Šio šeštadienio koncerte, kuriam diriguos Robertas Šervenikas, skambėsiantį Johanno (Johano) Sebastiano Bacho Koncertą dviem smuikams ir orkestrui d-moll atliks Barbora Domarkaitė ir Arūnas Statkus.

Maxo (Makso) Brucho Romanso altui ir orkestrui solo sugros Olga Lužnova. Trombonininkas Marius Balčytis su orkestru atliks Johanno (Johano) Georgo Albrechtsbergerio Koncertą altiniam trombonui ir styginių orkestrui.

Franzo Waxmano (Franco Vaksmano) "Carmen fantaziją" smuikui ir orkestrui su LNSO gros Borisas Traubas, Kazimierzo Serockio (Kazimiežo Serockio) Koncertą trombonui ir orkestrui atliks Rimantas Valančius, Oskaro Bohme's (Biomės) Tarantelą trimitui ir orkestrui - Igoris Kramarevas.

Sausio 31-osios LNSO koncerte skambės vienas gražiausių romantizmo epochos smuiko repertuaro kūrinių, lyriškas ir melodingas Johanneso Brahmso (Johaneso Bramso) Koncertas smuikui ir orkestrui. Antroje koncerto dalyje - rusiškojo romantizmo atstovo Sergejaus Rachmaninovo Antroji simfonija.

J.Brahmso Koncertą atliks M.Fedotovas, kurį autoritetingi Europos laikraščiai vadina "Rusų Paganiniu, puikiu artistu ir aukščiausios klasės meistru".

M.Fedotovas gimė Sankt Peterburge. Jo tėvas - Marijos teatro dirigentas Viktoras Fedotovas. Smuikininkas koncertuoja su visais žymiausiais Rusijos ir Europos orkestrais Jo repertuare apie 30 koncertų su orkestru, virtuoziniai ciklai smuikui solo, kameriniai duetai ir kiti ansambliai.

Rusijos nacionalinės premijos laureatas, Rusijos liaudies artistas M.Fedotovas yra Maskvos konservatorijos docentas, muzikantas įvairiose šalyse veda meistriškumo kursus, dalyvauja tarptautinių konkursų žiuri darbe.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją