„Tai labai įkvėpia, bei verčia nevaržomai judėti pirmyn“, – sakė Beissoul, penktadienį kartu su savo scenos partneriais Einiumi ir Shkėma publikai pristatysiantis maždaug pusvalandžio trukmės programą.

Artėjantis „Instrumenti“ pasirodymas Vilniuje sukėlė susidomėjimą ne tik Lietuvoje, bet ir muzikantų gimtojoje Latvijoje. Kadangi šiuo metu grupė koncertuoja itin retai ir daugiausia dėmesio skiria savo antrojo albumo įrašams, muzikantų gerbėjai Latvijoje išreiškė iniciatyvą, kad į Vilniaus koncertą bilietai būtų platinami ir jų šalyje.

Nuo vasaros pabaigos vienas ryškiausių Baltijos šalių muzikos kolektyvų „Instrumenti“ surengė vos du pasirodymus – lapkričio 22 dieną grupė koncertavo Maskvoje kartu su britais „Kasabian“, o šių metų sausį grojo Olandijoje vykusiame festivalyje „Eurosonic Noorderslag“. Ankstesnį koncertą Latvijoje „Instrumenti“ surengė dar liepos mėnesį festivalyje „Positivus“.

Šį penktadienį muzikos klube „Tamsta“ grupė atliks ne tik kelias visiškai naujas dainas iš būsimo albumo, bet ir gerbėjus pamalonins keliais latviškais savo kūriniais. Muzikantai į Lietuvą atvyks dideliu sąstatu, scenoje bus penkiese kartu su pučiamųjų instrumentų sekcija. Lankydamiesi Vilniuje „Instrumenti“ nusifilmuos ir „Vilnius Temperature“ projektui.

„Instrumenti“ itin išpopuliarėjo prieš trejus metus, kai laimėjo Latvijos muzikos apdovanojimus už geriausią dainą „Apēst Tevi“ ir geriausią debiutą (už „Pandemiya“ EP). Nuo tada grupė apdovanojimus laimi kasmet – po metų grupė pelnė apdovanojimą už geriausią dainą „Zemeslodes“, o pernai buvo apdovanoti už geriausią dainą ir vaizdo klipą „Pilnīgi viens“ bei geriausią albumą „Tru“.

Praėjusiais metais grupės albumas „Tru“ buvo išleistas ir Lietuvoje, o dainas „Life Jacket Is Under Your Seat“ ir „Born to Die“ galima išgirsti skambant įvairiose Lietuvos radijo stotyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją