Festivalio „Ir ežeras turi ausis“ organizatoriai stengiasi pakviesti kuo daugiau skirtingą meninį skonį turinčių žmonių, kurie savo darbais geba stebinti ne tik lietuvius, bet ir užsieniečius, o šiais metais festivalis išsiskirs ne tik savo turiniu, bet ir netikėta vyksmo erdve. „Dėl numatomų itin prastų oro sąlygų, dėl kurių festivalis vyktų ne ežero pakrantėje, o vandenyje ir purvuose, turėjome priimti skubų, tikrai neįprastą sprendimą ir festivalį perkelti į Šiaulių kultūros centrą. Kitaip sakant, gamta pasijuokė iš mūsų, o mes, būdami kūrybingi, skolingi neliksime: perkelsime ežerą į Šiaulių kultūros centro erdves, o žiūrovams padovanosime ne tik turtingą renginio programą, bet ir išskirtinę atmosferą. Juk dar nėra buvę taip, kad ežeras Šiaulių kultūros centre tyvuliuotų?“, – šypsosi Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Festivalyje „Ir ežeras turi ausis“ veiks penkios erdvės, kurios iki pat nakties siūlys įdomias pramogas tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Organizatoriai atskleidžia, kad veiklos bus išsidėsčiusios po visą Šiaulių kultūros centrą, o patekti į jas patogiausia bus einant į pastatą iš kiemo pusės, pro „Maksą“, rašoma spaudos pranešime.

„Ežero terapijos“ veiklos bus išsidriekusios Edukacijų patalpose ir rūsyje. Norintys galės išbandyti juoko terapiją arba pasakos teatrą, pasinerti į poezijos tekstus arba rankų miklumą pasitikrinti ir savo jėgas išbandyti spausdinimo mašinėlių varžybose. Čia pat „Ežero ekranas“ leis mėgautis nebyliuoju kinu, kuriame bus rodomi komedijos žanro klasika jau tapę filmai.

„Ežero pokalbių“ klausytis bus galima Kamerinėje salėje, kurioje bus sukurtas tikrų tikriausias paplūdimys su tyvuliuojančiu ežeru, kuris pokalbiams leis įsibanguoti į didžiausius atvirumo ežerynus. Poetą ir rašytoją Marių Povilą Elijų Martynenko bei repo, hiphopo ir daug kitų alternatyvaus meno kūrimo principų išbandžiusį Mesijų provokuos festivalio „Ir ežeras turi ausis“ sumanytoja Lina Jankauskaitė-Peleckienė.

Prieš pat koncertą žiūrovams šypsenas veiduose pramogų salėje „Maksas“ dovanos „Ežero pirtyje“ pasirodymą surengsiantys „Stand up“ komikai Markas ir Viktoras. Kūrėjai žada šmaikštumo ir ironijos kupiną pasirodymą. Finaliniame festivalio etape „Ežero scenoje“ bus galima išvysti Mesijų bei grupes „Freestarz“ ir „Tie geresni“. Tai repo ir hiphopo muzikos atlikėjai, kurie žiūrovus geba sudominti savo improvizacijomis, t. y. jie kuria dainų tekstus čia ir dabar, kas klausytojui suteikia dar didesnį malonumą. Organizatoriai atskleidžia, kad kuriama netikėta scenografija praturtins koncertą ir paskatins žmones dar didesniam pasinėrimui į muzikos gelmes.

„Kviečiame palaikyti festivalio patalpose idėją ir į renginį ateiti pasiruošus kaip į tikrą paplūdimį. Laukiame su skrybėlėmis, pledais, gultais, gelbėjimosi ratais ir kitais atributais“, – kviečia organizatoriai.

Už festivalio atnaujintą įvaizdį Šiaulių kultūros centras dėkoja menininkei šiaulietei Eglei Narbutaitei. Taip pat renginio organizatoriai dalijasi džiugia žinia, kad jau Šiaulių kultūros centre jau galima įsigyti ir festivalio „Ir ežeras turi ausis“ marškinėlius. Jais bus prekiaujama ir festivalio metu.

Festivalio organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Finansuoja – Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė. Renginys nemokamas.

Festivalio „Ir ežeras turi ausis“ programa Šiaulių kultūros centre (Aušros al. 31)

EŽERO terapija (Edukacijų patalpos, rūsys)
14.30–15.30 Pasakos teatras
14.30–19.00 Juoko dirbtuvės
14.00–19.00 Spausdinimo mašinėlių varžybos
14.00–20.00 Poezijos skaitymas

EŽERO pokalbiai (Kamerinė salė)
17.00–18.00 Marius Povilas Elijas Martynenko
18.30–19.30 Žygimantas Kudirka-Mesijus

EŽERO pirtis (Pramogų salė „Maksas“)
20.00–21.00 „Stand-up“ komikai Markas ir Viktoras

EŽERO scena (Pramogų salė „Maksas“)
21.30–22.30 „Freestarz“
22.45–23.45 Mesijus
00.00–01.00 „Tie geresni“

EŽERO ekranas (Edukacijos patalpa)
20.00–23.30 Videoarchyvas (nebylusis kinas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją