„Pernai metais Nacionalinės Eurovizijos atrankoje pasiekus gerų rezultatų nesinorėjo visko taip paleisti vėjais, tad su filmavimuose susibūrusia grupe Voldemars and The Breakhearters paruošėme mano autorinių dainų gyvo garso programą ir ėmėmės koncertinės veiklos. Aš nebūčiau aš, jei vieną dieną nesumąstyčiau pasiūlyti grupei ir vėl kartu sudalyvauti 2022 metų atrankoje, nes turiu naują, ir mano manymu, dar geresnę dainos idėją,“ – apie apsisprendimą ir vėl dalyvauti projekte „Pabandom iš naujo“ dalinasi Voldemars.

Atlikėjas sako, kad „UP“ idėja (taip vadinasi jo naujausia eurovizinė daina) gimė dar nespėjus ataušti aistroms po sėkmės pernykščiame projekte, rašoma pranešime spaudai. Dainos nebaigtą versiją parodęs savo ugdytiniams, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro meninės raiškos būrelio nariams, sulaukė didelio palaikymo. Mokiniai teigė, kad daina ima kabinti jau nuo pirmų akordų. Dainą palankiai priėmė ir Voldemaro grupė net nedvejodama ir šiemet LRT televizijos eteryje su dainininku įkūnyti vieną kumštį.

Negana to, šiemet grupę papildė ir žavioji smuikininkė Urtė, kuri šiam kartui savo grakštųjį instrumentą padės į šalį ir scenoje pasirodys su elektroninės muzikos įrenginiu, mat naujausia daina turi daug šokių elementų ir kartais primena kompiuterinių žaidimų skambesį. Voldemars neslepia, kad be galo mėgsta kompiuterinius žaidimus. Jie su prieš pusmetį sutikta širdies drauge Justina vakarus mėgsta leisti įnikę į virtualiojo pasaulio pramogas.

„Žaidimai tarytum suteikia laisvę išlipti iš galimybių rėmų ir atsidurti vietovėse, laikuose ar situacijose, ko realybėje neįmanoma pasiekti. Ta laisvė, o taip pat ir adrenalinas sukurtas įtempto siužeto ar loginio mąstymo reikalaujančių situacijų ir įtraukia į savo pinkles, tačiau mes nesam tokie beviltiški kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio,“ – juokiasi atlikėjas.

„Taip pat mėgstam keliones, gamtą, ilgus pasivaikščiojimus. Mano draugė studijuoja mokslus susijusius su aplinkosauga ir ekologija. Ji labai žavisi šia sritimi, o aš tikriausiai įkvėptas jos aistros gamtos išsaugojimui, taip pat vedamas ir savo vidinio troškimo kiek įmanoma prisidėti prie kovos su žemės resursų besaikiu vartojimu, gyvūnų išnaudojimu, žudymu, pasaulio įtakingųjų neatsakingumu, gobšumu ir nutariau dainos tematiką pakreipti šia linkme“.

Kaip teigia Voldemars, dainos pavadinimas „Up“ (angl. vert. Aukštyn) simbolizuoja išsilaisvinimą iš sistemos gniaužtų ir pakilimą virš visų neigiamų dalykų skatinančių globalinį atšilimą. Bekuriant dainos tekstą atlikėjas sugalvojo įterpti ir repo partiją, tačiau angliškų kalba perteikti norimą tarties manierą visiškai netiko. Vaikinas ilgai galvojo kaip išspręsti šią dilemą, kol galiausiai prisiminė, jog kažkada susapnavo keistą sapną kaip jį aplanko ateiviai iš kitos planetos.

„Jie buvo aukšti, liekni ir visiškai juodi, vienintelės akys švietė tarsi žvaigždės šiose nakties atspalvio formose. Atvykėliai buvo nusiteikę draugiškai ir kažką labai įnirtingai bandė paaiškinti, tačiau aš nieko nesupratau, o pabudęs prisiminiau kai kuriuos skiemenis iš jų kalbos ir užsirašiau į užrašų knygelę,“ – pasakoja Voldemars.

Susapnuota ateiviu kalba puikiausiai pasitarnavo kuriant eurovizinės dainos tekstą. Tiesa trūkstamus rimui skiemenis atlikėjas sukūrė pats, tačiau stengėsi išlaikyti susapnuotos kalbos tęstinumą. Kaip teigia Voldemars, jis pats nėra sugalvojęs ką šie nesuprantami žodžiai galėtų reikšti, tačiau palieka laisvę kiekvienam klausytojui, įsivaizduoti, ką atvykę gyventojai iš kitų planetų galėtų mums pasakyti, norėdami, kad susiprotėtume ir sugebėtume išsaugoti savo nuostabiąją planetą vardu Žemė.

Šiemet euroviziniame pasirodyme Voldemarą išvysime be jo neatskiriamos scenos partnerės - miniatiūrinės gitaros. Be instrumento atlikėjas scenoje jaučiasi kiek nesavas, tačiau visada į naudą išlipti iš savo komforto zonos ir pažvelgti į viską naujai.

Šiam tikslui įgyvendinti choreografiją padėjo sustatyti gera pažįstama, profesionali indiškų šokių ir euritmijos mokytoja Justina Ližaitienė (Yugala Prema). Voldemars taip pat labai dėkingas prodiuseriui Donatui Tamašauskui (Dzouns) už dainos įrašo galutinį suvedimą, grupės gitaristui Giedriui Balčiūnui (Mr. Jumbo) prisidėjus elektrinės gitaros skambesiais, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro direktorei Sonatai Andriuškevičienei už suteiktą galimybę repetuoti mokyklos salėje, Agnieškai Mažeikai už patarimus ir pagalbą kuriant cosplay tipo pasirodymo įvaizdį, išskirtinių rūbų parduotuvės „Fantasmagoria“ savininkei Hellenai už geras nuolaidas įsigyjant aprangą, o taip pat visiems grupės nariams Juliui Dosinui, Jonui Andriuškevičiui, Urtei Šabūnaitei, kad muzikiniame kelyje visada yra šalia.

c
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją