“Grosim įvairius muzikinius stilius viename - tai ir
funk
, rap, rock, breakbeat, pop ir kiti. Skambės 60-90 metų šlageriai, perpinti su šiuolaikiniais ritmais, bus daug geros tų laikų muzikos”, - pranešime spaudai sako Tomas Boo.

Šiek tiek istorijos

1994-aisiais Tomas Boo, Christian Weisbrot ir Rimas Šapauskas surengė pirmuosius Boogaloo, kurie tada dar nesivadino “vakarėliais”. Skambėjo muzika, kurios niekur niekas negrojo - acid jazz, funk, soul, rap.

Tuomet visa, kas buvo susiję su Boogaloo, buvo nauja.

Boogaloo organizatorių gretos vis keitėsi, kol prie Tomo Boo prisijungė 2Fresh, vienas iš nedaugelio Lietuvos scratcho meistrų, nuolat patenkantis į geriausiųjų trejetukus.

Išpopuliarėję Boogaloo grojo ne tik šokių aikštelėse, bet ir Britų Tarybos kartu su Goetthe Institutu organizuotose parodose („Swinging 60s“), Britų kultūros dienose.

Boogaloo organizuotuose vakarėliuose drauge su jais petys į petį grojo Edie Picler, Sir Tristan Longhworth, Smoove (Acid Jazz rec.), Keb Darge (K. D. rec.), Maxwell Implosion (Bungalow rec.), Mansfield (Readymade rec.), Catskill crew (Catskills rec.), ir daug kitų.

Iš užsienio kelionių ryškiausias pasirodymas – tai Sankt Peterburgo „Nu Jazz Festival“, tradicinėmis tampa viešnagės Londono, Varšuvos, Poznanės, Kaliningrado klubuose.

Boogaloo vakarėliuose- užburianti atmosfera

Visų Boogaloo renginių atmosferą vienija bekraštis džiaugsmas, kurį spinduliuoja kaskart netikėtumais stebinantys organizatoriai bei tam lengvai pasiduodanti publika. Patys būdami vakarėlių organizatoriai, Boogaloo dalyvauja ir kituose projektuose – Artists In Residence bei Brazz Bastardz, po Boogaloo vėliava gimė Beauties for all seasons.

Boogaloo planuose – remiksai, gyvi pasirodymai ir albumas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją