Tačiau beveik visi sutinka, kad sąžiningiausia į „Euroviziją“ būtų siųsti Viliją Matačiūnaitę, mat ji yra šios dainos autorė.

Oficialiame konkurso tinklapyje eurovision.tv ir kituose populiariuose forumuose internete diskusijos nerimsta jau kurį laiką. Eurovision.tv diskutavusi gerbėja rašė: „Nesuprantu, kodėl kai kurie žmonės taip nuvertina dainą „Attention“. Juk tai tikrai puikus Lietuvos pasirinkimas šiais metais. Vos išgirdusi šią dainą buvau tikra, kad Lietuva ją pasirinks. Ji užstrigo mano galvoje ir man ši daina tikrai patinka. Mano nuomone, Vilija šią dainą atlieka geriausiai – ji ją parašė ir ji šia daina tiki“. Jai pritarė ir konkurso žiūrovas, pasivadinęs Soul1, iš Serbijos: „Ši daina patraukė mano dėmesį kur kas anksčiau.“

„Iš atrankos pašalinę Moniką lietuviai padarė gerą sprendimą. Daina „Attention“ tinka visiems trims, bet Vilija turi daugiausiai sąsąjų su šia daina ir geriausiai perduoda dainos energiją. Vaido akustinė versija yra įdomi, bet netinkama šiai dainai. Bet tai kur kas geriau nei Mios versija. Bet kuris atlikėjas bus puikus Lietuvos atstovas, bet aš palaikau Viliją. Sveikinimai Lietuvai priėmus gerą sprendimą, priešingai nei jūsų kaimynai iš Šiaurės“, – savo mintimis dalijosi Nick P., komentarą palikęs „The Eurovision Times“.

Didelių aukštumų „Eurovizijos“ dainų konkurse Kopenhagoje jo gerbėjai šiai Lietuvos dainai neprognozuoja. AnesBosna vardu pasivadinusi moteris rašė: „Šis lietuvių pasirinkimas man nepatinka. Gal Lietuva kažką ir pasiektų, jei Mia būtų išrinkta, bet nieko daugiau...“

Gerbėjui iš Vokietijos ši daina pasirodė siaubinga. Ne mažiau nusivylęs buvo ir vartotojas yabbadabbadooo, lietuvių pastangas komentavęs tinklapyje „The Eurovision Times“ ir teigęs, kad „šiemet Lietuva „Eurovizijai“ siūlo dar vieną nevykusį bandymą. Nejaučiu didelio entuziazmo dėl šio lietuvių pasirodymo.“

Nors kai kurie didžiausio Europoje dainų konkurso gerbėjai Danijon siųstų Mią, tačiau Vilija pelnė daugiau tarptautinių simpatijų. Konkurso aktualijas sekantis žiūrovas LionM eurovision.tv tinklapyje rašė: „Labai puiku. Bet Vilija yra vertesnė dalyvauti. Bet palaukime finalo“. Jam pritarė ir gausus būrys kitų forumo lankytojų.

Kaip ir Lietuvoje, taip ir užsienyje, „Eurovizija“ pavasarį tampa karštų diskusijų taikiniu. Universalaus „Eurovizijos“ pergalės recepto kol kas nerado nė viena šalis. O kaip Lietuvai visgi seksis Kopenhagoje, sužinosime gegužės pradžioje.

DELFI primena, kad Lietuvos atstovas, kuris atliks dainą „Attentiion“, bus išrinktas kovo 1 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (577)