Koncertai vyks sausio 26 d. Palangos koncertų salėje, sausio 27 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje ir sausio 28 d. Vilniaus koncertų salėje „Compensa“, rašoma pranešime spaudai.

Pasirodymuose dalyvaus ir auksinius estrados legendos šlagerius atliks Stasio Povilaičio scenos kolegos, žinomi Lietuvos dainininkai – Inga Valinskienė, Egidijus Sipavičius, Simonas Donskovas, Povilas Meškėla, Liudas Mikalauskas, Vladas Kovaliovas, Jurga Šeduikytė, Miglė Pivoriūnaitė, Egidijus Bavikinas, solistams akompanuos Kauno bigbendas. Dviejų dalių muzikiniame reviu skambės visi geriausi scenos meistro kūriniai – „Kristina“, „Aidi aidi“, „Sudeginti tiltai“, „Pago pago“, „Sesilija“, „Atsisveikinimas prie jūros“, „Čigonės akys“, „Pienės pūkas“, „Tu man atleisk“, „Švieski man vėl“ ir daugybė kitų populiariausių S. Povilaičio dainų apie gyvenimo džiaugsmą, šviesą ir meilę.

Pirmasis šio koncertinio turo renginys neatsitiktinai įvyks Palangoje. Būtent šį Lietuvos kurortą Stasys Povilaitis vadino savo gyvenimo miestu – juk čia būsimoji scenos žvaigždė žengė pirmuosius karjeros žingsnius, vėliau čia surengė begalę koncertų Vasaros estradoje, čia gyveno paskutinius gyvenimo metus ir galiausiai čia atgulė amžinojo poilsio. Simboliška, bet net paskutinis dainininko koncertas įvyko 2015 m. liepos 6 d. ant Palangos tilto ir buvo skirtas Valstybės dienai paminėti. Tad neatsitiktinai dabar modernios Palangos koncertų salės fasadą puošią Stasio Povilaičio autografas, o minint 77-tąjį maestro gimtadienį, sausio 26 d. muzikinio reviu „Švieski man vėl“ metu joje planuojamas ir artisto garbei skirtos parodos atidarymas.

Išskirtinė asmenybė, visuomet elegantiškas ir pasitempęs, tikras scenos džentelmenas – tokį Stasį Povilaitį prisimena jo bičiuliai ir gerbėjai, vadinę dainininką lietuviškuoju Franku Sinatra. Maestro diskografijoje – 20 solinių albumų, kurių paskutinis, dvigubas „Auksiniai praėjusio šimtmečio šlageriai“ pasirodė 2013 metais. Muzikantas yra sulaukęs daugybės įvertinimų ir pelnęs prestižinių apdovanojimų – ne vieną už nuopelnus lietuviškai muzikai. 1967 m. Stasys Povilaitis tapo Baltijos šalių konkurso „Liepajas Dzintars“ laureatu, 1991 m. pelnė Antano Šabaniausko premiją, 1997 m. buvo apdovanotas „Bravo“ statulėle už nuopelnus muzikai, 1997 m. atlikėjui buvo įteiktas Didžiojo Lietuvos Kunigaikščio Gedimino V laipsnio ordinas, 2007 m. – Vyriausybės kultūros ir meno premija, o 2013 m. Stasys Povilaitis buvo apdovanotas medaliu „Už nuopelnus Vilniui ir tautai“ ir pelnė „M.A.M.A“ premiją už gyvenimo nuopelnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją