Kaip antradienį spaudos konferencijoje tvirtino festivalio organizatorė Judita Bartoševičienė, džiazo programą įvairiems publikos skoniams pateikiantis festivalis per trejus metus jau atrado savo "veidą".

"Pirmuoju festivaliu atsistojome viena koja, antruoju - kita, o trečiuoju griebiame ranka", - juokavo organizatorė.

Lapkričio 16 dieną "Vilnius Mama Jazz" atidarymo koncerte pasirodys lietuvių bei užsienio žvaigždės - Tomas Kutavičius, suomių Biancos Morales ir "The Pori jazz all stars" kolektyvas bei olandas Ronaldas Snijderis.

J.Bartoševičienės teigimu, ypatingomis šių metų dovanomis džiazo mylėtojams taps prancūzų džiazo žvaigždė Jeanas-Lucas Ponty su grupe, kuris dviejų dalių koncertą surengs LNDT, ir Kongresų rūmuose koncertuosiantis Christian McBride kolektyvas iš JAV.

Festivalio metu taip pat koncertuos džiazo atlikėjai iš Farerų salų - "Tjant" ir "Yggdrasil", prancūzai "La campagnie des musiques a ouir", su 11-os muzikantų iš Lietuvos, Rusijos ir JAV grupe paruoštą projektą pristatys Leonidas Šinkarenko.

Pirmą kartą Vilniuje koncertuos prieš keletą mėnesių Švedijoje debiutavęs projektas "Traffic Quartet", kuriam susibūrė žymūs Lietuvos džiazistai - Valerijus Ramoška, Liudas Mockūnas, Arkadijus Gotessmanas ir Eugenijus Kanevičius.

Festivalio metu bus atidarytos dvi parodos - festivaliui dedikuota plakatų ir fotografo Dainiaus Labučio paroda "Jazz My Life". Daug metų džiazo pasaulį fotografuojančio muzikanto Vytauto Labučio brolio nuotraukose užfiksuotos koncertų ir užkulisių akimirkos.

Festivalio koncertus kasdien lydės tradiciški "jam-session".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją