Didžiausias Baltijos šalių ir visos Rytų Europos folkloro ir metalo festivalis ragino Jonines švęsti kitaip.

Pirma renginio diena ir naktis buvo išskirtinai skirta tik senosioms tradicijoms. Dominavo archajiškas folkloras, senoviniai šokiai, dainos, apeigos, viduramžių karybos demonstravimas, rungtys ir žaidimai žiūrovams.

Antra renginio diena ir naktis bus dvilypės šventės junginys: nuo archajiško folkloro ir viduramžių karybos demonstravimo iki šiuolaikinės sunkiosios muzikos, pagoniško metalo.

Trečia baigiamoji renginio diena ir naktis skiriama įvairių žanrų sunkiosios muzikos programai. Galingame koncerte dalyvaus ne tik pagoniško ir juodojo metalo kolektyvai kaip vykdavo anksčiau, bet ir kitų metalo muzikos žanrų atstovai.

Festivalio akimirkos - DELFI galerijoje:

„Kilkim žaibu“ yra didžiausias tarp tokio žanro renginių ne tik Baltijos šalyse, bet ir visoje Rytinėje Europoje. Netradicinis renginio pavadinimas atspindi netradicinę renginio dvasią. Festivalio uždavinys — apjungti šiuolaikinės sunkiosios muzikos, pagoniško ir juodojo metalo žanrus su etnine baltų kultūros dalimi.

Šiemetinis festivalis buvo dar arčiau senųjų tradicijų nei iki šiol. Tai dviejų, iš pirmo žvilgsnio skirtingų, švenčių junginys. Unikalus sprendimas apjungti dvi subkultūras – istorijos rekonstruktorius ir sunkiosios muzikos puoselėtojus - akivaizdžiai brandina netikėtus rezultatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)