„Blaškiausi po pasaulį ieškodama savęs. Jaučiausi pasimetusi ir neužtikrinta. Manau, šį jausmą yra patyrę daugelis. Jis ir padėjo pagrindą singlui „Vienudu“, – pranešime spaudai sako dainos autorė ir atlikėja Gintarė Zenkevičiūtė.

Sprendimas palikti gyvenimą svetur įkvėpė dainą

Pastaruosius penkerius metus Gintarė spėjo pagyventi ir JAV, ir Karibuose, ir Paryžiuje. Į JAV ji išvyko mokytis, o vėliau sekė paskui savo mylimąjį gvadelupietį, profesionalų tenisininką Tristaną. Tačiau atėjo laikas, kai noras pildyti savo svajones tapo stipresnis.

„Dabar scena ir dainavimas yra mano gyvenimas, todėl palikusi viską svetur sugrįžau į Lietuvą pildyti savo svajonių. Rašau dainas, filmuojuosi įvairiuose projektuose. Pagaliau jaučiuosi savose rogėse. Taip pat jau labai ilgėjausi šeimos ir draugų“, – džiaugiasi G. Zenkevičiūtė.

Sprendimas palikti gyvenimą svetur nebuvo paprastas: „Jaučiausi vieniša, užsisukusi savame cikle, tačiau supratau, kad tokių kaip aš yra labai daug ir iš tiesų mes niekuomet nesame vieni. Šis supratimas įkvėpė „Vienudu“, – pasakoja dainininkė ir dainų autorė.

Sportininkės disciplina pravertė filmavimo aikštelėje

Naujoji Gintarės daina „Vienudu“ pasirodė kartu su svajingu muzikiniu vaizdo klipu. Jį režisavo menininkė Algina Bedulskė, kūrusi vaizdo klipus tokiems atlikėjams kaip Donatas Montvydas, Vaidas Baumila ir kt. Taip pat ji kūrė vaizdo klipą „Grammy“ apdovanojimui nominuotam Simonos Smirnovos kūriniui „Bird Language“.

Su Gintare Algina dirbo pirmąkart: „Gintarė yra buvusi profesionali sportininkė, todėl su ja dirbti yra labai paprasta, nes ji yra labai disciplinuota, dėl nieko nesiskundžia, net kai jūros bangos taško veidą, o ausys pilnos smėlio, ji toliau dainuoja ir mėgaujasi procesu“, – apie Gintarę atsiliepė režisierė.

Pasak Alginos, vaizdo klipo tikslas – atspindėti Gintarės vidinį pasaulį ir vyro rolę jame, kuri yra tarsi prisiminimas: „Dievinu filmavimus eksterjeruose, kai galiu užfiksuoti tai, kas vyksta gamtoje čia ir dabar“, – priduria A. Bedulskė.

Gintarė Zenkevičiūtė – „Vienudu“

Dainavimas nugalėjo karantino metu

Gintarė Zenkevičiūtė į JAV išvyko būdama dar paauglė, tačiau jau tada ji buvo pasižymėjusi sportininkė. Lengvaatletė yra viena iš Lietuvos ilgų distancijų bėgimo rekordininkių.

Tiesa, karantino metu, gyvenant tarp Karibų ir Paryžiaus, Gintarei buvo sunku treniruotis lengvosios atletikos varžyboms. Būtent tada ji daug dėmesio ėmė skirti kitai savo aistrai – dainavimui.

Netrukus pasirodė Gintarės singlas „Something That You Dream“, kurio vaizdo klipas buvo nufilmuotas Karibuose. O „Vienudu“ vaizdo klipas sukurtas Lietuvos pajūryje.

Gintarės balso galimybės leidžia jai atlikti net ir itin sudėtingus muzikos kūrinius. Vieną tokį bandymą populiariame TV projekte pamatysime dar šiemet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją