Praėjusiais metais išplėtusi žanrų ir veiklų ribas, šiemet „Yaga“ pranoksta pati save. Muzikine prasme įspūdingas chill scenos grojaraštis. Vakar ši spalvotomis juostelėmis išpuošta užuovėja jau dovanojo jausmingą lietuvio Stellardrone pasirodymą, bene labiausiai laukto norvegų dueto Circular išstojimą ir daugelį kitų. Džiugina gerokai ūgtelėjusi konceptualios muzikos ir menų scena, primenanti tarkovskinį „Soliario“ erdvėlaivį. Aplink ją erdvėje išdėstytos šviesų ir lazerių instaliacijos kelia smalsumą ir norą žaisti.

Į kitus pasaulius trumpam nukeliančios dekoracijos – „Yagos“ vizitinė kortelė, kaip ir išskirtinai nuoširdi publika. Festivalis labai draugiškas svečiams iš viso pasaulio ir kasmet tampa vis didesniu kalbų katilų. Tačiau pagrindinė visus vienijanti kalba – muzika.

Ji čia netyla visą parą, o tikroji festivalio dvasia atsiskleis šeštadienio naktį. Sutapimas tai ar ne (galbūt specialus organizatorių užsakymas), bet naktį šventė tęsis ne tik ant žemės. Danguje bus matomas ryškus meteorų lietus.

„Yagos“ programa tęsis dar iki pirmadienio, todėl dar ne vėlu čiupti palapinę, draugą ir atvažiuoti. O kol kas kviečiame žiūrėti pirmųjų festivalio dienų galeriją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)