Pasakodamas apie kūrybą, jaunas atlikėjas – atviras, kūryba stengiasi paliesti kuo daugiau žmonių, kuriuos jaudintų tai, kas yra sakoma muzika, rašoma spaudos pranešime.

„Mano dainos yra nuoširdžios ir gyvenimiškos, rašau jas žmonėms. Man svarbu, kad kuo daugiau žmonių galėtų suprasti ir atpažinti save šio albumo kūriniuose, nes tik tada jis taps nepavaldus laikui. Pasaulyje, kuriame mados keičiasi kasdien, o mūsų dėmesio išlaikymas tampa vis trumpesnis, norisi, kad muzika neprarastų savo prasmės – jaudinti ir kalbėti apie tai, kas tikra“, – pasakoja Rokas Yan.

Pirmąjį koncertą atlikėjas nusprendė surengti išties išskirtinėje sostinės erdvėje – stoties rajone esančiame klube – koncertų erdvėje „Kablys + kultūra“. Rokas atviras – tik išvydus šias patalpas tapo aišku, kad tai ta erdvė, kurią norisi užpildyti jo muzika, kurią koncertui su grupe atsakingai ruošia jau kuris laikas.

„Kūryboje stengiuosi vadovautis širdimi ir dažniausiai aiškiai pajaučiu, kaip vieną ar kitą kūrinį noriu perteikti vizualiai. Panašiai atsitiko ir su koncerto lokacija – vos užėjęs vidun supratau, kad „Kablys“ puikiai atspindi tai, kaip dabar jaučiuosi ir kas mane įkvepia. Melancholiška, didinga bet jauki erdvė, papuošta raitytomis kolonomis, primena scenas iš senų filmų. Koncerto vieta tikrai prisidės prie to, kad jis būtų nepamirštamas“, – apie spalio 20 d. įvyksiančio koncerto erdvę pasakoja dainininkas.

Jau spalio mėnesį pasirodysiantį pirmąjį solinį albumą atlikėjas laiko artimiausia pažintimi su klausytojais.

„Šio mini albumo kūriniai – jų visuma – apibūdina tai, kas aš esu kaip atlikėjas. Kelias iki jo buvo pilnas įvairių patirčių ir ieškojimų, norėjau didžiuotis savo muzika ir kad klausytojai pažintų tikrąjį mane. Džiaugiuosi, kad pavyko išsigryninti skambesį ir konceptą, kuriuo tikiu. Albumas labai nostalgiškas, romantiškas, jame skamba daug gyvų instrumentų, popmuzika persipina su roko ir kantri žanrais, o visos istorijos dainų žodžiuose – išgyventos mano asmeniškai“, – pasakoja kūrėjas.

Tiesa, atlikėjo kūrėjo talentu klausytojai turėjo galimybę įsitikinti jau ne vieną kartą. Rokas yra kartu su Jessica Shy pristatyto kūrinio „Stadionai“, o taip pat praėjusią vasarą dažnai skambėjusio ir kartu su atlikėja Iveta Svilainyte įrašyto kūrinio „Vasaros mažai“ bendraautorius. Kiek mažiau nei prieš mėnesį, atlikėjas pristatė ir naujausią savo darbą – kūrinį bei vaizdo klipą „Vakar vakare“.

Rokas Yan – Vakar vakare:

Roko Yan koncertas įvyks spalio 20 d. Vilniuje, renginių erdvėje „Kablys + kultūra“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją