26-erių metų dainininkė ir dainų autorė, kurios tikrasis vardas yra Rachel Keen, pelnė šešis apdovanojimus: buvo pripažinta geriausia atlikėja ir geriausia nauja atlikėja bei apdovanota už geriausią „R&B“ pasirodymą, metų dainą „Escapism“ ir albumą „My 21st Century Blues“. Raye taip pat buvo įvertinta geriausios dainų kūrėjos apdovanojimu, kuris buvo paskelbtas iš anksto.

„Ta atlikėja, kuria buvau prieš trejus metus, šiandien netikėtų tuo, ką mato savo akimis. Aš valdau, aš pati sau bosė“, – „O2“ arenoje susirinkusiems gerbėjams nuo scenos kalbėjo londonietė Raye.

Dainininkė pateko į istoriją dar prieš prasidedant apdovanojimų ceremonijai, kadangi buvo nominuota net septyniems apdovanojimams per vienerius metus.

Lyčiai neutralioje geriausio atlikėjo kategorijoje buvo viso 10 kandidatų, Raye konkurentės nominacijoje buvo šešios moterys.

Pernai pirmą kartą sujungus geriausių atlikėjų moters ir vyro kategorijas, 2023 m. šioje kategorijoje nebuvo nominuota nė viena moteris. „Brit Awards“ pirmininkas Damianas Christianas tuomet apgailestavo dėl „nuviliančio moterų atstovavimo“. Pasak jo, 2022 m. pasirodė mažai apdovanojimų vertų populiariausių moterų kūrinių.

Raye

Šiemet nominantų sąrašas buvo išplėstas nuo penkių iki dešimties . Į jį pateko Dua Lipa, Jessie Ware, naujokė Olivia Dean, „Mercury Prize“ laimėtojai Little Simz ir Arlo Parks bei Raye.

Šių metų apdovanojimuose už geriausią popmuzikos pasirodymą buvo įvertinta Dua Lipa, JAV dainininkė ir dainų autorė SZA buvo pripažinta geriausia tarptautine atlikėja, o JAV indie supergrupė „Boygenius“ buvo įvardyta geriausia tarptautine grupe.

Kylie Minogue buvo apdovanota „Brit Awards“ pasaulinės ikonos prizu.

Britų muzikos apdovanojimai

Renginyje koncertavo K. Minogue, DJ Calvin Harris, Ellie Goulding, Dua Lipa, Nigerijos „afrobeats“ žvaigždė Rema, Raye ir kiti.

Pirmieji Britų muzikos apdovanojimai įvyko 1977-aisias. Renginį organizuoja Jungtinės Karalystės muzikos pramonei atstovaujanti asociacija „British Phonographic Industry“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją