Antrąkart mūsų šalyje viešėjusi grupė neslėpė susižavėjimo Lietuvos sostine: „Lankėmes Estijoje, Latvijoje ir norime pasakyti, kad jūsų miestas Vilnius – labai gražus“, – teigė Ursas Buhleris. Grupė „Il Divo“ koncerte ne tik pristatė naujausią savo albumą „For Once In My Life“, bet ir atliko visus populiariausius savo hitus, rašoma pranešime spaudai.

Grupė „Il Divo“, debiutavusi 2004 m., akimirksniu sulaukė sėkmės. Debiutinis albumas „Il Divo“, kurio dainos skambėjo keturiomis kalbomis, pateko į perkamiausių albumų penketukus net 19-oje šalių, o aštuoniose iš jų užėmė pirmąją vietą. Grupė tapo unikalaus populiariosios operos žanro lydere, pelniusia neprilygstamą pasisekimą visame pasaulyje. Netrukus „Il Divo“ buvo pakviesta koncertuoti tokioms asmenybėms kaip JAV prezidentams George'ui Bushui, Billui Clintonui, Barackui Obamai ir net pačiai Anglijos karalienei.

Per savo karjerą „Il Divo“ pardavė daugiau kaip 30 milijonų įrašų. Grupės albumai 33 šalyse pelnė 160 auksinių ir platininių apdovanojimų. „Il Divo“ surengė šešias grandiozines gastroles, kurių metų koncertavo visose svarbiausiose pasaulio vietose, įskaitant Brodvėjaus sceną.

Koncerto akimirkos:

„Il Divo“ išleido dešimt studijinių albumų, du koncertinius albumus, vieną geriausių hitų rinktinę, taip pat daugybę specialių leidinių ir duetų su kitais atlikėjais, tokiais kaip Celine Dion, Toni Braxton, Kristin Chenoweth ar Michaelas Ballas ir daugeliu kitų. Naujausias grupės albumas „For Once In My Life: A Celebration Of Motown“ yra solidus ir džiaugsmingas grupės dainų albumas – kelionė į nesenstančią klasiką iš legendinių įrašų kompanijos „Motown Records“ saugyklų.

Pasauline sensacija tapsančią grupę „Il Divo“ 2003 m. atrado ir globojo TV laidų vedėjas, verslininkas ir įrašų prodiuseris, populiarių talentų šou „The X Factor“ ir „Got Talent“ frančizių kūrėjas Simonas Cowellas. Grupėje „Il Divo“ dainavo šveicarų tenoras Ursas Buhleris, prancūzų tenoras Sebastienas Izambardas, amerikiečių tenoras Davidas Milleris ir ispanų baritonas Carlosas Marinas. 2021 m. pabaigoje tęsiant pasaulines gastroles grupė netikėtai tragiškai neteko Carloso Marino. Pirmą kartą per savo 18 metų grupės nariai susidūrė su dilema, ar tęsti savo veiklą, ar ją nutraukti. Galiausiai, Davidas, Ursas ir Sebastienas apsisprendė tęsti, taip pagerbdami savo prarasto brolio Carloso atminimą.

Gastrolės, anksčiau vadintos „For Once In My Life Tour“, buvo pervadintos į „Greatest Hits Tour“ ir kiekvienas turo vakaras buvo skirtas atiduoti duoklę neįtikėtinai karjerai, kurią „Il Divo“ dalijosi su Carlosu Marinu. Prieš „Il Divo“ trejeto koncertuose prisijungė specialus kviestinis vokalistas, meksikiečių kilmės amerikiečių baritonas Stevenas LaBrie, kuris lydi grupę ir naujausiose „A New Day Tour“ gastrolėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją