Vilniuje įvyksiantis pasirodymas yra dviejų sunkiosios muzikos grupių bendro koncertų turo po Europą „Double Headlining Tour 2022“ dalis. Balandžio 1 dieną į pirmą tokio masto turą po pandemijos išsiruošusios grupės „Ensiferum“ ir „Dark Tranquility“ per nepilnus du mėnesius aplankys net 23 senojo žemyno valstybes ir jose surengs per 50 koncertų.

Suomijos metalo grupė „Ensiferum“ susikūrė 1995 metais Helsinkyje ir iki šiol yra išleidusi jau aštuonis albumus. Grupės kūryba išsiskiria ne tik melodingumu, bet yra ypač įdomi klausytojams ir dėl skandinavų folkloro įtakų. Grupės dainose gausu įvaizdžių iš suomių epo „Kalevala“, ryškios heroizmo ir istorinių karinių žygių temos. Neatsitiktinai, „Ensiferum“ dažnai vadinama ir viena garsiausių šiuolaikinių „vikingų metalo“ grupių.

Koncertų ture „Ensiferum“ pristatys savo naujausią darbą – 2020 metais išleistą albumą „Thalassic“ ir atliks skandinavų metalo klasika tapusius kūrinius iš visos grupės karjeros.

Naujausias grupės įrašas „Thalassic“, kurio pavadinimas išvertus iš senovės graikų kalbos reiškia „susisijęs su jūromis“ – išties išskirtinis muzikantų darbas. Visus konceptualaus albumo kūrinius vienija jūrų ir jūreivystės temos, o daugelį melodingojo metalo dainų tekstų įkvėpė įvairios jūrų legendos.

Gegužės 19 dienos „Double Headlining Tour 2022“ turo koncertas klube „Vakaris Vilnius“ bus vienas įspūdingiausių metalo muzikos pasirodymų Lietuvoje šiais metais. Koncerto metų savo programas atliks dvi garsiausios melodingojo metalo grupės iš Šiaurės šalių – suomiai „Ensiferum“ ir švedai „Dark Tranquility“. Pastarosios grupės įrašai pelnytai vadinami metalo muzikos klasika.

Praėjusią savaitę „Dark Tranquility“ ir „Ensiferum“ socialiniuose tinkluose pasidalino Atėnuose nufilmuotu kvietimu į koncertą klube „Vakaris Vilnius“. Savaitgalį pasirodymus Bulgarijoje ir Rumunijoje surengę muzikantai, pirmadienį ir antradienį dar koncertuos kaimyninėje Lenkijoje, o jau gegužės 19 dieną pasirodys Vilniuje!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją