Prisimena tekantį Nemuną

Pirmasis į interviu anksčiau sutarto laiko atvyksta baritonas Gianluca Ginoble: „Sakoma, kad jeigu atvyksti laiku, vadinasi vėluoji“, – juokiasi jis.

Kaip rašoma pranešime spaudai, netrukus pasirodo ir likę grupės nariai tenorai Ignazio Boschetto ir Piero Barone – visi nusiteikę labai pozityviai. Šiuo metu grupė koncertuoja Europoje ir jau ketvirtadienį, spalio 12 d., atvyksta į Kauną.

Nors jiems yra vos apie trisdešimt metų, apie 10 pastarųjų metų „Il Volo“ yra nuolatiniame kelyje: „Būna pabundi ir nebežinai, kur esi“, – juokiasi Ignazio.

Dažnai turų metu žymieji italai spėja pamatyti tik viešbutį, kuriame apsistoja, ir erdvę, kurioje koncertuoja, tačiau net ir mažuose dalykuose jie geba atrasti džiaugsmą.

„Kartą jau lankėmės Lietuvoje. Kaunas – labai gražus miestas. Prisimenu, kad atvėrus užuolaidas pro viešbučio langą mačiau įspūdingą upę ir tiltus. Tikiuosi, gyvensiu tame pačiame kambaryje“, – artėjant kelionei į Lietuvą prisimena Piero.

Paklausti, ar turi kokių ypatingų pageidavimų Lietuvai, trijulė net nesudvejoja: „Prašome visų, rekomenduokite geriausią tradicinio lietuviško maisto restoraną ir tik neveskite į itališką restoraną“.

Naujoje programoje pasirodo ir po vieną

„Il Volo“ Lietuvoje koncertavo 2019 m. Tuo metu italų trijulė pristatė klasikinės muzikos programą dedikuotą žymiesiems tenorams – Luciano Pavarotti, Placido Domingo, José Carreras.

Šįkart „Žalgirio“ arenoje skambės nauja „Il Volo“ programa, kuri pasiekia dar daugiau skirtingų kartų širdžių: „Dainuosime geriausius savo kūrinius, taip pat skambės tokia italų klasika kaip „O Sole Mio“ ar Leonardo Coheno „Hallelujah“. Žinoma, bus ir šiek tiek nepamirštamos klasikos – arijų iš skirtingų operų“, – pasakoja Gianluca.

„Il Volo“ savo pasirodymuose kūrinius atlieka ir atskirai: „Augdami kaip dainininkai pradėjome atstovauti skirtingus žanrus, todėl koncertų metu dabar pasirodome ir po vieną, taip pristatydami savo skirtumus“, – sako Piero.

Didžiulė svajonė jau išsipildė

Nuo Eroso Ramazzotti iki Barbaros Streisand – atlikėjų, su kuriais šis jaunas, žavus ir talentingas trio koncertavo ar įrašė dainas, sąrašas įspūdingas. Taip pat jie dainavo monarchams, verslo gigantams, rengė pasirodymus prestižinėse pasaulio salėse. Taigi kurie „Il Volo“ karjeros momentai labiausiai jiems patiems įstrigo atmintyje?

„Man asmeniškai ilgam įstrigo pasirodymas stebint popiežiui Pranciškui. Iš viso turėjome netgi kelis tokius išstojimus: Panamoje (stebėjo milijonas žiūrovų) ir Romoje (Tarptautinės šeimos dienos proga)“, – prisimena tenoras P. Barone.

Jį papildo baritonas G. Ginoble: „Visą gyvenimą prisiminsiu muzikinį turą su legendine Barbra Streisand ir pasirodymą Nobelio taikos premijos apdovanojimuose.“

Tenoras I. Boschetto primena, kad „Il Volo“ gimė San Remo scenoje 2009 m. Toje scenoje vėliau įvyko ir labiausiai jam įsiminęs gyvenimo įvykis: „Nors susibūrėme būdami dar visai paaugliai, netrukus išvykome gyventi ir kurti į Los Andželą. Kuriam laikui „Il Volo“ tarsi išnyko nuo Italijos paviršiaus ir čia atvykdavome tik atostogų.

Galiausiai, po šešerių metų, su daina „Grande Amore“ gavome galimybę sudalyvauti San Remo festivalyje. Visi trys augome stebėdami šį konkursą ir vieną dieną svajojome jame sudalyvauti. Tačiau jį laimėti buvo momentas, kurio niekada nepamiršiu.“

Pasididžiavimas Italija trykšta kalbant tiek apie „Euroviziją“, tiek apie madą

Laimėję San Remo dainų konkursąą 2015 m. „Il Volo“ atstovavo Italijai tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse Vienoje. Tiesa, paklausti, ar pamena lietuvių pasirodymą tais metais, visi akimirka sudvejoja: „Ne.“

Tuomet „Il Volo“ iki pergalės trūko labai nedaug. Jei „Eurovizijos“ rezultatus lemtų tik TV žiūrovų balsai, jau 2016-aisiais šis konkursas būtų vykęs Italijoje.

„Pasinaudosiu proga ir dar kartą padėkosiu visiems, nes pasibaigus finalui sužinojome, kad iš žiūrovų surinkome daugiausiai balsų iš visų dalyvių – tai mums yra didžiausias įvertinimas“, – sako Ignacio.

„Nuostabus jausmas atstovauti savo šaliai. Esame italai ir iš daugybės patirčių galiu pasakyti, kad Italija yra viena mylimiausių šalių pasaulyje“, – šypsodamasis priduria Piero.

Pasididžiavimas savo šalimi neblėsta ir kai kalba pakrypsta apie madą. Paklausti, ką mėgsta dėvėti scenoje, vaikinai juokauja, kad svarbiausia kažkuo pridengti pilvus. Tačiau nebūtų jie italai, jei jiems išties nerūpėtų įvaizdis: „Žinoma, mylime ir didžiuojamės italų mada. Mada – tai Italija. Mūsų mėgstamiausi yra „Armani“ ir „Dolce & Gabana“ mados namai“, – išduoda Ignacio.

Italų trio „Il Volo“ gražiausių dainų programa akomponuojant orkestrui – jau šį ketvirtadienį, spalio 12 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją