Jau seniai nebemadinga apie lietuvišką muziką sakyti „skamba kaip geriausi užsienio kūriniai“, tačiau „Solo Ansamblis“ išties skamba kaip geriausi užsienio kūriniai. Tam pritaria ir šiuolaikinės muzikos apdovanojimų „Music Moves Europe Talent Awards“ komisija, paskelbusi grupę kaip vieną iš įdomiausių atradimų, kurie geriausiai atstovauja šiandieniniam Europos skambesiui, rašoma pranešime spaudai.

Šis per dešimt metų išieškotas skambesys tobulai sujungia gitarų bei elektronikos dermes ir nepalieka kitos išeities, kaip tik šokti. Kalbant apie šokius, grupės kūrinio „Dansingas“ vaizdo klipas Lidso kino festivalyje buvo išrinktas pačiu geriausiu, o Lietuvoje jis triumfavo net keturiose konkurso „KlipVid“ kategorijose. Taipogi, grupė turi keturias M.A.M.A. muzikos apdovanojimų statulėles.

Kadaise ekonomiką studijavęs Echonomist – turbūt suprantate, kaip gimė šis pseudonimas, – pasaulyje jau įsitvirtinęs prodiuseris ir didžėjus iš Graikijos. Pradėjęs kurti dub techno dar 2006 metais, jis atlaikė visas kintančias šokių muzikos madas. Tuomet jį ėmė globoti hauso legenda Dixon, kuris nuolat groja Echonomist kūrinius ir reguliariai kviečia šį graiką apšildyti savo pasirodymų. Galutiniai argumentai – leidiniai tokiose garbingose leidybinėse bendrovėse kaip TAU ar „Innervisions“.

Paskutinysis sąraše, bet toli gražu ne paskutinis gyvenime, karjeroje ir savirealizacijoje – Lietuvos naktinio gyvenimo legenda Manfredas. Ilgametis „Opium“ bendražygis, šimtaprocentinis melomanas, klampaus šokių muzikos skambesio Lietuvoje pradininkas... epitetus galima vardinti ir vardinti, bet pridėsime tik tiek, kad neseniai Manfredas startavo su nauju projektu „Radio Vilnius“.

O kaip festivalio erdvė? Patekęs į naujų šeimininkų rankas, Kauno jachtklubas atsinaujino neatpažįstamai. „Iešmas ir ližė“ pakeitė senąjį restoraną, o visa likusi erdvė tapo „Marina Taste Gallery“.

Taigi trejetas solidžių vardų dešimtmečio jubiliejaus proga ir visiškai atnaujinta tradicinė „Jachtklubas Open Air“ aplinka – priežasčių liepos 30 d. užsukti į renginį skaičiuoti nereikia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)