„Dabar suprantu, jog neteisinga yra klausti to, ko aš klausiu dainoje. Ne nuo „kodėl“ turėtų prasidėti vidinio diskomforto analizė. Klausdami kodėl, pirmiausiai nuvertiname save ir jausmą, kuris kyla. Geriau reikėtų pradėti nuo mylinčio ir švelnaus žvilgsnio į tai, kaip jaučiamės“, – pranešime spaudai mintimis dalijasi Rūta MUR.

Pasak žinomos dainininkės, kūryba yra tarsi įrankis palaikyti vidinę pusiausvyrą, dėliojant mintis į savo vietas. Tiesa, dėl šios priežasties šiandieninė premjera Rūtai buvo sukėlusi ir neigiamų emocijų.

„Kūrybą aš pasitelkiu kaip priemonę palaikyti tvarkai ir darnai savo galvoje. Rašydama šią dainą neigiamai išgyvenau savo jautrumą bei polinkį perdėtai mylėti, rūpintis ir kentėti. Visgi suprantu dabar, kad problema buvo ne manyje. Viskas gali būti paprasčiau nei atrodo – jei santykiai, darbas ar kitos aplinkybės negali duoti tau tiek, kiek reikia – metas judėti toliau, kol tavo poreikiai bus patenkinti“, – atvirauja dainininkė.

Pasak kūrėjos, norėjosi sukurti didingą visumą, kurią aprėptų tiek muzika, tiek vaizdo klipas, tiek įvaizdis. Prie šio projekto darbavosi ir gerai žinomas režisierius Simonas Lindešis bei stilistė Milda Metlovaitė. Talentinga komanda padėjo įgyvendinti viziją ir sukurti išskirtinį vaizdą.

„Daina skamba didingai, ji įgalina. Tarsi himnas autentiškam sau. Norėjome, kad ir klipe esanti animacija, efektai būtų super herojiški, stichiniai. Stipresnė už žmogų jėga, kuri vestų į išsilaisvinimą. Su šia mintimi kartu su stiliste Milda Metlovaite kūrėme ir mano naują kostiumą. Su juo išties jaučiuosi turinti antgamtiškų galių. Klipo režisierius Simas Lindešis, išklausęs dainą ir mano mintis, kaipmat atsiminė aukštus Vrublevskių bibliotekos laiptus su įspūdingu vitražiniu langu viršuje. Mums pasisekė, nes spėjome nufilmuoti paskutinę dieną prieš Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekai užsidarant renovacijai“, – rezultatu džiaugiasi Rūta MUR.

Kviečiame įvertinti naujausią Rūtos Mur kūrinį ir vaizdo klipą „More“:

Atlikėja neseniai pristatė ir savo vinilinę plokštelę, kuri dėmesio sulaukė ne tik Lietuvoje, bet ir Amerikoje, Japonijoje, Jungtinėje Karalystėje bei Vokietijoje. Jau liepos 14 dieną Rūta MUR Palangos „Oldman“ klube surengs ir savo solinį koncertą bei pasirodys ne viename festivalyje, tarp kurių - „Žagarės vyšnių“, „Galapagai“, „M.A.M.A. vasara“ bei „Granatos live“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją