11 valandą ryto iš Estijos į Lietuvą autobusu atvykę grupės nariai per sostinėje praleistų 12 valandų spėjo: tame pačiame autobuse pailsėti po varginančios kelionės, sustyguoti instrumentus, papietauti originaliame bare „Transilvanija“ ir surengti energija trykštantį pusantros valandos koncertą. Lygiai pusę devynių vakaro pradėję savo pasirodymą, metalo muzikos propaguotojai 11 valandą vakaro jau traukė Suomijos link.

„Jie labai norėjo pasivaikščioti po Vilniaus senamiestį, tačiau nebuvo laiko, kadangi reikėjo ruoštis koncertui, - pasakojo su svečiais bendravęs koncertą suorganizavusios asociacijos „Ferrum muzikos projektai“ direktorius Rimantas Vasiliauskas. – Ir Vilnius, ir koncertas jiems labai patiko“.

Prieš 15 metų Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose pirmą kartą koncertavusi „Sepultura“ subūrė kelis tūkstančius metalo muzikos gerbėjų. Į antrąjį grupės koncertą susirinko šiek tiek mažiau – apie 1300 – metalo muzikos klausytojų, nepagailėjusių už bilietus 80-100 litų.

„Nebuvo sunku suorganizuoti koncertą, nes jie patys pasisiūlė, kadangi darė turą po Europą ir seniai norėjo aplankyti visas Baltijos šalis. Mes „nesilaužėme“ ir sutikome“, - užsiminė koncerto organizatorius, grupei už pasirodymą sumokėjęs kuklų,10 tūkst. eurų nesiekiantį honorarą.

„Sepulturos“ pasiklausyti atėjo ir nemažai lietuviškos muzikinės padangės švyturių, tarp kurių buvo muzikologas Darius Užkuraitis, alternatyviosios scenos veikėjas Dovydas Bluvšteinas, dainininkas Mantas, penkiakovininkas Edvinas Krungolcas, žurnalistas ir laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius, grupės „ŽAS“ nariai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją