Antradienį Jungtinių Valstijų pietinio Niujorko rajono bankroto teisme buvo pasiektas susitarimas tarp festivalio organizatorių ir 277 bilietus įsigijusių asmenų dėl dviejų milijonų dolerių (1,67 mln. eurų) kolektyvinio ieškinio, praneša „People“.

Galutinę sumą dar turės patvirtinti teismas, tačiau, sprendžiant iš esamos situacijos, kiekvienam bilietą įsigijusiam asmeniui bus išmokėta maždaug 7 200 dolerių (apie 6 015 eurų) dydžio kompensacija.

Teisinių paslaugų kompanijos „Geragos & Geragos“ partneris ir pagrindinis bilietus įsigijusiems asmenims atstovavęs advokatas Benas Meiselasas teigė besidžiaugiantis matydamas, kad „teisingumas buvo įvykdytas“.

„Billy [McFarlandas] atsidūrė kalėjime, bilietus įsigiję žmonės galės atgauti pinigus, netgi buvo sukurta puikių dokumentinių filmų. Štai ką aš vadinu teisingumu“, – aiškino advokatas.

Fyre Festival LLC“ turtą prižiūrinčiam patikėtiniui atstovaujantys advokatai į prašymą pakomentuoti susitarimą kol kas neatsakė.

Vienas festivalio įkūrėjų B. McFarlandas šiuo metu atlieka šešerių metų trukmės laisvės atėmimo bausmę, kuri buvo paskirta už nepavykusį renginį. B. McFarlandas 2018-ųjų kovą buvo pripažintas kaltu dėl sukčiavimo – iš daugiau nei 80 investuotojų jis išviliojo iš viso 26 mln. dolerių.

Jis drauge su kitu festivalio organizatoriumi Ja Rule susilaukė gausybės ieškinių dėl liūdnai pagarsėjusio nepavykusio festivalio. Muzikos mylėtojai suplojo po 1 595 dolerius (maždaug 1332 eurus) už, kaip jie manė, smagų savaitgalį saulėtajame Egzumos salyne Bahamuose, kur jiems buvo pažadėti prabangūs apartamentai ir prašmatnūs valgiai, be to, buvo žadami tokių muzikos grupių kaip „Blink-182“ ir „Migos“ koncertai bei žymių socialinių tinklų influencerių, tarkime, Kendall Jenner, pasirodymas.

Tačiau realybėje festivalio dalyviai pakliuvo į saloje vyravusį chaosą.

Vietoj žadėtųjų prabangių apartamentų teko tenkintis varganomis palapinėmis, o maitinami festivalio svečiai buvo sumuštiniais su sūriu iš vagonėlio.

Dauguma pasirodyti turėjusių atlikėjų dėl organizacinių klaidų ir siaubingų sąlygų pasitraukė. Dar blogiau buvo tai, kad keliautojai įstrigo ir, laukdami kelionės namo, nakvojo oro uoste.

Apie sužlugusį festivalį papasakojo du dokumentiniai filmai: vienas – „Netflix“, kitas – „Hulu“ platformoje.

Ja Rule ir B. McFarlandas yra ne vieninteliai, susilaukę ieškinių. 2020-ųjų gegužę Kendall Jenner sutiko sumokėti 90 tūkst. dolerių (apie 75,1 tūkst. eurų) po to, kai buvo paduota į teismą dėl to, kad reklamavo žlugusį festivalį.

Modelis Emily Ratajkowski ir grupės bei atlikėjai „Migos“, Pusha T, „Blink-182“ ir Lil Yachty taip pat buvo tarp įžymybių, galiausiai paduotų į teismą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)