Lietuvoje šie repo sunkiasvoriai šou rengia pirmąkart. Šis pasirodymas yra įtrauktas į 50 Cent gastrolinį turą „The Final Lap“, skirtą jo debiutinio albumo „Get Rich or Die Tryin'“ išleidimo dvidešimtmečiui. Ypatingu koncerto svečiu paskelbtas Busta Rhymes – dar vienas sunkiasvoris hiphopo pasaulyje.

Koncerto žvaigždė 50 Cent, žymus dėl tokių savo hitų kaip „In Da Club”, „Candy Shop” ir „21 Questions”, patikino, kad ypatingų svečių pasirodymai pridės ir taip grandioziniam renginiui dar daugiau dinamikos ir nepamirštamų įspūdžių.

Į Kauną atlikėjas atskrido savo privačiu lėktuvu, o jo vizito detalės mūsų šalyje kruopščiai slepiamos. Prieš tai žvaigždės surengė du koncertus Rygoje.

Koncerto Kaune akimirkos:

Pranešama tik tiek, kad garsusis reperis atvyko su 170 žmonių komanda, 20 sunkvežimių įrangos bei 14 autobusų.

Šou paruošti taip pat pasitelkta daugiau nei 100 vietinių profesionalų komanda. Ji užtikrino, kad žiūrovai išvystų įsimintiną reginį. Buvo žadama, jog tai bus neabejotinai iki šiol didžiausias hiphopo vakarėlis Lietuvos istorijoje.

Panašu, jog organizatorių pažadai išsipildė su kaupu. Reperių pasirodymą kaitino ne tik ugnies patrankos, bet ir seksualios šokėjos. Visi atlikėjai pauzes tarp dainų užpildė pagyromis Lietuvai bei gerbėjams. Susirinkusi minia aktyviai kėlė rankas į viršų ir drauge dainavo mintinai išmoktus hitų tekstus.

50 Cent arba Curtis James Jackson III (toks tikrasis atlikėjo vardas) – daugybę apdovanojimų pelnęs reperis, verslininkas, aktorius ir prodiuseris iš Niujorko, Queens rajono. „Grammy“ apdovanojimo laureatas ir vienas talentingiausių bei produktyviausių savo laikmečio muzikos atlikėjų išgarsėjo vos išleidęs savo pirmąjį albumą „Get Rich or Die Tryin'“, kuris pagerino visus įmanomus rekordus.

Nuo tada 50 Cent yra pardavęs daugiau nei 30 milijonų albumų ir pelnęs daug prestižinių apdovanojimų, tarp kurių – „Grammy“, „BRIT awards“, „Primetime Emmy“, „Billboard Music Awards“, „World Music“, „American Music Awards“, „BET Awards“ ir daugelį kitų.

Debiutinis 50 Cent albumas „Get Rich or Die Tryin'“ (2003), kurį prodiusavo Eminemas ir Dr. Dre, sulaukė milžiniškos komercinės sėkmės. Šio albumo singlai „Wanksta“ ir „In Da Club“ turėjo tiek daug stiprių melodinių „kabliukų“, kad netrukus tapo tikrais popmuzikos megahitais. JAV topų lentelės „Billboard Hot 100“ pirmoje vietoje puikavosi net du kūriniai – „In Da Club“ ir „21 Questions“, o pats albumas, Amerikos įrašų pramonės asociacijos RIAA duomenimis, tapo 9 kartus platininiu.

Panašios komercinės sėkmės bei teigiamų kritikų vertinimų sulaukė ir antrasis 50 Cent albumas „The Massacre“ (2005), kuriame skambėjo „Candy Shop“ ir „Just a Lil Bit“. Penktajame albume „Animal Ambition“ (2014) jau galima išgirsti pokyčių kūryboje, o šiuo metu „50 Cent“ dirba ties savo naujausiu, jau šeštuoju albumu.

Curtisas Jacksonas III sulaukė sėkmės ir kine bei televizijoje. Nuo 2014 m. jis vaidino kriminalinėje dramoje „Galia“ ir buvo šių TV sezonų vykdančiuoju prodiuseriu. Reperis taip pat atliko vieną pagrindinių vaidmenų (kartu su Sylvesteriu Stallone) filme „Pabėgimo planas“ (2013) bei dvejuose jo tęsiniuose, taip pat pasirodė filmuose „Ji – šnipė“ (2015), „Kirtis dešine“ (2015) ir „Vagių irštva“ (2018). Šių filmų plakatus buvo galima išvyksti didžiuliuose ekranuose ir šou metu.

Per daugelį metų 50 Cent sukūrė įspūdingą muzikanto, aktoriaus, prodiuserio ir verslininko karjerą. Jis buvo pripažintas šeštu iš geriausių 2000-ųjų atlikėjų ir trečiu iš geriausių reperių (po Eminemo ir Nelly). Jo hitai išlieka vienais klausomiausių hiphopo kūrinių per visą šios muzikos žanro istoriją.

Šou pradėjęs Jeremih (tikras atlikėjo vardas - Jeremy Phillip Felton) taip pat nėra naujokas muzikos scenoje. Per daugiau kaip dešimtmetį trunkančią karjerą jis jau įtvirtino savo, kaip universalaus atlikėjo, dainų kūrėjo ir prodiuserio, statusą. Iš Čikagos kilęs Jeremih išgarsėjo 2009 m. savo debiutiniu singlu „Birthday Sex“, kuris užėmė aukščiausią vietą „Billboard Hot R&B / Hip-Hop Songs“ tope. Jo debiutinis albumas „Jeremih“ sulaukė kritikų pripažinimo dėl unikalios ritmenbliuzo ir hiphopo sintezės.

Jeremih diskografijoje yra daug hitų, įskaitant „Don't Tell 'Em“, „Oui“, „Planes“ ir „Down on Me“. Jo balso tembras ir kūrinių melodingumas pelnė jam ištikimų gerbėjų būrį, o atlikėju susidomėjo ir kai kurie didieji muzikos pramonės vardai. Pastaruoju metu Jeremih ir toliau sėkmingai kopia karjeros laiptais. 2020 m. išleistame „Late Nights: The Album“ pasirodė tokie atlikėjai kaip Ty Dolla $ign, Chrisas Brownas ir Big Sean, išryškindami Jeremih talentą puikiai derinti žanrus ir kurti muziką, kuri patinka milijonams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją