„ElectroMush“ – tai konceptualus pasaulinės muzikos projektas, apjungiantis įvairių šalių liaudies muziką ir industrinę elektroniką. Originalus skambesys paremtas liaudies instrumentų atsisakymu ir neįprastų garsinių skambesių panaudojimu (plastiko vamzdžiai, žarnos, statinės ir pan.). Šis projektas – tai „Dead Can Dance”, Peterio Gabrielio, „Einsturzende neubauten” ir „Yello” tęsinys. „ElectroMush” – tai unikali proga klausytojui pasinerti į kibernetinės fantastikos pasaulį ir atsidurti XXI a. pasakoje.

Šią grupę bendraminčių komanda subūrė 2013 metais. Visi šios grupės nariai – profesionalūs muzikantai, turintys patirties pradedant akademine muzika ir baigiant roku ir indie.

Grupė „ElectroMush“

Projekto idėja – pateikti liaudies muziką taip, lyg ji būtų sukurta šiandien, t.y. maksimaliai šiuolaikiškai, neprisirišant prie etninių detalių ir nenaudojant liaudies instrumentų. Lieka tik melodija ir kalba – konkrečios tautos balsas.

Kalbant apie šios grupės atliekamos muzikos skambesį, atlikėjai pasirinko muzikinio eksperimento kelią, kai galima su daina ir jos stiliumi daryti, ką tik nori. Kita vertus, taikomi ir griežti apribojimai, pavyzdžiui, nenaudojami liaudies instrumentai, vengiama (bent jau kol kas) gitarų skambesio, atsisakyta standartinių būgnų.

Grupė „ElectroMush“

Šios grupės atliekamoje muzikoje nemažai industrial stiliaus skambesio. Šie efektai pasiekiami naudojant žarnas, vandentiekio vamzdžius, polietileninius maišus, diskinius pjūklus, net sofas ir krėslus.

Grupė „ElectroMush“
Grupė „ElectroMush“

„Lietuvių liaudies dainos garsėja savo melodingumu, sudėtingais Europai nebūdingais metrais, todėl mums jos yra itin įdomios. Po ilgai trukusių ieškojimų radome tikrą perlą – unikalią melodiją, šviesią nuotaiką ir tipinį lietuviškos dainos metrą. Išklausėme per 500 lietuvių liaudies dainų!" - pasakojo grupės „Electromush“ nariai.

„ElectroMush“ repertuarą sudaro dainos anglų, lenkų, serbų, airių, kazachų, japonų, prancūzų, slovakų, kroatų, makedonų, bulgarų, švedų, hebrajų, jidiš, turkų, ukrainiečių, o dabar dar ir lietuvių kalbomis.

Grupės sudėtis: Petra – vokalas, Bogdanas Butovas – klavišiniai, vokalas, Sergejus Usikas – bosas, Nikolajus Tomasišinas ir Anatolijus Šmargunas – perkusija, Konstantinas Kostenka – garso režisierius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)