Deja, į krantinę, kur vyko koncertas, patekti sugebėjo ne visi – mat žmonių spūstys buvo tokios, kad siauri praėjimai buvo tiesiog užsikimšę. Pro minią sunku buvo prasibrauti ir koncerto dalyviams – juos, o ypač „LT United“ dainininkus, ištroškę autografų stabdė gerbėjai.

Scenoje po tris dainas eilės tvarka atliko visi Lietuvos „eurovizininkai“, išskyrus itin nesėkmingai konkurse pasirodžiusį Aivarą.

Euforijos nesukėlė

Didžiausio publikos palaikymo, žinoma, sulaukė „LT United“. Jie publikai pristatė dar negirdėtą dainą „Fashion show“, kuri buvo sukurta specialiai Zagrebe Kroatijoje vykusiems madų apdovanojimams.

„LT United“ – proginė grupė“, – sakė Marijonas Mikutavičius ir minėjo, kad tai ne pabaiga, šios grupės dainų bus ir daugiau.

Andrius Mamontovas sakė, kad jie gavę kvietimą į Kijevą, Nepriklausomybės dienos minėjimą, tad greitai gali gimti ir politinė daina. Tiesa, buvo akivaizdu, kad publika naująją dainą priėmė ne taip entuziastiškai kaip garsiąją „We Are the Winners“.

Dainininkai patenkinti

L.T kalbinti atlikėjai džiaugėsi, kad turėjo galimybę vėl užtraukti „Eurovizijos“ dainas tokiame dideliame Lietuvos renginyje.

„Man net nejauku dainuoti tokiai miniai, bijau didelių renginių“, – kukliai pripažino Aistė Smilgevičiūtė. Dainininkė sakė, kad „Strazdas“ jai – ypatinga daina, kurią atlieka retai, bet išskirtinėmis progomis.

Laura Čepukaitė minėjo, kad seniau Jūros šventę švęsdavo tris dienas ir tris naktis, tačiau dabar Klaipėdoje ji pasiliko tik vienai nakčiai, nes, kaip pati sako, sau to leisti nebegali.

Plukdė vainikus

Tradiciškai šeštadienį keli laivai, tarp jų vienas VIP – su garsiais šalies politikais ir specialiai kviestais svečiais – pajudėjo į Baltijos jūrą. Ten buvo nuleisti vainikai, skirti žuvusiems jūroje.

Pernai įtakingi Lietuvos asmenys plaukė didesniu laivu „Vėtra“, kuriame telpa iki 250 žmonių, tačiau ji, kaip sakė Klaipėdos meras, jau atgyveno, todėl šiemet tam skirtas mažesnis – apie 160 žmonių galintis priimti – „Kuršis“.

Ten laiką leido Algirdas Brazauskas su žmona Kristina, Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas su žmona, Kazimira Prunskienė, akių nuo draugės atitraukti negalėjo seimūnas Antanas Bosas.

Jūros atmosfera

Šiemet pagrindiniai šventės koncertai vyko Kruizinių laivų terminale. Šeštadienį čia vykusio koncerto metu buvo renkamos lėšos Smiltynei atstatyti.

„Koncertas tikrai vykęs. Per 3 valandas surinkome per 100 tūkstančių litų, reikalingų aplinkai Smiltynėje sutvarkyti“, – teigė koordinatorė.

Klubinės muzikos gerbėjai tiek penktadienį, tiek šeštadienį rinkosi Jono kalnelyje – čia buvo galima pasijusti kaip naktiniame klube ant upės kranto. Šalia „Meridiano“ įrengtoje scenoje vyko šokių pamokos – galima buvo ne tik stebėti įvairių kolektyvų – nuo „Sidabro gijos“ senjorų iki „Smiltelės“ vaikų namų kolektyvo – pasirodymus, bet ir patiems pajudėti. Norintys galėjo išmokti populiarėjančių linijinių šokių, kuriems nereikia partnerio, ar porą latino šokių žingsnių.

Tie, kam nepatinka popmuzika bei minios žmonių, šeštadienio naktį rinkosi požeminiame garaže po „Mega plazmos“ prekybos centru. Čia surengtas alternatyvus vakarėlis „Garage raving“, kuriame jaunimą linksmino iš visos Lietuvos suvažiavę diskžokėjai.

Problemų neišvengė

Klaipėdai toks žmonių antplūdis – ne naujiena, tačiau spragų organizuojant šventę būta. Orientuotis, kas kur vyksta, ne tik atvykėliams iš kitų miestų, bet ir vietos gyventojams nebuvo paprasta, nes šventės programą surasti – sunku.

Tuo skundėsi ir užsieniečiai, nes net viešbučiai, kuriuose jie įsikūrė, nebuvo pasirengę suteikti tokios pagalbos.

Šiukšlių kalnai taip pat nepuošė šventės – jau šeštadienio rytą buvo sunku praeiti ne tik pro poilsiautojų spūstis, bet ir pro besimėtančius butelius. Surasti šiukšliadėžę Klaipėdoje nebuvo lengva.