Kristupo pučiamųjų kvintetas susibūrė prieš metus, jauniems lietuvių muzikantams grįžus iš studijų užsienyje. Šiuo metu ansamblis rengiasi tarptautiniams festivaliams ir atlikėjų konkursams, gausina savo repertuarą.

Fleita kvintete grojantis Giedrius Gelgotas yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos auklėtinis, 2002-2003 m. stažavo Londone, dalyvavo žinomų užsienio pedagogų meistriškumo kursuose. Yra Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro orkestro artistas, groja Lietuvos nacionaliniame simfoniniame bei Lietuvos kameriniame orkestruose.

Obojumi grojanti Justė Gelgotaitė nuo 2000 metų yra Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro narė, pernai stažavo Prancūzijoje, Liono konservatorijoje, dabar tęsia studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantūroje.

Klarnetininkas Andrius Žiūra baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, stažavo Jungtinėse Amerikos Valstijose, tobulino meistriškumą garsių atlikėjų kursuose. Dabar groja Lietuvos nacionaliniame simfoniniame orkestre, kaip ir kitas kvinteto narys - valtornininkas Arvydas Valatkevičius. Šis atlikėjas, baigęs Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, tęsė studijas Latvijos J. Vituolio muzikos akademijoje, grojo jaunimo orkestre Rostoke (Vokietija).

Fagotininkas Žvilginas Smalys studijavo Utrechto aukštojoje menų mokykloje Olandijoje bei Gilholo muzikos ir dramos mokykloje Londone, kur 2003 metais įgijo magistro diplomą. Dabar atlikėjas groja Lietuvos valstybiniame simfoniniame ir Nacionalinio operos ir baleto teatro orkestruose.

Kongresų rūmų kamerinėje salėje skambės daugiausia užsienio kompozitorių kūriniai pučiamųjų kvintetui, bus atliekamas ir klaipėdiečio kompozitoriaus Jono Pauliko Antrasis kvintetas pučiamiesiems.

Tradicinis "Sugrįžimų" festivalis, kurį kasmet rengia Lietuvos muzikų rėmimo fondas, klausytojams pristato užsienio šalyse studijuojančius arba gyvenančius jaunus lietuvių muzikus ir jų užsienio kolegas. Iki gegužės 13 dienos truksiantis šių metų festivalis sukvietė muzikantus iš JAV, Kanados, Prancūzijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją