Didžiosios Britanijos radijo stotims dainas atrenkantis Johnas Broganas Vilniaus muzikos savaitės konferencijoje aiškino, kaip patekti į eterį.

“Reikia išanalizuoti, kas yra tavo klausytojas, nustatyti žanrą ir užuot aklai ėjus į visas radijo stotis, apmąstyti, kur tikrai realu patekti. Televizijoje lemia bendras artisto įspūdis, šou, o radijo bangomis žmogų pasiekianti informacija – tik garso takelis, - kalbėjo J.Broganas. - “Mano muzika puiki, daug geresnė už visą tą šlamštą, kuris skamba per radiją”, - taip mąsto daugelis kūrėjų. Visiems bus tik į naudą, jei jų dainos pasiklausys pašalinis žmogus, išmanantis muziką ir galintis suteikti vertingų patarimų.”

Emocionalusis leidybinės kompanijos “Snegiri” vadovas Olegas Nesterovas surengė paskaitą apie kūrybinę stimuliaciją. “Iš pradžių į širdį patenka idėja, troškimas, su kuriuo neįmanoma galinėtis, jis stiprus kaip meilė. Paskui svarbų vaidmenį vaidina mus supantis magnetinis laukas, į kurį patenka visi lemtingi atsitiktinumai. Eini tuo lauku ir durys pačios atsidaro. Mąstai: ir kodėl man taip sekasi? Todėl, kad taip turi būti. Jeigu vis dėlto taip nėra, reiškia, arba permažai nori, arba tai – ne tavo”, - kalbėjo O.Nesterovas.

Buvęs “Pink Floyd” ir kitų superžvaigždžių vadybininkas Peteris Jenneris savo seminarą pradėjo nuo “Anties”. “Ji man priminė pirmąją viešnagę Lietuvoje, dar Michailo Gorbačiovo laikais – atvykome kartu su Billiu Braggu. Nesu matęs Roko maršų, tačiau tuomet patekau į Dainų šventę – chorų festivalį. Didžiulė aikštė, pilna žmonių ir vėliavų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos. Tai buvo vienas įspūdingiausių mano gyvenime regėtų dalykų, tai buvo muzikos jėga. Negalima ignoruoti folkloro ir nacionalinio identiteto”, - teigė P.Jenneris.

69-erių britas juokėsi, kad jam nebetinka “bum bum” muzika: “Aš jai esu siaubingai per senas, priklausau Bobo Dylano kartai. Bet viskas sukasi ratu. Mes su “Pink Floyd” pradėjome muziką, kuri buvo labai elektroninė, europietiškai avangardinė.”

P.Jenneris taip pat nemažai dėmesio skyrė muzikantų atlygio temai. “Jei neišgyveni iš kūrybos, dreifuoji šalia. Tau reikia darbo, nes turi išlaikyti savo šeimą, bet pašaline veikla užsiimantis žmogus nepasieks muzikos karjeros aukštumų, - sakė jis. - Muzika yra revoliucija, ji “nunešė” Sovietų sąjungą, išstumdama nuobodų niekalą. Reikia palaikyti jaunus, koncertuojančius žmones ir sudaryti sąlygas jiems uždirbti. Religijoje tu aukoji tam, kuo tiki. Dovanomis sakai žmogui, kad jį mėgsti. Muzika negali būti nemokama.”

Sekmadienį 21 val. organizatoriai kviečia susitikti ir aptarti šių dienų renginius bare "Soul Box", kuris bus atviras visiems kokybiškos muzikos mėgėjams, atlikėjams ir svečiams, o pastarųjų dienų svingas paskatins visus įsijungti į “jam session” improvizacijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją