„Visos mums gerai pažįstamos ir pabodusios ceremonijos savo dėmesį skiria vadinamiesiems „patikrintiems“ dalykams, o „Pravdos naujokų apdovanojimai“ atsigręžia į pradedančiuosius ir būsimas pažibas. Arba tuos, kurie moka būti netikėtai naujais, kurie sugeba atsinaujinti darydami beveik tą patį. Tokia naujumo forma mums – kokybės ženklas“, – renginio organizatorė Dagnė Vildžiūnaitė.

Kita vertus, nauja – nebūtinai gera. „Būtent todėl, visus vertinimus patikėsime skaitytojams. „Pravda“ redakcija savo darbą jau atliko. Įsiklausę į mus pasiekusius auditorijos siūlymus, atrinkome po devynis nominantus penkiolikoje nominacijų. Kas su jais dėsis toliau, spręs tie, kurie apsilankys mūsų tinklalapyje www.pravda.lt ir išreikš savo valią balsuodami“, – antrina žurnalo redaktorius Kristupas Sabolius.

Nominacijų daug ir jos aprėpia pakankamai platų naujų reiškinių spektrą – nuo naujų atlikėjų iki daiktų ir frazių. Be to, pretendentai į apdovanojimus nebūtinai yra iš Lietuvos arba lietuviai. Ne tik laimėtojai, bet ir kai kurie laimingai nubalsavę bus apdovanoti prizais.

Dėl geriausias naujoko lietuviškoje muzikoje varžysis Augustė iš „Dangaus“, lietuvišką muziką gydanti „Poliklinika“, gaivų oro gūsį į pop sceną įnešusi Jurga Šeduikytė, Vilija iš „Kelio į žvaigždes“, pritrenkiantį vaizdo klipą apie eskimų gyvenimą sukūrę „Brass Bastardz“ bei kai kurie kiti. Įdomiausia nauja pora tarp kitų pretenduoja tapti Bradas Pittas ir Angelina Jolie, Jogaila Morkūnas ir Rytis Cicinas, Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings.

Išradingumu pasižymės ir pats apdovanojimų renginys, kuriame bus derinami gyvi pasirodymai, filmuota medžiaga ir kompiuterinė grafika. Sekdami filmų festivalyje „Pravda viena minutė“ suformuota tradicija, organizatoriai vedančiųjų vaidmenį patikės šmaikštiems animuotiems personažams, kurie, kaip ir pats „Pravdos“ žurnalas, apie viską turi savo aštrią nuomonę ir nevengia jos išsakyti.

Tiesa, nors nominantus MTV stiliumi pristatinės balsas už kadro, patys apdovanojimai bus įteikiami gyvai, ant scenos. Negana to, klube „Tamsa“ vyksianti ceremonija bus atvira visiems, norintiems pamatyti geriausių naujų grupių ir atlikėjų gyvus pasirodymus.

Reikia dar naujienų apie naujokus? pravda@pravda.lt ir www.pravda.lt

Šaltinis
Žurnalo "Pravda" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip naudoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be "Pravda" sutikimo neleidžiama.
Pravda.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją