Stingas su simfoniniu orkestru koncertą pradėjo šiek tiek vėluodamas, tačiau tai, panašu, nė kiek neliūdino jų gerbėjų, kai kurie iš jų ir patys vėlavo į savo dievuko pasirodymą.

Atlikęs pirmąjį kūrinį, atlikėjas lietuviškai pasisveikino ir padėkojo už aplodismentus. "Labas vakaras ir ačiū", - scenoje tarė jis.

Po antrojo kūrinio Stingas pristatė ir orkestrą bei sakė besididžiuojąs galėdamas pasirodymą surengti drauge.

Pirmadienio vakarą vykęs koncertas - jau ketvirtasis britų muzikantui Lietuvoje.

Tarp susirinkusiųjų Vingio parke buvo ir žinomų veidų. Atlikėjų vadybininkas Martynas Tyla su gyvenimo drauge Neringa Zeleniūte, Edmundas ir Rasa Jakilaičiai, Agnė ir Artūras Zuokai, Gytis Jagminas, Povilas Meškėla ir kiti.

„Po pernai Vilniuje įvykusio anšlaginio koncerto, sulaukėme tūkstančių gerbėjų prašymų pakviesti Stingą dar kartą. Džiaugiamės, kad po ilgų derybų ir susiklosčius palankiai situacijai muzikos mylėtojų svajonę pavyko įgyvendinti“, - kalbėjo „Makroconcert Lietuva“ vadovas Vaidas Zdancevičius.

Viena didžiausių populiariosios muzikos žvaigždžių Vilniuje koncertavo su simfoniniu orkestru ir muzikantų grupe: gitaristu Dominicu Milleriu, vokaliste Jo Lawry, perkusistu Rhani Krija ir bosistu Ira Colemanu. Simfoniniam orkestrui ir grupei dirigavo pasaulinę šlovę pelniusio „Minnesota Orchestra“ vadovė Sarah Hicks.

Tiesa, ji scenoje pasirodė vilkėdama stilingą šviesią perregimą, klubus dengusią palaidinę ir juodas timpas, avėjo juodus aukštakulnius. Būtent dėl savo įvaizdžio S. Hicks atkreipė ne vieno Stingo gerbėjo dėmesį, mat toks įvaizdis, ypač kukliesiems lietuvių dirigentams, nėra įprastas.

Pats Stingas pirmadienio koncertui rinkosi baltus marškinius ir tamsų klasikinį kostiumą, papuošęs jį bordo spalvos rožės žiedu.

Nors Stingas Lietuvoje vieši jau ketvirtą kartą, susirinkusiesiems ir šįsyk buvo malonu išgirsti garsenybę kalbantį laužyta lietuvių kalba.

"Po kitos dainos turėsime dvidešimties minučių pertrauką", - įpusėjus koncertui pranešė Stingas, akimirksniu dėl savo ištartų žodžių sulaukęs audringos publikos reakcijos.

Po pertraukos scenoje pasirodęs atlikėjas užkulisiuose paliko rožę, iškeitęs ją į raudoną kaklaskarę, kuria papuošė kairįjį riešą, o baltus marškinius - į laisvesnio stiliaus marškinėlius. Į rankas pasiėmęs gitarą antroje koncerto dalyje Stingas kaip reikiant išjudino publiką. Apsaugininkams prireikė įspėti kelis įsilinksminusius dainininko gerbėjus, kurie apimti emocijų susikibo rankomis ir ėmė šokti.

sugrįžęs atlikėjas susirinkusiuosius linksmino į rankas pasiėmęs gitarą.

Vilniuje įspūdingą koncertą publikai dovanojęs Stingas atliko geriausias savo dainas ir pristatė naująjį albumą „Simphonicity“.

Koncerte naujai suskambėjo kūriniai „Roxanne“, „Every Little Thing She Does Is Magic“, „Every Breath You Take“, „Englishman in New York“, „Fragile“, „If I Ever Lose My Faith in You“, „Fields of Gold“, „Desert Rose“ ir kitos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)