Koncerto energiją ir publikos atsidavimą mūsų šalies naujosios mokyklos reperiai neabejotinai apibūdintų kaip „belenkaip baisų judesį“.

Didelio kalibro repo žvaigždė atvyko ne vienas, o su visa savo „Xanarchy“ šeima, specialiais svečiais iš Los Andželo, Kalifornijos, kurie iškart po Niko Bariso lyriško pasirodymo vakaro programai „įpylė deguto“: suteikė koncertui daugiau jėgos ir privertė publiką be perstojo šokinėti į viršų populiariausių šių dienų hiphopo ir repo hitų ritmu.

Publikoje buvo galima pamatyti tik vieną kitą pilnametį. „Xanarchy“ nuolat šaukiantys ir į viršų sutartinai iškėlę sukryžiuotas rankas paaugliško amžiaus repo gerbėjai, taip pat nuo naujosios kartos repo muzikos tiesiog neatsiejamas autotune’as valdė Menų fabriką „Loftas“.

Sensacija vadinamo atlikėjo istorija itin dramatiška, primenanti kino filmo scenarijų. Prieš pradėdamas repuoti, Lil Xan (tikras vardas Nicholas Diego Leanos) dirbo gatvių valytoju ir pardavinėjo narkotikus. Du kartus nesėkmingai bandęs įsidarbinti, nusprendė tapti profesionaliu renginių fotografu. Deja, šiai svajonei išsipildyti nebuvo lemta – besidarbuojant „Low Gang“ pasirodymo metu, smailiapirščiai pavogė jo darbo įrankį.

Ši nelaimė atvedė Lil Xan į pasaulinę šlovę pelniusį reperio kelią: supratęs, kad naujam fotoaparatui pinigų neužteks, jis pradėjo repuoti ir buvo priimtas į „Low Gang“ gaują, kurios muzikinėje veikloje taip pat dalyvavo tokie reperiai kaip $teven Cannon ir Aris Ray.

Netrukus solo karjerą pradėjęs Lil Xan itin greitai išpopuliarėjo ne tik Jungtinėse Amerikos Valstijose, bet ir Europoje. Reperio hitai „Betrayed“, „Slingshot“, „Been Bout It“ ir „Who You Are“ sulaukė didelės sėkmės – kūrinių įrašai ir vaizdo klipai milijonus kartų buvo žiūrėti „YouTube“ kanale ir klausyti muzikos plaftormoje „SoundCloud“. O jo debiutinis albumas „Total Xanarchy“ pateko į perkamiausių albumų Jungtinėse Amerikos Valstijose topą.

Tikri atlikėjo fanai turėjo galimybę prieš koncertą susitikti su savo „dievuku“ akis į akį specialiame „Meet and Greet“, pakloję dar 139 Eur.