Vos prasidėjus laidai moteris prisipažino, kad į jos duris prieš metus pasibeldė meilė. Pasak Donatos, jai labai patinka ir mylėti, ir būti mylimai.

„Kai visą gyvenimą viską darai vienas, o tada atsiranda kažkas, kuris padeda prikalti lentyną, kažkur nuveža, atidaro duris – tai pasidaro smagu, – pokalbį pradėjo D. Virbilaitė. – Jo vardas Gediminas.“

Žinoma atlikėja sulaukė ne vieno klausimo, kas jai padėjo taip išgražėti – paskutiniu metu Donata, pasak laidos žiūrovų, tiesiog spindi. Tačiau vieno atsakymo moteris nepateikė, bet neslėpė, kad švytėti padeda ir neseniai atsiradusi meilė.

„Darausi botulino injekcijas, bet po grožio peiliu nesu atsigulusi, – prisipažino D. Virbilaitė. – Kad ryža spalva ir mano apkūnumas galėtų būti privalumas, aš supratau penktoje klasėje. Supratau, kad būti unikaliu yra geriau, o ne blogiau. Nėjau į pamokas, stebėjau visus į mokyklą ateinančius ir išeinančius vaikus. Pamačiau, kad tarp pusantro tūkstančio vaikų nėra tokio pačio kaip aš. Grįžau namo ir sakau mamai: „aš vienintelė tokia, kaip faina!“. Tuomet pradėjau tai akcentuoti, ėmiau nebebijoti.“

Donata nesibodi ir apvalesnių kūno formų – priešingai, netgi skatina merginas labiau save mylėti tokias, kokios jos yra.

„Viskas ėjo palaipsniui. Visą gyvenimą elgiausi priešingai: jeigu man sako renkis juodai, aš rengiuosi baltai, jeigu sako valgyk morką, aš valgysiu pyragą. Visą gyvenimą prieštaraudavau mamai, – pasakojo atlikėja. – Bet aš ėjau, dariau ir nebijojau. Niekada nebuvau sukaustyta kompleksų. Kad man skaudėjo – faktas. Bet po truputį viską nurydavau ir po kiek laiko ėmiau nebegirdėti komentarų. <...> Turi surasti vieną tašką savyje, kuris tau patinka ir nuo jo imti save mylėti. Man patiko mano akys, plaukai – nuo jų ėmiau save mylėti.“

Laidoje D. Virbilaitė atskleidė ir savo dabartinį svorį – šiuo metu ji sveria apie 84 kilogramus. Kažkada moteris svėrė 67 kilogramus, bet buvo pasiekusi ir 98 kilogramų svorį. Nors, pasak pašnekovės, jos svoris nuolat kinta, vis tik jokių dietų ji niekada nesilaiko.

„Netoleruoju labai daug maisto produktų – galiu valgyti kai kurias daržoves, kai kuriuos vaisius, žvėrieną, truputėlį kruopų ir gerti vandenį“, – šypsojosi „Nepatogių klausimų“ viešnia.

Donata Virbilaitė / Foto: Marija Krutulytė

„Kodėl nepavyksta šauti į top'us, jei bandai išgarsėti jau nuo 2006 metų?“ – toks klausimas Donatos taip pat nesutrikdė.

„Pirmas dalykas – aš niekada nebandžiau išgarsėti. Nuo pat vaikystės mano tikslas buvo tapti Lietuvos dainininke. <...> Tad išgarsėti aš nebandau, tiesiog bandau dirbti savo darbą. Ir jei tas darbas duoda kažkiek viešumo, tai yra kaip yra, tu nieko negali padaryti. Be to, neslėpsiu, aš ne iš tų žmonių, kurie nemėgtų dėmesio, aš labai jį mėgstu, – juokėsi Donata. – Kodėl nepavyksta šokti į top'us? Matyt, pagrindinė priežastis ta, kad aš esu viena. Pati organizuojuosi dainas, pati jas kuriu, reguliuoju, kaip skambės aranžuotės, pati renkuosi šokėjus, renku rūbus ir taip toliau.“

Žinoma atlikėja pasirodo ne tik scenoje, bet ir vestuvėse bei renginiuose – čia ji ne tik dainuoja, bet ir dirba vedėja. Laidos žiūrovui paklausus, kiek pavyksta iš to užsidirbti, D. Virbilaitė buvo atvira ir įvardijo konkrečias sumas.

„Dabar už vestuves imu 1200-1300 eurų – su viskuom. Įeina aparatūra, vedimas, didžėjus ir dainavimas“, – šypsojosi Donata.

Moteris net 4 metus gyveno Londone – ten ne tik siekė išgarsėti kaip atlikėja, bet ir išbandė jėgas dirbdama modeliu. „Nepatogių klausimų“ metu Donata prisiminė ir gyvenimą svetur.

„Į Londoną nuvykau, nes nenorėjau namo, bet privalėjau išvažiuoti iš Turkijos. Tačiau paaiškėjo, kad Londone nėra taip lengva. <...> Ėmiausi įvairių darbų – naktimis filmavausi indų filmuose, pasitaikydavo „plus size“ modelio darbelių. Bet po kiek laiko supratau, kad iš to didelių pinigų neuždirbsiu. Tad tuomet susiradau nuolatinį darbą – kurį laiką buvau restorano administratorė. <...> Bet po dviejų su puse metų supratau, kad ne, tai vis tik ne man. <...> Po truputėlį atsidariau savo studiją“, – kalbėjo Donata.

Laidos viešnia prieš kelerius metus save išbandė ir Jungtinės Karalystės TV projektuose. Pasiteiravus, kodėl tenykščiame „X faktoriuje“ nepavyko pasiekti gerų rezultatų ir tinkamai pasirodyti, moteris sakė, kad taip susidėliojo aplinkybės.

„Kodėl aš ten ėjau? Nes mane pakvietė. Praėjau vidines atrankas – ten vyksta vidinės atrankos, apie jas nežinojau. <...> Ėjau, nes norėjau pamatyti visą virtuvę. O ta virtuvė buvo labai labai faina iki galutinio momento. Likus maždaug 3 valandoms iki pasirodymo paskambino prodiuserė ir paprašė atsiųsti dar kokias 10 dainų, kurias galėčiau padainuoti. <...> Dainas, kurias ruošiasi atlikti, atmetė. Ėmė groti muzika, jos visiškai nesigirdėjo. Pradėjau dainuoti – na, ten nebuvo blogai, aš pati pasiklausiau, viskas ten buvo gerai. Tiesiog vokalas buvo paleistas sausas, tuščias, muzika buvo „nuimta“ iki minimumo. Atrodo, kad žmogus stovi kambary be jokios akustikos ir dainuoja, – pasakojo Donata. – Mane tiesiog pakišo. Aš ginčijausi daug, kalbėjau su jais – faktas, viskas buvo iškirpta.“

Jungtinė Karalystė – ne vienintelė užsienio šalis, kurioje teko gyventi Donatai. Prieš tai ji kurį laiką praleido lietuvių pamėgtoje Turkijoje, kur susipažino su vietinių gyvenimu.

„Turkai yra labai svetingi žmonės. Tarkim, jei nueini į restoraną, o prie stalo sėdi bent vienas vyras, visada sumokės jis. <...> Kai nuvažiavau į Antaliją, kišenėje turėjau 130 eurų. Kai persikrausčiau į Ankarą gyventi, turėjau 160 eurų kišenėj. Nežinau, kokiu būdu viskas vyko – aš nieko nedariau, niekur nedirbau, – apie sudėtingą, tačiau smagų gyvenimą Turkijoje pasakojo atlikėja. – Su chebra susibendravau tiek, kad visus paplūdimius Alanijoje gaudavau nemokamai. Visus gultų nuomotojus pradėjau mokyti anglų kalbos. Aš jiems pamokas – jie man gultą ir alučio.“

Donata Virbilaitė

Pirmajame „Kelias į žvaigždes“ dalyvavusi ir būtent ten išgarsėjusi D. Virbilaitė tikino, kad realybės šou metu gyveno visai kitą gyvenimą – dalyvius nuolat lydėdavo apsauga, buvo begalė koncertų.

„Tuo metu nebuvo tiek daug galimybių būti televizijoje, išgarsėti taip lengvai. Mes buvome ta nesugadinta karta. Aišku, tas momentas prasidėjo kiek vėliau, kai pajautėme pinigų skonį, – tikino laidos viešnia. – Tiesa, neuždirbau ir tada labai daug. Per mėnesį viską atskaičiavus gaudavosi kokie 600 litų. Važinėdavau autobusais, visi aplink sustoję pirštais badydavo. Bet pinigų taksi neturėjau. Tai tokia ir žvaigždė.“

Pasak Donatos, buvimas televizijoje ne visada yra vien tik teigiamas dalykas – moteris laidoje „Nepatogūs klausimai“ pasakojo, kad ramina net ir savo mokinius, atsidūrusius ekrane.

„Jeigu esi televizijoje, visiems atrodo, kad tu labai daug uždirbi, – juokėsi D. Virbilaitė. Paklausus, ar po realybės šou nebuvo pradėjusi piktnaudžiauti alkoholiu, dainininkė taip pat buvo atvira. – Nesakau, kad nebuvau pasidavusi vakarėliams, tūsams, lygis buvo gana aukštas. Alkoholio tikrai būdavo. Bet nuo pat vaikystės buvau pratusi labai sunkiai dirbti. Man buvo šventas reikalas eiti į darbus ir šventas reikalas padaryti tuos darbus. Visada sugebėjau save riboti, susidėlioti momentus, kad šiandien aš dirbu, rytoj – geriu. O kitiems tas nepavyko. Gal viskas priklauso nuo to, kaip augi ir koks esi žmogus nuo vaikystės.“

Dainininkė atviravo, kad šiandien jos sąskaitoje – vos keli šimtai eurų, tačiau dėl to ji nesiskundžianti, o gyventi yra įpratusi šia akimirka.

„Man patinka gyventi. Kas iš to, kad dėsi, dėsi – na, gerai, turėsi namą, bet tu praleisi visą savo gyvenimą realiai vienoj vietoj. Aš dabar taip džiaugiuosi – atėjo korona, visi sėdi karantine ir aš galvoju – kaip gerai, kad tada išvažiavau ir gyvenau užsienyje tuos 8 metus. Jaučiuosi rami, surimtėjusi, žinau, ko noriu gyvenime ir žinau, kaip tą padaryti“, – kalbėjo Donata.

Pirmasis nacionalinės “Eurovizijos” atrankos “Pabandom iš naujo!” fillmavimas

Apie savo asmeninius santykius ir meilę atlikėja teigia nekalbanti, tačiau tuo pačiu santykių ir neslepia.

„Mano draugas – visiškai paprastas žmogus. Jis dirba su žeme, yra geodezininkas. Beveik metus esame kartu. Kartu gyvename dalinai, nes jis yra iš kito miesto, tai abu važinėjame. Jis iš Tauragės, aš iš Vilniaus, o gyvenam mes Kaune, – šypsojosi D. Virbilaitė. – Man patinka, kad tai žmogus, kuris rūpinasi manimi visame kame.“

Visą laidą „Nepatogūs klausimai“ su Donata Virbilaite galite žiūrėti vaizdo įraše, esančiame straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)