Idėja daugiau kaip prieš 20 metų sukurtą albumą prikelti naujam skambesiui A. Mamontovui kilo po pasirodymo praėjusių metų festivalyje „Midsummer Vilnius". Muzikantas kartu su orkestru šį albumą dar žiemą įrašė geriausia pasaulyje tituluojamoje Londono studijoje „Abbey Road", vėliau didžiausiose šalies arenose surengė sausakimšus jo pristatymo koncertus.

„Visada žinojau, kad „Šiaurės nakties" atgimimas turi būti laikinas, bet labai stiprus. Pastaruosius metus gyvenau šiuo albumu – su juo keldavausi ir eidavau miegoti, juo kvėpavau, jame buvau. Atėjo laikas padėti tašką ir judėti pirmyn, todėl praktiškai paskutinę vasaros dieną „Šiaurės naktis. Pusė penkių" bus sugrota paskutinį kartą", - sakė A. Mamontovas.

Pasak muzikanto, po koncertų didžiosiose šalies arenose buvo aišku, kad reikia paskutinio akcento, apibendrinančio šį ypatingą muzikos etapą. Daug žmonių, kurie norėjo šį albumą išgirsti gyvai, neturėjo progos, kadangi visi bilietai buvo išgraibstyti itin greitai. A. Mamontovo teigimu, koncertas Trakų pilies kieme bus ta ypatinga proga išgirsti šią programą ir kartu visiems laikams atsisveikinti su atgimusiu albumu.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)