metų. Nuėjau į kiemą, išsitraukiau ir jis sako: „Nifiga sibe.“ Jaučiausi kieta. Po to jis man nupirkdavo. Jis žinojo, kad tai blogai. Jei nebūčiau pradėjusi... bet gal geriau apie tai nekalbėti. Aišku, jis sakė nerūkyti, bet tėvai visada leisdavo pasirinkti. Tam yra ribos, o manimi jie pasitikėdavo“, – laidoje „Nepatogūs klausimai“ sakė ji.

Prie tėčio pamokų prisidėjo ir skatinimas būti geru žmogumi. Ji laidos metu papasakojo, kad jis mokė negailėti pinigų, pasirūpinti kitais.

„Žinai, ką aš prisimenu? Tokį dalyką, kad jis skatino niekados nebūti šykščiai, o vietoj to visą laiką būti geros širdies. Jis niekada nebuvo šykštus, visada padėdavo. Aš turėjau daug žaislų ir jis atvažiuodavo, juos surinkdavo ir man pasakydavo: „Atsiprašau, ar galiu paimti?“ Ir palieka vieną iš dešimt, važiuoja į vaikų namus, nes jie neturi nieko. Aš taip žliumbiau, kai paėmė, nes labai dažnai tą darydavo. Be to, jis taip pat sakė netaupyti pinigų savo laime. Kiti žmonės gyvena, uždirba pinigus ir deda nežinia kam. O jei uždirbdavo, važiuodavome su mama, seneliais pailsėti į kokią Turkiją, Egiptą. Tai man yra taip pat. Kai uždirbu pinigus ir jei noriu, kad būtų faina kelionė, pasitaupau“, – atskleidė E. Cololo.

Apie pinigus prakalbusi E. Cololo neslėpė, kad jos gyvenime buvo etapas, kai dėl per didelio noro viską turėti teko gauti nuo tėvų pylos. Mergina sakė, kad po šio karto į pinigus ir jų vertę pradėjo žiūrėti kitaip.

„Kažkada pazirziau parduotuvėje ir tada vienintelį kartą gyvenime gavau diržu per užpakalį. Niekada daugiau negavau, nes supratau. Vienu momentu buvo taip, kad aš norėjau ir to, ir ano. Tai buvo prieš paauglystę, kai man pasakė: „Kiti neturi nieko, o tu turi viską ir tau dar negerai.“ Aš tada durinausi ir mane nuvežė prie Alytaus pataisos namų. Važiavau iš Kauno, privežė prie vartų ir sakė: „Varysi čia. Kiti neturi, tai jei nori pazysti, pagyvensi čia“, – karčia pamoką prisiminė ji.

Vitalijus Cololo su dukra, Mindaugas Stasiulis

Prieš pat laidos pabaigą E. Cololo prisiminė skaudų laikotarpį, kai numetė neįtikėtinai daug kilogramų. Mergina sakė, kad per šį laiką ne tik sulaukė daug vaikinų dėmesio, bet ir pamatė, kaip pasikeičia žmonių bendravimas.

„Kai man suėjo aštuoniolika, gavau daug dėmesio. Per du mėnesius labai nesveikai numečiau 30 kilogramų. Man galvoje kažkas susišvietė, berną įsimylėjau ir tiesiog nevalgiau. Išgerdavau tik jogurtą, kraujas parėjo ir numečiau svorį. Tada prasidėjo vaikinai. Nežinojau, kaip man su tuo gyventi. Viskas atėjo vienu metu – dėmesys, parduotuvėje galėjau nusipirkti savo dydžio rūbus. Ir man taip kalė į galvą. Man buvo didžiausias šokas, nes nežinojau, kaip su tuo dėmesio tvarkytis.

Bet žinai, kame reikalas? Numeti svorį, žiūri į veidrodį, matai kitokį vaizdą, bet tu toks pats viduje. Ir kai pradeda su tavimi bendrauti, nes pasikeitė išvaizda, supranti, kad lieka tas pats mentalitetas. Man buvo labai sudėtinga. Ir kadangi nesveikai numečiau, jis man greit ataugo. Ir amžina kova, kai pamatai, kad tu esi sukūdęs ir kaip žmonės su tavimi bendrauja. O kai esi stambus, kaip nebendrauja“, – atkreipė dėmesį ji.

Jos finansiniame gyvenime sunkumų buvo ir tada, kai mirė tėtis. Nors E. Cololo pasakojo, kad nuo keturiolikos uždirbdavo pati, didžiąja dalimi finansiškai padėjo V. Cololo.

Jo nebelikus mergina nežinojo, ką gyvenime daryti.

„Daug chebros galvojo, kad mums paliko baisiai daug turtų, kad aš baisiai turtinga. Bet iš tikrųjų gyvenau va bank. Kai yra pinigų – keliaujame. Bet viskas tada pasikeitė. Mes viską kartu darydavome ir nebeliko to pagrindinio faktoriaus. Nėra pilnos šeimos, nors esu su mama“, – sakė ji.

Visą pokalbį su Evita Cololo galite pamatyti vaizdo įraše, kurį rasite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)