Muzika – akimirkos menas. Šiandien ji niekad neskambės taip, kaip skambėjo vakar, o rytoj jos nebegirdėsime taip, kaip šiandien ją girdėjome.

Lietuvos muzikų sąjungos išleistų CD kolekciją sudaro virš 100 kompaktinių diskų, kurių spektras itin platus – nuo akademinės muzikos standartų nepaisančių, jaunatviškų „Subtilu-Z“ ir Sauliaus Petreikio iki tokių operos scenos grandų, kaip Virgilijus Noreika, Elena Čiudakova, Vaclovas Daunoras.

Vien pernai išleista 12 kompaktinių plokštelių, kuriose skamba ir kanklės, birbynė, ir vargonai, fleita, fortepijonas. LMS stende tradiciškai bus pristatytas muzikos meno ir mokslo žurnalas „Muzikos barai“, nuo 2000 metų leidžiamas su CD, galima bus susitikti su žurnalo autoriais bei atlikėjais, gauti jų autografą ar tiesiog kartu nusifotografuoti.

Vasario 19-21 dienomis vyks trys Lietuvos muzikų sąjungos organizuojami koncertai. Vasario 19 d. 15 val. „Muzikos salės“ scenoje pasirodys grupė „Subtilu-Z“, Vasario 20 d. 14 val. įvyks koncertas-susitikimas „Muzikos barai pristato“, kurio metu išgirsite ne tik muzikinį pasirodymą, bet turėsite galimybę susitikti su žurnalo leidėjais ir autoriais.

Tuo metu vasario 21 d. 20 val. įvyks „Auksinio disko“ laureatų koncertas. „Auksinio disko“ prizas – tai specialus CD, skirtas geriausiems metų atlikėjams, kiekvienais metais leidžiamas nuo 2001-ųjų, tad 2015 bus išleistas jau penkioliktas „Auksinis diskas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją