- Neseniai išleidai dainą „M“ ir nepraėjus nei mėnesiui vėl džiugini savo gerbėjus su nauja daina „žiemą“. Kokia tai daina?

- Taip, išleidau jau ketvirtą dainą ir labai tikiuosi, kad džiuginu, nes tikrai nenorėčiau, jog mano dainos skaudintų. Daina yra tokiu pat pavadinimu, kaip ir mano artėjantis koncertas. O gal atvirkščiai? Koncertas – tokiu pat pavadinimu , kaip ir daina? Žodžiu, ir koncertas ir daina vadinasi „žiemą“ ir vyks žiemą. Nors, tiesą sakant, sukūriau ją vasarą.

Man ši daina reiškia kasdienybės paprastumą. Kartais mes „bastomės“ klausinėdami: „kur?“ ir laukiam, kol kažkas mums parodys, prieš tai nepasidomėję, kad galbūt šiuo klausimu reiktų kreiptis į save patį?

- O koks bus koncertas?

- Pasistengsiu, kad koncertas būtų tikrai žiemiškas. Tai nereiškia kad sušaldysiu patalpą.Man labai svarbu pasirodymų atmosfera, todėl, jau nebe pirmą kartą, jungsime pajėgas su „Glow Factory“ komanda, kurie man padeda užpildyti koncertą vaizdingomis atmosferomis.

O žmonės, kurie dar nėra girdėję mano naujausio kūrybinio etapo, seksualiai poetiškos elektroninės muzikos, tai puiki proga užsukti į mano koncertą ir pakėlus taures, puodelius ir galvas aukštyn, garsiai, bet tyliai dainuoti ir taip išaukštinti jos didenybę žiemą.

Ir jei tą dieną nebūtų sniego, tai per koncertą pasibarstysime patys.

- Kokie tavo santykiai su žiema ir jos šventėmis?

- Santykiai pavydėtinai tobuti (juokiasi). Jei žmonių tarpusavio santykiai būtų
tokie, kaip mūsų su žiema ir Kalėdomis, tai pasaulis būtų ne pasaulis, o pasakų pasaulis. Dėl žiemos aš parduočiau vasarą. Man šis metas toks paslaptingas, nuolatos viduje kirba nuojauta, kad kažkas tuoj tuoj įvyks malonaus. Ir po to suvoki, kad tas nuojautos jausmas ir yra tai, kas turėjo įvykti malonaus.

Todėl ateityje planuoju sukurti daugiau dainų žiemos tema. O kol kas, pasiklausykite šios – „žiemą“.

- Ko linki žmonėm artėjančių žiemos švenčių proga?

- Kad ir kur besibastydami nuklystumėme, linkiu visados surasti kelią pas save patį. O taip pat linkiu būti šiltiems (nors ir žiema) , būti puikiais žmonėmis ir mylėti kitus žmones.

Aistė Lasytė kviečia nepraleisti šio žiemiško koncerto, kuris vyks gruodžio 13d. 20 val. performanso teatre „House of Puglu“. Šiais metais daugiau tokios progos nebebus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją