Olandas Tijsas Verwestas, visam pasauliui žinoma kaip vienas geriausių planetos didžėjų Tiesto, Vilniuje viešės trečius metus iš eilės. Prieš tai įvykę abu jo pasirodymai pranoko ir organizatorių, ir publikos lūkesčius.

Tačiau galima įtarti, jog DJ Tiesto į Vilnių atvyksta ne tik dėl fantastiškos publikos – olandas „Helios City“ dangoraižyje yra įsigijęs apartamentus, tad galima spėti, jog atvykęs į Lietuvos sostinę jis nepaleis progos pasidomėti nekilnojamojo turto rinkos naujienomis.

„Ar DJ Tiesto Vilniuje laisvu laiku gurkšnos šampaną, ar vartys nekilnojamojo turto įmonių katalogus – tai jo reikalas. Muzikos mėgėjus kur kas labiau turėtų sudominti žinia, jos per savo pasirodymą DJ Tiesto pristatys savo naujausią albumą „Elements of Life“, - sakė R.Reimeris.

Trečias studijinis DJ Tiesto albumas „Elements of Life“ tapo tikra sensacija Europos šokių aikštelėse.

„Atsigręžkime į tai, kas mums yra svarbiausia: žemę, vėją, ugnį ir vandenį. Atsigręžkime į keturis senuosius gyvybės elementus, iš kurių atėjome ir mes“, - filosofiškai savo trečiojo albumo koncepciją apibūdina DJ Tiesto, pastebėdamas, jog ši plokštelė, kurioje persipina house, techno, vokiškas minimalizmas bei trance yra kur kas „gilesnė“ nei pirmieji jo įrašai.

„Elements of Life“ DJ Tiesto įrašė bendradarbiaudamas su visų būriu talentingu atlikėju – plokštelėje įamžinti nuostabūs Jes, Julie Thompson, Charlotte Martin balsai. „Myspace.com“ erdvėje pastebėjęs britų grupę „Inhaler“ ir išgirdęs, kaip dainuoja jos vokalistą Christianas Burnsas, DJ Tiesto ilgai nedvejodamas pasiūlė jam kartu įrašyti dainą „In the Dark“, kurią muzikos kritikai jau vadina vienu įdomiausių 2007 metų kūriniu.

„Taip turbūt skambėtų U2, jei jie grotų šokių muziką. Netgi ir pavadinimą šiam muzikos stiliui sugalvojau: rocktronic“, - šypteli DJ Tiesto.

Jis negalėjo likti abejingas ir sparčiai didėjančiai AIDS problemai – žmonėms, kovojantiems su šia epidemija didžėjus skyrė tikrą šokių aikštelių himną, odę gyvenimo džiaugsmui „Dance4Life“.

Staigmenas mėgstantis DJ Tiesto šį kartą negalėjo siurprizu nepradžiuginti savo gerbėjų – kaip papildomą plokštelės „Elements of Life“ kompoziciją jis pateikė savo sumiksuotą kūrinį „He‘s A Pirate“, kurio originali versija įrašyta kultinio filmo „Karibų jūros piratai“ garso takelyje.

DJ Tiesto vardą viena ausimi yra girdėję net tie, kurie absoliučiai nesidomi muzika, bet savo namuose turi televizorių. Būtent olandų didžėjui 2004 metais buvo patikėta savo energingais ritmais užvesti visus 72 tūkstančius žiūrovų, susirinkusių gigantiškame Atėnų stadione į vasaros olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją.

Dar keli milijardai žmonių vaikiną, savo rankomis iš kelių grotuvų bei aparatų kuriantį muzikos stebuklus, išvydo savo televizorių ekranuose – Olimpiados atidarymo bei uždarymo ceremonijos visada muša televizijos transliacijų stebėjimo rekordus.

Tada, Atėnų olimpiniame stadione lazerių spinduliuose besimaudantis DJ Tiesto daug kam atrodė lyg iš padangių nusileidęs Dzeuso įpėdinis. Tačiau iki savo šlovės DJ Tiesto teko nueiti ilgą kelią.

Praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pabaigoje olimpinio stadiono lazeriai jam net nesisapnavo – mirkčiojant keliems prožektoriams, jis trypė nedideliame Belgijos, kur technomuzikos virusas rado bene palankiausiais sąlygas, klube.

Scenoje plokšteles keitęs tuomet tik ištikimiausiems elektroninės muzikos mėgėjams žinomas Moby bei vokiečių genijus Svenas Vathas, sumaišęs nuostabų Detroito techno ir melodingo trance kokteilį, jaunajam olandui paliko tokį įspūdį, jog visi ateities planai išdulkėjo iš galvos ir mintyse sukosi tik kūrybos idėja.

Jaunystėje rimtai domėjęsis metalo muzika, DJ Tiesto klajodamas po Olandijos vakarėlius ėmė eksperimentuoti maišydamas ir vėl grynindamas įvairius šokių muzikos stilius, kol 1998 metais, po pasirodymo legendiniame Amsterdamo „Innercity“ reive ir jo prodiusuoto mikso išleidimo (kuris vien Olandijoje buvo parduotas neregėtu šimto tūkstančio egzempliorių tiražu) apie jį prakalbo visa Europa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją