Po dienos metu vyksiančių konferencijų, renginio organizatoriai visus kvies persikelti į vakarinės dalies erdves, kuriose koncertuos virš 30 grupių bei atlikėjų iš Lietuvos ir Europos. Šios grupės buvo atrinktos iš daugiau nei 100 pretendentų.

Vienas „What‘s Next in Music?“ organizatorių Justas Čekuolis sako, jog tokie „showcase“ festivaliai kaip šis yra bene svarbiausias įrankis, padedantis jaunoms grupėms savo kūrybą parodyti muzikos profesionalams iš užsienio šalių.

„Koncertai „showcase“ festivaliuose iš esmės skirti pasirodyti muzikos industrijos ekspertams iš užsienio, kurie čia atvažiuoja ieškoti naujų talentų tolimesniam bendradarbiavimui, – teigia J. Čekuolis. – „What‘s Next in Music?“ metų pas mus atvyks didžiųjų užsienio festivalių organizatoriai, klubų muzikos programų sudarytojai, vadybos agentūrų, įrašų kompanijų atstovai, muzikos žurnalistai ir panašiai, tad jauniems, perspektyviems atlikėjams tai yra iš ties svarbi galimybė užmegzti reikiamas pažintis.“

Muzikinė „What‘s Next in Music?“ programa vyks trijose sostinės koncertų erdvėse, iš kurių viena – unikalioje vietoje, šalia geležinkelio bėgių, įsikūręs baras „Peronas“. Čia per dvi programos dienas pasirodys aštuonios perspektyvios Lietuvos ir kaimyninių šalių grupės.

Dviejų dienų muzikos maratoną „Perone“ pradės vilniečių aktorių kolektyvas „WhaleSounds“, kurie grupės legendoje pasakoja istoriją apie vienišą banginį. Jo skleidžiami garsai – tobula muzika ir meditacija, nukelianti į paralelinius pasaulius.

WhaleSounds

Po „WhaleSounds“ į sceną žengs po „Number Eleven“ pseudonimu besislepiantis vilnietis Augustinas. Tai tamsus, neapibrėžtas ir į rėmus netelpantis elektroninis eksperimentas, prasidėjęs dar 2012 metais. Gyvi jo pasirodymai – niekada neatsibostantys, kaskart vis kitokie, intensyviais garsais panardinantys į neišsemiamų galimybių ir susipynusių minčių labirintus.

Number Eleven

Vidurnaktį čia pasirodys akį rėžiantis ir dėmesį prikaustantis talentas iš Latvijos – Elizabete Balčus, kuri kvies po elektronikos, akustikos, psichodelikos ir avangardo keliones. Penktadienio vakarą „Perone“ užbaigs šiemet albumą „Gap Year“ išleidę ir itin daug dėmesio paskutiniu metu sulaukiantys vaikinai „jautì“.

Elizabete Balčus

Pirmoji šeštadienio vakaro programoje – Ingaja. Ji – atlikėja iš pajūrio, kurios muzikinis stilius susideda iš tamsių, gilių, sodrių ir nepamatuoto liūdesio skambesių. Ne vienerius metus savo muzikinį bagažą ji renka dalyvaudama įvairiuose projektuose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, o šiemet dienos šviesą išvydo ir pirmasis jos EP „Darkness“.

INGAJA

Po Ingajos, ant scenos stos vaikinai iš Šakių „Abudu“ – jų pavadinimas vis dažniau linksniuojamas alternatyviosios muzikos mėgėjų. „Abudu“ muzikoje maišo akustiką, elektroniką ir roką bei groja pačių susapnuotas melodijas.

Abudu (Art Belikov nuotrauka)

Po mūsų šalies talentų, „Perono“ sceną užims atlikėjai iš kaimyninių šalių – „NOËP“ iš Estijos bei latviai „Bandmaster“. Šie atlikėjai koncerte dalyvauja pagal ETEP (European Talent Exchange Program) programą, kurios nariais „What‘s Next in Music?“ tapo 2016 metais, perėmę narystę iš „Vilnius Music Week“.

Projektą̨ „What‘s Next in Music?“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją