Šokių muzikos kūrėjas N.Jaaras į Lietuvą atvyko po dviejų metų derybų. Eksperimentuoti su muzikos stiliais mėgstanti muzikos žvaigždė, pasaulį užkariavusi savo albumu "The Space is Only Noise", yra prisipažinęs, kad jei jo muzika būtų žmogus, tai jis būtų asketiškasis vienuolis, besislepiantis po juoda mantija.

Prancūzų, čiliečių, palestiniečių ir amerikiečių kraujo turintis menininkas į Lietuvą atvyko kartu su grupe – gitaristu ir saksofonininku.

Amerikiečių šokių muzikos kūrėjo pasirodymas "Vilnius Music Week" atidarymo naktį bus ryškiomis raidėmis įspaustas tiek į festivalio, tiek į sostinės naktinio gyvenimo istoriją.

"Vilnius Music Week 2012" yra pirmasis tarptautinis festivalis Lietuvoje, rengiamas mieste. Nors pasaulyje tokio tipo renginiai vyksta nuo Toronto iki Tokijo.

Festivalio rengėjai pabrėžia, kad jo išskirtinumas nuo kitų muzikinių renginių yra ne tik gausi muzikinė bei edukacinė programa, seminarai, skirta ne tik melomanams, bet ir muzikos profesionalams, bet ir tai, kad festivalis vyksta mieste.

Tai festivalis be botų, be automobilio, be išlaidų degalams, be nakvynės palapinėje, be paso ar brangių bilietų ir svarbiausia - be muzikos rėmų. Koncertai, visą savaitgalį vyksiantys Lukiškių aikštėje, Katedros aikštėje, Dramos teatro nišoje, yra nemokami.

"Vilnius Music Week" festivalio koncertai taip pat vyks ir sostinės klubuose "tamsta", "Lofte", "Soul Box". Festivalio scenose pasirodys kelios dešimtys atlikėjų, tarp kurių ne tik muzikos naujokai, bet ir puikiai žinomi vardai, kaip RasaBasa, Gerai gerai & Miss Sheep, "Siela", "Colours of Bubbles", Markas Palubenka, "Bekešo vilkai", "Arbata", "Merlin", "Freaks on Floor", "Mark Fiction".

Festivalio metu vyks ir edukacinė programa - seminarai, kuriuos ves Lietuvos bei užsienio muzikos pasaulio žinovai. Tarp jų - "Brainstorm", "Pink Floyd" grupių prodiuseriai.

Festivalio metu tarp Vilniaus ir laikinosios sostinės kursuos traukinys su specialiu VIP vagonu. Į „Vilnius Music Week“ festivalį (ir iš jo) penktadienį kauniečiai keliaus su „Lietuvos balso“ dalyve Berta Timinskaite, Giedre Smolskaite. Šeštadienį VIP vagono stogą kilnos DZdj.

„Sostinės dienos“ kasmet sulaukia apie 300 tūkst. Lankytojų. Festivalio koordinatorius Lauras Lučiūnas DELFI užsiminė, kad tikisi šį savaitgalį jų sostinėje sulaukti dar daugiau.

„Nors oras žada būti neblogas, siūlome apsirengti šilčiau. Tačiau kas sušals, galės susišildyti naktiniuose klubuose, kur taip pat rengiami koncertai“, - DELFI sakė L. Lučiūnas.

Nicolas Jaar iš Lietuvos išvyko su dideliu noru kuo greičiau čia grįžti

„Patikėkit, nedažnai tai sakau, tačiau esu sužavėtas Lietuvos žmonėmis – jie moka įsiklausyti, tačiau ir laiku „nusirauti“ bei paleisti savo kūnus šokiams“, – interviu „Loftui“ po pasirodymo sakė amerikiečių, čiliečių ir palestiniečių kraujo turintis N. Jaar.

Atlikėjas menų fabriko publiką apdovanojo visais savo žinomiausiais kūriniais – „El Bandido“, „Mi Mujer“, „Space Is Only Noise“ ir t.t. – tačiau ir pasiliko daug erdvės eksperimentams.

„Labai mėgstu klubinę aplinka. Ji man nė kiek nepaviršutiniška. Joje tvyro kažkokia skausmo, širdgėlos nuotaika, o tai padeda išjausti muziką”, – toliau interviu savo mintis dėstė šiuo metu pasaulyje itin populiarus kūrėjas Nicolas Jaar.

Paklaustas, ką su savimi atsivežė į Lietuvą, atsakė, kad nieko ypatingo išskyrus laimės kauliuką, kurį visad su savimi nešiojasi vidinėje odinės striukės kišenėje: „Šį kauliuką man padovanojo mano pirmoji mergina... Kai man buvo 15 m.“, – šypsodamasis pasakojo 22 m. muzikantas.

Nicolas iš Lietuvos šįryt išskrido itin sužavėtas ne tik vietine publika, bet ir pačiu menų fabriku: „Vos tik užėjęs į „Loftą“ pajaučiau, kad čia vyksta geri dalykai“.

Taip pat muzikantas prisipažino, kad kuo toliau juda į Rytus nuo jo pamėgto Berlyno, tuo jam labiau patinka: „Neseniai buvome Gruzijoje, Turkijoje, o dabar esame Lietuvoje – galiu pasakyti, kad čia žmonės kur kas atviresni. Noriu čia grįžti kuo greičiau“.

Be Nicolas Jaar „Lofto“ sezono atidarymo nuotaika rūpinosi kur kas ramesnį setą nei įprasta sugrojęs „Golden Parazyth“ ir tvarkingai prieš pat Nicolas Jaar pasirodymą susirinkusiuosius apšildęs Vidis. Po vakaro laukiamiausio pasirodymo ant scenos lipo Nicolas draugas ir turo didžėjus Acid Pauli.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)