Festivalyje drauge su D. Olney pasirodė muzikantė Amy Rigby. Ji feisbuke pranešė žinią apie dainininko mirtį ir papasakojo apie paskutines jo gyvenimo akimirkas.

„Mirė Davidas Olney – puikus žmogus, legenda, dainas rašęs poetas. Šiame ture man teko garbė koncertuoti drauge su juo, nekantravau, kada galėsiu dainuoti drauge su juo ir Scottu Milleriu“, – rašė A. Rigby.

„D. Olney, įpusėjęs savo trečiąją dainą, sustojo, atsiprašė ir užmerkė akis. Jis buvo labai ramus, sėdėjo tiesiai su gitara, buvo užsidėjęs pačią kiečiausią skrybėlę ir vilkėjo dailų rūdžių spalvos zomšinį švarką, iš kurio mes juokėmės, mat koncertavome pakrantės namelyje, o lauke pylė kaip iš kibiro“, – pasakojo 61-erių A. Rigby.

„Noriu atmintyje išlaikyti tą orų ir didingą jo vaizdą – iš pradžių atrodė, kad jis tiesiog susimąstė. Scottas Milleris susivokė ir mums pasakė, kad reikia jį gaivinti. Koncerte buvę gydytojai ir festivalio darbuotojai labai stengėsi jį atgaivinti“, – tęsė muzikantė.

Ji apibendrino: „Sunku apie tai rašyti, nes negaliu patikėti, kad jo tikrai nebėra. Labai užjaučiu jo žmoną, artimuosius, draugus ir visus žmones, kuriems patiko jis ir jo muzika. Net ir tuos, kurie niekada apie jį negirdėjo. Praėjusį vakarą mes praradome svarbų žmogų“.

Ant scenos taip pat buvęs S. Milleris paskutines D. Olney minutes apibūdino panašiai.

„Praėjusį vakarą netekome Davido Olney, vieno geriausių dainų autorių, kurį man teko garbė pažinoti ir drauge koncertuoti. Kai pirmą sykį turėjau pasirodyti drauge su juo (tai buvo gal prieš penkerius ar šešerius metus), mano draugas Robinas Williamsas pasakė: „Tu tuo mėgausiesi“. Taip iš tiesų ir buvo. Kokia jėga, koks poetas. Ir koks šaunus žmogus. Mes vis kalbėdavomės apie Anne McCue, Robiną ir Lindą Williamsus, apie tai, kuris juos matė paskutinis. Praėjusį vakarą mes taip pat kalbėjomės apie meilę modernistinei poezijai, kurią jutome abu“, – feisbuke rašė S. Milleris.

„Tada mes pradėjome groti drauge su Amy Rigby. Dainos viduryje Davidas stabtelėjo, atsiprašė, jo smakras nulinko ant krūtinės. Jis neišmetė gitaros, nenukrito nuo kėdės. Jis išėjo lengvai ir švelniai – taip, kaip ir gyveno. Mes jį paguldėme ir darėme viską, ką galėjome, kad jį atgaivintume, kol atvyko greitoji medicinos pagalba. Pasaulis praėjusį vakarą neteko didžio žmogaus. Bet jo darbai tebėra su mumis. Jie mus vis dar įkvepia ir visados įkvėps. Ilsėkis ramybėje“, – užbaigė S. Milleris.

D. Olney buvo žinomas folkmuzikos bendruomenės narys. Per savo karjerą jis įrašė 20 albumų, kai kurias jo dainas perdainavo kantri muzikos šlovės muziejaus narė Emmylou Harris, taip pat Linda Ronstadt, „Del McCoury“ ir Steve‘as Youngas.

Muzikanto gedi žmona Regine, duktė Lillian ir sūnus Reddingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)