Šį penktadienį klube skambės legendinės australų grupės AC/DC kūriniai, pagardinti lietuviško roko temperamentu.

Trankiuosius, ugnimi besispjaudančius AC/DC akordus „Brodvėjaus“ scenoje meistriškai atkartos patyrusi Lietuvos rokerių komanda „AC/DC Tribute.lt“.

„AC/DC Tribute.lt“ projektas unikaliai perteikia Australijos rokerių muzikinę dvasią, o klasika tapusiems roko himnams suteikia modernų dinamikos užtaisą.

Nuo 2007 metų, kuomet susibūrė „AC/DC Tribute.lt“, grupė tapo nuolatiniu Lietuvoje rengiamų festivalių svečiu, išmaišė kaimyninę Latviją ir ne kartą buvo kviesta „užvesti“ lenkų publiką.

Lietuvos vedančiųjų roko muzikantų kolektyvas, jau senokai atliekantis legendinių australų AC/DC kūrinius, susibūręs į grupę, apie ilgalaikes perspektyvas ir plačius užmojus didžiojoje scenoje planų nekūrė, tačiau takliai perteikta australų rokerių dvasia Lietuvos ir užsienio klaustojus įelekrtino iškart. Žinoma, sėkmė buvo neišvengiama.

Prie šios sėkmės neabejotinai prisidėjo ir lietuviškojo roko siela dažnai tituluojamas Algirdas Barniškis-Blėka. Šis roko muzikantas ir „AC/DC Tribute.lt“ narys puikiai išmano, kaip scenoje užkurti tokią pirtį, kad karšta būtų ir stovintiesiems publikos pusėje.

Vieno populiariausių po atviru dangumi vykstančių muzikos festivalių "Galapagai/Roko naktys" organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka apie roko skleidžiamą energiją žino beveik viską.

„Rokas yra viskas, kas turi stiprią, gaivališką energiją. Visa popmuzika išsivystė iš bliuzo, vėliau - roko, tačiau šiais laikais muzikiniai žanrai nebeturi aiškių ribų. Manau, svarbiausia yra atliekamos muzikos kokybė. Ir dar - man svarbu, kad muzika turėtų tuo metu toje vietoje veikiantį užtaisą“, - apie muzikanto misiją sako A.Barniškis.

Kuo ypatingas lietuviškasis AC/DC skambesys ir kodėl jis taip kaitina tikrų rokerių sielas?Atsakymą į šį klausimą sužinosite šiandien vakare, geros muzikos klube „Brodvėjus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją