Apie gastroles po Europą paskelbęs žinomas danų muzikantas ir kompozitorius Anders Trentemøller patvirtino, kad šių metų pabaigoje su grupe koncertuos Helsinkyje (Suomija), Taline (Estija), Rygoje (Latvija), Varšuvoje ir Krokuvoje (Lenkija), Prahoje (Čekija), Geteborge ir Stokholme (Švedija), Osle (Norvegija), Kopenhagoje (Danija), Lozanoje (Šveicarija), Milane ir Romoje (Italija), Barselonoje ir Madride (Ispanija), Miunchene, Berlyne ir Kelne (Vokietija), Liuksemburge (Liuksemburgas), Paryžiuje (Prancūzija), Briuselyje (Belgija), Amsterdame ir Mastrichte (Nyderlandai), Londone (Didžioji Britanija) ir Vilniuje (Lietuva).

Trentemøller - „Moan“:

„Kviečiu nedvejoti ir prisijungti prie manęs ir mano grupės 2024-ųjų metų gastrolių „Memoria Tour“ - patirkite Trentemøller koncertų magiją“, - pranešime spaudai sako atlikėjas.

Trentemøller grupėje groja islandė solo atlikėja Disa Jakobs (vokalas, gitara, sintezatoriai), muzikos projekto „2nd Blood“ lyderis Silas Tinglef (būgnai, gitara), grupės „Sleep Party People“ muzikantas Brian Batz (gitara), taip pat su grupėmis „Sleep Party People“ bei „Savage Rose“ muzikuojantis Jacob Haubjerg (bosinė gitara) ir pats Anders Trentemøller (sintezatoriai).

Anders Trentemøller pastaruosius du dešimtmečius hipnotizuoja savo klausytojus unikaliais garsovaizdžiais ir įsimintinomis melodijomis.
Surengęs daugiau nei 500 pasirodymų visame pasaulyje, jis tapo tikru išskirtinės kūrybos meistru: nuolat besikeičiančios temos ir idėjos, o jo pasirodymai nuolat peržengia ribas to, ko galima tikėtis iš gyvos muzikos. Nesvarbu, ar esate ilgametis kūrybos gerbėjas, ar naujokas, Trentemøller gyvų pasirodymų negalima praleisti.

Trentemøller - „Take Me Into Your Skin“:

Prieš gerą dešimtmetį Anders Trentemøller, kartu su „Depeche Mode“, koncertavo bendrose pasaulinėse gastrolėse, kurių metu sužinojo, kad jo kūrybos gerbėju yra garsiosios britų muzikos grupės pagrindinis dainų autorius Martin L. Gore.

„Man ši žinia iki šiol skamba beprotiškai! Tai aš esu didelis „Depeche Mode“ gerbėjas, o ne atvirkščiai!“, - prisimena muzikantas, sužinojęs, kad Martin Gore vertina jo kūrybą. „Man buvo didelė garbė. Martin paminėjo keletą mano kūrinių, kurie jam paliko gerą įspūdį. Įsivaizduojate, susitikau su šiuo vaikinu, kuris yra parašęs tiek daug puikių dainų, o mes kalbėjomės apie mano muziką. Tai buvo svajonės išsipildymas“.

Trentemøller - „Like A Daydream“:

Danijos sostinėje Kopenhagoje gyvenantis Trentemøller per pastaruosius 25 metus pelnė kritikų pripažinimą dėl savo muzikos unikalaus skambesio ir melodijų. Trentemøller kūryboje vyrauja nuolat besikeičianti temos ir idėjų virtinė, o kiekvienu savo leidiniu jis pristato vis naują savo kūrybinės kelionės etapą. Savo kūryboje muzikantas ir kompozitorius tyrinėja kontrastus ir paradoksus, kuriuos perkelia į savo albumus.

Trentemøller - „No More Kissing In The Rain“:

Trentemøller kūryba dažnai sukasi apie prisiminimus ir atminimą, tačiau jis vengia nostalgijos, todėl į savo kūrinius įpina šiuolaikinės muzikos elementų. Debiutinis atlikėjo albumas „The Last Resort“ buvo išleistas 2006-aisiais ir užėmė pirmąsias vietas daugelio įtakingų kritikų ir muzikos leidinių geriausių metų albumų sąrašuose. Tai padėjo Trentemøller muziką atrasti platesnei auditorijai.

Trentemøller - „Dead Or Alive“:

Trentemøller naujausiame, šeštajame studijiniame albume „Memoria“, skamba gilūs introspektyvūs kūriniai, vyrauja motorik, dream-pop, noise-rock ir electronic-pop žanrų elementai. Muzikantas ir kompozitorius ir toliau dirba su gerai pažįstamais šviesos ir tamsos, turbulencijos ir ramybės, skvarbios vėsos ir guodžiančios šilumos motyvais, akivaizdžiai įkvėptas Šiaurės šalių, kurias jis vadina savo namais. Tyrinėdamas naujas temas, Trentemøller šįkart įžengia daug toliau į sau gerai pažįstamą teritoriją.

Trentemøller - „All Too Soon“:

Per pastaruosiu metus Trentemøller taip pat remiksavo tokių muzikos žvaigždžių kaip Tricky, „Savages“, „Depeche Mode“, „Franz Ferdinand“, „The Knife“, „A Place To Bury Strangers“, „Soft Moon“, „UNKLE“ ir daugelio kitų muziką. Muzikantas papildė daugiau nei šimto anksčiau išleistų kitų atlikėjų kūrinių remiksų sąrašą, kuriame puikuojasi „Aphex Twin“, „Pet Shop Boys“, „Röyksopp“, Moby, Robyn, „Modeselektor“, „M83“, Bruce Springsteen, Chris Isaak, „Laid Back“ ir kiti.

Trentemøller - „In The Garden“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją