Dainai įtaigią muziką sukūrė kompozitorius Rokas Radzevičius, gilius patriotinius žodžius – poetas Rimvydas Stankevičius, rašoma pranešime spaudai.

Vaizdo klipo režisierius – Donatas Ulvydas. Klipe taip pat išvysite ir kadrus iš jo virtualios realybės filmo-patirties „Aš Lietuva“.

Nuo kitos savaitės virtualios realybės kino erdvėse Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje bus galima išvysti ir virtualų „Dievas davė“ vaizdo klipą. Jis taps pirmuoju į šią realybę perkeltu lietuvišku muzikos vaizdo klipu. „Dievas davė“ klipas bus rodomas visiems žiūrovams iškart po D. Ulvydo filmo „Aš Lietuva“.

Pagrindinė dainos „Dievas davė“ žinutė – mes ne visada suvokiame, kokia yra mūsų šalies, gimtinės, Tėvynės vertė. Užsisukę kasdienybės problemose ir tarpusavio nesutarimuose, pamirštame, kas – fundamentalu. Kartais nesąmoningai, o kartais ir tyčiomis, niekiname savo šalį, tuo pažemindami patys save.

„Dievas davė mums brangią dovaną, pamokint, kaip mylėt – pamiršo... Kad nereikia jos trypti kojomis, kad privalom ją kelt į viršų“, – šie kūrinio priedainio žodžiai galėtų tapti kiekvieno Lietuvos piliečio moto.

„Dievas davė“ vaizdo klipą žiūrėkite čia:

Daina „Dievas davė“ įtaigiai užbaigia R. Radzevičiaus ir V. Stankevičiaus sukurtą roko operą „Jūratė ir Kastytis“. Nors šiai scenos legendai jau daugiau nei 20 metų, kūrinys „Dievas davė“ roko operą papildė tik 2016 metais, kai jos naujojo pastatymo ėmėsi režisierius Kostas Smoriginas.

Pernai į roko operą sugrįžo ir legendinis pirmasis Kastytis – Marijonas Mikutavičius. Šiemet kūrinio laukia iki šiol nepatirtas iššūkis: gruodžio mėnesį didžiuosiuose miestuose „Jūratė ir Kastytis“ bus pirmą kartą rodomas su orkestru ir choru. Specialiai aranžuotą roko operos muziką atliks – Kauno bigbendas, prie scenos komandos prisijungė choras „Vilnius Voices“.

Roko opera „Jūratė ir Kastytis“ su orkestru ir choru: gruodžio 10 d. – Vilniuje, „Compensa“ koncertų salėje, 15 d. – Kaune „Žalgirio“ arenoje, 20 d. – Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją