Patys atlikėjai tik patvirtina tai, ką visuomet drąsiai teigdavo, kad būtent dėl tokių žiūrovų ir norisi čia vis sugrįžti, bei tikisi tokio pat puikaus vakaro šiandien Kauno Combo klube. Pasak organizatorių Kamane Entertainment koncertas gerokai viršijo lūkesčius, o tai tik dar geriau nuteikia šiandienos koncertui, kuris jau bus paskutinis šio turo koncertas. O pats H. Romero dar prieš pirmą koncertą kalbėjo, kad tai galimybė vienoje scenoje išvysti projektą, kuriame susibūrę vieni geriausių skirtingų muzikos ir meno žanrų atlikėjai kuria įspudingą muzikinį spektaklį. Šokėja Auxi Fernandez sulaukė ypatingo dėmėsio, jos energingas flamenko šokis sužavėjo ir flamenkko žinovus, ir tuos, kurie galbūt neskiria ypatingo dėmėsio šiam šokiui. Kaip minėjo vakaro vėdėjas Darius Užkuraitis, Auxi šoka flamenką jau virš 25 metų, o jos rankų judėsiai, akių užsiburimas mažai kam turi pasaulyje lygių. Kaip organizatoriai juokauja, Auxi Fernandez turi tiek energijos šokdama, jog jiems teko net išjungti jos mikrofoną, kad Valdovų rūmų salėje nebūtų per garsu.

Lietuvoje jau ne kartą pristatytas ir didžiulio įvertinimo sulaukęs tarptautinis projektas „Strings and Air“ vienija JAV, Lietuvos ir Ispanijos muzikos profesionalus. Išskirtinis aistringojo ispanų flamenko ir džiazo improvizacijų koncertas pasak organizatorių yra skirtas muzikos gurmanams ir ypatingų pojūčių mėgėjams.

Grammy apdovanojimų laimėtojas Herman Romero, dirbęs su žymiais pasaulio atlikėjais, tokiais kaip Alicia Keys, ne kartą lankėsi Lietuvoje ir demonstravo virtuozišką grojimo techniką. Žymus džiazo atlikėjas pasaulyje žinomas ne tik dėl savo talento, bet ir dėl šilto bendravimo su publika. Niujorke kelią į didžąją džiazo sceną prasiskynęs Hernanas greitai pradėjo muzikuoti su legendiniais gitaristais Johnu McLaughlinu ir Paco de Lucia, o žymiam gitaros didmeistriui Al Di Meola H. Romero padėjo įrašyti net 16 muzikinių albumų. Nuo flamenko iki džiazo ir ritmenbliuzo – tokia plati muzikos paletė atsiskleidžia soliniuose Hernano įrašuose ir projektuose su kitais žymiais muzikos guru.

Greta H. Romero scenoje bus galima išvysti vieną ryškiausių mūsų šalies džiazo saksofonininkų ir kompozitorių – Kęstutį Vaiginį, kuris su Grammy laimėtoju ne kartą kartu stovėjo scenoje. Saksofono meistras koncertuodamas pasaulį išmaišė skersai išilgai nuo JAV iki Kinijos, Japonijos, Malaizijos, Azerbaidžano, Niujorko ir Pietų Afrikos. Sulaukęs įvertinimo ir pripažinimo iš žymiausių pasaulio saksofonininkų, K. Vaiginis ir toliau stebina muzikos gurmanus savo atlikimo menu, kuris yra subtilus, tačiau kartu provokuojantis. Jis stengiasi išlaikyti tam tikras tradicijas, bet nuolatos žengia pirmyn, o tai įrodo Lotynų Amerikos, Afrikos muzikos skambesiai saksafonininko atliekamoje muzikoje.

H. Romero, K. Vaiginis, styginių kvartetas „Mettis“ ir viena garsiausių flamenko šokėjų Ispanijoje Auxi Fernandez susivienija tam, kad atskleistų ypatingą skirtingų kultūrų harmoniją muzikoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją