Pirmieji atsiliepimai apie „Memento Mori“ yra vienbalsiai teigiami: „The New York Times“ giria grupės „išskirtinę tamsą“, žurnalas „Rolling Stone“ – albumo „charakteringą muzikinį grožį ir lyrinę gelmę“.

Jungtinėje Karalystėje „Guardian“ sveikina su „didžiausios kultinės grupės“ sugrįžimu ir liaupsina albumo „tobulą grėsmingos nuotaikos ir elektroninių tekstūrų derinį“, o muzikos naujienų platformos „NME“ ir „Uncut“ „Memento Mori“ pavadino „didingu“ ir „galingiausiu šio amžiaus grupės darbu“.

Duodamas interviu Zane'ui Lowe'ui iš „Apple Music 1“, Dave'as Gahanas paminėjo, kad minimalizmas buvo grupės požiūrio į naująjį albumą dalis. „Kai kurios Bobo Marley ar Johno Lennono dainos yra paprastos. Būtent tas paprastumas su mumis ir lieka amžinai, – sakė jis. – Kartu su Martinu labai gerai žinojome, kad mums irgi nereikia perkrauti ar pernelyg komplikuoti šio albumo.“

Albumą prodiusavo Jamesas Fordas kartu su Marta Salogni, o jo kūrimo darbai prasidėjo ankstyvuoju COVID-19 pandemijos metu, tad ir albumo temos yra tiesiogiai susijusios su tuo laiku. Iš viso „Memento Mori“ susideda iš 12 kūrinių ir apima platų nuotaikų spektrą. Be to, „Memento Mori“ yra tarsi paminklas trečiajam „Depeche Mode“ nariui, vienam iš grupės įkūrėjų – klavišininkui Andrew „Fletch“ Fletcheriui, kuris mirė 2022 m.

Albumo pasirodymo proga kovo 23 d. „Depeche Mode“ pradėjo pasaulines gastroles. Bilietai į koncertus Šiaurės Amerikoje ir Europoje sparčiai išparduodami (jau parduota virš 2 mln. bilietų), todėl nuspręsta pridėti papildomų pasirodymų. Arčiausiai Lietuvos „Depeche Mode“ pasirodys Taline, Dainų slėnyje, rugpjūčio 6 d.

Daugiau nei 100 milijonų įrašų pardavusi ir daugiau nei 35 milijonams gerbėjų visame pasaulyje grojusi grupė „Depeche Mode“ išlieka nuolat kintanti ir išskirtinai įtakinga muzikine jėga šių dienų pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją